Bönpoäng mot äktenskapsförstörare

1
13316

Idag kommer vi att hantera bönpoäng mot äktenskapsförstörare. Äktenskapet är ett institut som upprättats av Gud Fadern för sällskap. Vi ser det första äktenskapet i Bibeln, Adam och Eva i 2 Mos 24:XNUMX. Vår himmelske far skapade äktenskap för allt gott och inte för förstörelse, så om det är något som strider mot det, är det inte från Gud.

Institutionen för förbindelse skapades också av Gud så att det kunde spegla och illustrera vårt förhållande till honom. Vi ser i Efesierna hur Gud utformade mannen att älska hustrun som en illustration av hur Kristus älskar kyrkan, helhjärtat, osjälviskt och uppoffrande. Ef. 5: 25 säger: 'Män, älska era hustrur, precis som Kristus också älskade kyrkan och gav sig till den;'

Efesierboken visar oss också hur fruarna ska vara lyhörda i äktenskap när det gäller underkastelse. Ef. 5: 21-33, ”Underkasta er varandra i fruktan för Gud. 22 Hustrur, överlämna er åt era egna män, som för Herren. 23 Ty mannen är fruens huvud, liksom Kristus är församlingens huvud, och han är kroppens räddare. 24 Därför, som kyrkan är underkastad Kristus, så ska kvinnorna vara åt sina egna män i allt. 25 Män, älska era hustrur, precis som Kristus också älskade kyrkan och gav sig själv för den; 26 så att han kan helga och rena det med tvätt av vatten genom ordet, 27 så att han kan presentera det för sig själv en härlig kyrka, som inte har fläck eller rynkor eller något sådant; men att det ska vara heligt och utan fläckar. 28 Så borde män älska sina fruar som sina egna kroppar. Den som älskar sin fru älskar sig själv. 29 Ty ingen har någonsin hatat sitt eget kött; men närmar och vårdar det, liksom Herren kyrkan: 30 Ty vi är medlemmar av hans kropp, av hans kött och av hans ben. 31 Av den anledningen ska en man lämna sin far och sin mor och förenas med sin hustru, och de två ska vara ett kött. 32 Detta är ett stort mysterium: men jag talar om Kristus och kyrkan. 33 Ändå låt var och en av er i synnerhet älska sin hustru som sig själv; och hustrun ser att hon vördjer sin man. ”

Från dessa verser ser vi temat kärlek, underkastelse, vördnad, respekt, uppoffring, osjälviskhet och ledarskap. Inget av detta skapades för förstörelse. Men vi måste också erkänna att djävulen är inställd på att förstöra. Johannes 10:10 säger: 'Tjuven kommer inte utan för att stjäla och döda och förstöra. Jag har kommit för att de skulle få liv och för att de skulle få det i överflöd.'

Därefter söker djävulen sätt att påverka män och kvinnors sinnen i äktenskapet för att flytta deras fokus från Guds vilja i äktenskapet. Det är därför som kristen inte får vara avslappnad; vi måste vakna för att be mot förstörelsen av våra äktenskap. Det finns ett ordspråk att allt som ännu inte är bra behöver bön, allt som är bra behöver också bön. Det finns inget andningsutrymme för djävulen i våra hem om vi tar ansvaret. Det är anledningen till att vi kommer att be mot äktenskapsförstörare.

De kommer på olika sätt, högt och subtilt, det kan vara i form av vänner och föreningar, och det kan vara på sätt som vi själva har påverkat, medvetet eller omedvetet. Oavsett vilken väg de kanske vill komma, tar vi dem alla till böner, Guds fred kommer att manifestera i våra hem och Guds vilja för äktenskap kommer att bli vårt vittnesbörd i Jesu Kristi namn.

BÖNNPUNKTER

 

 • Psa. 75: 1 "Tackar vi dig, Gud, dig tackar vi, för att ditt namn är nära dina underbara gärningar förkunnar." Fader i Jesu namn, vi berömmer dig för din trofasthet och vänlighet över oss dagligen i Jesu namn. Fader i Jesu Kristi namn, vi är tacksamma för dina välsignelser för våra äktenskap, vi erkänner dig som gör alla de goda sakerna i våra liv, bara du ska vara all ära i Jesu Kristi namn.
 • Psa. 106: 1 ”Prisa HERREN. Tacka HERREN, ty han är god, för hans barmhärtighet varar för evigt. ” Fader i Jesu namn, tack för din mäktiga styrka, tack för din fred och hjälp som har fört oss så långt i varje familj och äktenskap i Jesu Kristi namn.
 • Himmelske Fader, jag överlämnar mitt äktenskap i dina händer, tar absolut kontroll i Jesu Kristi namn.
 • Varje helvetes kraft mot framgången för mitt äktenskap, jag avbryter dem genom den Helige Gudens kraft i Jesu Kristi namn.
 • Varje ond agent som planerar mot freden i mitt äktenskap, förklarar jag deras verk ogiltiga i Jesu Kristi namn.
 • Åh Herre min far, lugna varje storm i mitt hem i Jesu Kristi namn. I din Jesu Kristi namn, låt din fred regera i mitt hem; låt himmelens fred lugna varje storm i mitt hem i Jesu Kristi mäktiga namn.
 • Varje anda av lust djävulen vill plotta mot mitt äktenskapliga hem, i min man / fru; de förstörs i Jesu Kristi namn.
 • Oavsett vilket onda råd som står mot enheten i mitt äktenskapshem, låt din hand avbryta sådana råd i Jesu Kristi namn.
 • Jag kommer emot alla ogudaktiga föreningar som omger min make, mot freden och enheten i mitt hem, låt förvirring och separering vara deras del i Jesu Kristi namn. Fader i Jesu namn, jag kommer emot varje sataniskt grepp om mitt äktenskapshem; de förstörs av den allsmäktiges kraft i Jesu Kristi namn.
 • Åh Herre min far, låt din mäktiga hand upprätthålla mitt hem mot alla onda angrepp från djävulen i Jesu Kristi namn. Vår himmelske Fader, jag påkallar ditt namn, i Jesu Kristi namn, bygg en eldkant runt mitt hus och gör det för varmt för djävulen att hantera i Jesu Kristi mäktiga namn. Genom din uppståndelsekraft, låt din kärlek återupplivas i hemmet på nytt i Jesu Kristi namn.
 • Fader i Jesu Kristi namn, varje satanisk kontroll mot min äktenskapliga frid och glädje, förstörs i Jesu Kristi namn. Jag går emot varje kraft som arbetar mot instabiliteten i mitt äktenskapshem; Jag gör deras makt värdelös och förstörd i Jesu Kristi namn.
 • Fader i Jesu namn, Herre förklarar jag, allt som inte finns i din Jesus som manifesterar i mitt hem, de förstörs i Jesu Kristi namn.
 • Varje ande av trasighet i mitt hem förstörs i Jesu Kristi namn. Herre, jag tackar dig, jag berömmer dig i Jesu Kristi namn, välsignad vare ditt namn i Jesu namn.

1 KOMMENTAR

 1. Gracias porque mis seres amados y yo hoy día la estamos pasando muy mal a causa de hechiceros que habitan el territorio donde vivo. Gracias a Dios ya ustedes por ser de gran ayuda a los hijos de Dios.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.