Varför att be Herrens bön är ett effektivt sätt att be

0
1249

Idag kommer vi att ta itu med varför att be Herrens bön är ett effektivt sätt att be. I evangeliet om Mathew kapitel 6 gav Jesus oss ett perfekt sätt att be. Innan dess var det klart att folket inte vet det perfekta sättet att be, de känner inte till bönmönstret.

Så Jesus talade till dem i de följande verserna i Mathew kapitel 6 Vår Fader som är i himlen, helgad vare ditt namn. Ditt rike kommer, din vilja ska ske på jorden som i himlen. Ge oss i dag vårt dagliga bröd och förlåt oss våra överträdelser som vi förlåter den som bryter mot oss. Led oss ​​inte i frestelse utan befri oss från allt ont. Ty ditt är rike, makt och ära för evigt. Amen.

De flesta troende bryr sig inte ens om att be denna bön längre. Många tror inte att deras problem kan lösas genom att bara säga Herrens bön. Kom ihåg att det var Kristus som lärde människor hur man ber denna bön. För att du ska förstå hur effektiv denna bön är, låt oss snabbt lyfta fram en del av bönen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Det erkänner Gud som den Allmäktiga

Helgat varde ditt namn

Helgad genomsnittlig ära. När vi ber vår konventionella bönstil är det första vi gör att hedra Gud genom att tacka. I boken av Philliapians 4: 6 Var inte orolig för ingenting, men i allt genom bön och bön, med tacksägelse, låt dina begäran bli kända för Gud; Skriften förmanar att vi ska vara oroliga för ingenting, men vi bör göra våra avsikter kända för Gud genom tacksägelse och bön.

Även när vi ber är det viktigt att erkänna Guds suveränitet. Vi måste erkänna det faktum att vi är ingenting utan Gud. Att erkänna att Gud är den allsmäktige sätter Gud i Guds position i vårt liv. Vi måste erkänna det faktum att Gud är all maktfull. Detta är vad ditt namn är helgat.

Det gör vår begäran känd

Ge oss denna dag vårt dagliga bröd

Det här är den del av bönen som vi lägger mindre vikt vid. De flesta gånger är den främsta anledningen till att de flesta troende ber att be Gud om något. Det är antingen att vi vill ha Guds välsignelse eller försörjning. Detta är en bön om att tillgodose vårt behov. Det skulle intressera dig att veta att vårt dagliga bröd inte är begränsat till mat ensam, det handlar också om välsignelser och skydd av allsmäktig Gud. Det hänvisar till allt vi behöver för att uppnå våra mål för varje dag.

Så när vi säger ge oss denna dag vårt dagliga bröd, betyder det inte mat ensam. Allt du behöver för att dagen ska bli en framgång är vad vi ber om.

Det ber om förlåtelse

Förlåt oss våra syndar när vi förlåter dem som syndar mot oss

Skriften säger, ska vi fortsätta att vara i synd och kräva att nåd blir överflödig? Herrens ansikte är för rättfärdigt för att se synd.

På samma sätt kom ihåg att skrifterna sa att det inte är att Herrens ögon är blinda eller att hans händer är för korta för att rädda oss, men det är vår synd som har skapat skillnader mellan oss och Gud. När vi bor i synd går Guds närvaro längre bort från oss.

 

Det är därför som Herrens bön söker förlåtelse för synd och lärde oss också hur man förlåter andra människor när de syndar mot oss. Så det betyder att medan vi ber Gud om förlåtelse för vår synd är det absolut nödvändigt att vi också förlåter andra människor som har syndat mot oss.

Det verkar som vägledning mot onda frestelser


Led oss ​​inte i frestelse

En av de största utmaningarna som troende står inför i djävulens händer är frestelsen. Fienden kan använda nästan vad som helst för att fresta en troende. Kom ihåg historien om Job. Gud lät Job frestas av djävulen. Han förlorade allt han har arbetat för i livet inom ett ögonblick.

Som om det inte var tillräckligt slog Job med fruktansvärd sjukdom. Alla dessa hände för att Gud lät Job frestas. För att vi inte ska drabbas av samma öde eller något värre, bad bönen att Gud inte skulle leda oss i frestelse.

Det söker skydd mot ondska


Utan fräls oss ifrån ondo

Boken om Efesierbrevet 5:16 Lös in tiden, för dagarna är onda. Denna bibelpassage lär oss att lösa in varje dag med Kristi dyrbara blod eftersom varje dag är fylld med ondska. Intressant nog täckte Herrens bön redan den aspekten genom att be att Gud skulle befria oss från allt ont.

Onda saker händer varje dag. Skriften säger att vår motståndare är som ett brusande lejon och letar efter vem man ska sluka. Så det är därför det är viktigt att vi söker Guds skydd dagligen.

 

Bönen erkänner fakta att Guds rike är evigt

 

Ty ditt är kungariket, makt och härlighet, för evigt. Amen

Efter allt erkände Herrens bön det faktum att kungariket är evigt och det spänner oss in i evigheten. I allt vi gör i livet som troende får vi inte förlora medvetandet om att Guds rike snart kommer och det är för evigt.

Detta kommer att ge oss medvetenheten om att allt vi gör eller äger här på jorden är ett tag. Det tänder oss också att göra drag för vår plats i evigheten.

Slutsats

 

Utan mycket ansträngning har vi sett att Herrens bön omfattar vår begäran i bön. I själva verket gör det mer än vår konventionella bönstil. Detta är inte att säga att vi ska sluta be och hålla fast vid Herrens bön ensam. Kom ihåg att skrifterna säger att visdom är lönsam att styra.

Vad vi bör göra istället är att inkludera Herrens bön i vår dagliga bönrutin. Vi måste be Herrens bön varje dag och sträva efter att göra det som är rätt inför Gud.

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.