Skrifter för att be för ditt förhållande

0
14442

Idag kommer vi att ta itu med skrifterna för att be för ditt förhållande. I större utsträckning kommer den typ av relation vi hänför oss att avgöra hur långt våra liv kommer att utvecklas. Förhållandet kan vara väldigt sött och romantiskt från början men i det ögonblick djävulen slår kan förhållandet bli så surt. När du lovar att ge din partner vare sig man eller kvinna räcker det inte att vänta och förvänta sig att mannen eller kvinnan kommer in i ditt liv i ett stycke.

Även när du väntar bör du ingripa för förhållandet. Fienden kommer att slå när som helst. Skriften varnade för att vår motståndare är som ett brusande lejon, som går fram och tillbaka och letar efter vem han ska sluka. En av anledningarna till att fienden attackerar ett förhållande från uppvaktningsstadiet är att han inte vill att de två ska bosätta sig i äktenskap. Djävulen förstår att äktenskapet är en förening som Gud själv organiserat för människan. Det finns så många välsignelser som är knutna till äktenskapet när en person gifter sig rätt. Inte undra på att skrifterna säger, en kommer att dra tusen och två kommer att dra tio tusen.

Det första som fienden attackerar i en union är syftet enhet. Kommer du ihåg att skrifterna säger att två kan gå tillsammans om de inte är överens? När fienden kastar oenigheten i ett förhållande är ett sådant förhållande i utkanten av upplösningen. Det behöver inte sägas att det inte finns något behov av att gå in i ett förhållande om det inte leder till äktenskap. Det är därför det är viktigt att be varmt för ditt förhållande. Luta dig inte bara tillbaka och förvänta dig att saker faller på plats naturligt, höj en standard mot djävulens upptåg.

När du känner att det finns ett behov av att be för ditt förhållande, använd följande skrifter för att be:

1 Petrus 4: 8 Och framför allt har brinnande kärlek till varandra, för "kärlek kommer att täcka en mängd synder."

Använd detta avsnitt i Bibeln för att be om kärlek. Där äkta kärlek finns, kommer inte djävulen att ha någon plats där. När kärleken i ett förhållande börjar minska, blir det inte svårt för fienden att slå. Be att Gud investerar i hjärtat av er två kärlekens ande. 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

 


Bön poäng

 • Herre Jesus, jag ber att du ger oss nåd att älska oss själva varmt. Precis som hur du älskade kyrkan, lär oss att älska oss själva utan fläckar.
 • Detta förhållande bygger på Guds ord. Fader Herre, jag ber för den typ av kärlek som förstår, den typ av kärlek som förlåter, jag ber att du ger den till oss i Jesu namn.
 •  

Efesierbrevet 4: 2-3 med all ödmjukhet och mildhet, med tålamod, med varandra i kärlek och strävar efter att hålla Andens enhet i fredsbanden.


Använd det här avsnittet för att be att Gud ger dig förståelsens ande i ditt förhållande. Be om nåd att uthärda och tolerera varandra i kärlek. En av de laster som fienden använder mot troende är bristande förståelse. När du inte kan förstå eller tolerera din partner, är förhållandet redan på väg mot berget.

Bön poäng

 

 • Fader Herre, jag ber för nåd att förstå min partner. Jag ber att du ska ge mig en anda av förståelse att även om de inte gör någon klar mening kommer jag fortfarande att förstå dem. Jag ber för nåd att lugna även i trubbel, Herre, släpp den för mig i Jesu namn.

 

 • Herre, jag ber dig ge mig nåd att tolerera min partner. Nåd att tolerera hans överdrift eller svagheter när vi strävar mot perfektion, Herre släpp det för mig i Jesu namn.


Ordspråksboken 15: 1 Ett mjukt svar vänder bort vrede, men ett hårt ord väcker ilska.

Använd denna bibelvers för att be mot ilskan. Du måste veta att ilska inte löser ett problem, utan skapar snarare fler problem. Vi gör och säger så många saker som vi inte menar när vi är arg. Slutligen kommer vår ilska att subventionera men orden som vi har sagt dröjer sig kvar hos de människor vi skadar med vårt ord.

Bön poäng:

 

 • Fader Herre, jag ber att du ska lära mig att vara lugn. Jag kommer emot ilskan. Jag vägrar att låta ilska förstöra det förhållande som Gud har hjälpt mig att bygga. Ge mig nåd att känna ilska när den byggs upp, ge mig kraften att motstå den i Jesu namn.

 

 • Herre, jag ber för nåd att leda min mun med försiktighet. Jag söker nåd att vara tyst även inför fruktansvärd ilska. Herre bevilja mig privilegiet att censurera min muns ord även när jag är väldigt arg i Jesu namn.


Efesierbrevet 4:32 Och var vänliga mot varandra, ömhjärtade, förlåt varandra, precis som Gud i Kristus förlät er.

Använd denna bibelvers för att be att Gud ger dig nåd att vara trogen mot ditt förhållande även när du missförstår. De flesta gånger, när det är lite missförstånd, är vi snabba att ge upp relationen eftersom vi känner att den inte längre kan flyga på grund av ögonblickets hetta. Detta är bara ett hinder för att uppfylla Guds syfte med det förhållandet.

Bön poäng:

 

 • Herre Jesus, jag ber att du ska känna mitt hjärta med lugn även när allt verkar gå upp och ner. Ge mig nåd att fortfarande tro på förhållandet. Ge mig kunskapen om att förhållandet byggdes av dig och att du fortfarande kan rädda situationen, i Jesu namn.
 • Herre Jesus, jag ber för nåd att vara trogen mot mitt förhållande. Även när förhållandet är sårat, ge mig nåd att lita på och hoppas på dig ensam för läkning. Jag ber för nåd att stanna kvar, jag tillrättavisar fiendens planer för att förflytta mig av känslan av avslag i mitt förhållande, i Jesu namn.

Predikaren 4: 9-10 Två är bättre än en, eftersom de har en god belöning för sitt arbete. Ty om de faller, kommer en att lyfta upp sin följeslagare. Men ve den som är ensam när han faller, ty han har ingen som kan hjälpa honom.

Använd denna del av skriftstället för att be att du och din partner blir ödeens hjälpare. Ni två är inte bara i förhållandet, Gud förbereder er båda för att bli ödeshjälpare i närmaste framtid. Det är därför skriften säger att två är bättre än en. Om en av dem skulle falla kan den andra lyfta upp dem.

Bön poäng:

 

 • Herre Jesus, jag står som en hjälpar för min partner. Jag vägrar att dra nytta av hans / hennes svaghet och använda den mot honom / henne. Jag ber att du ska lära mig att bli en bättre själsfrände och framtida partner. Jag vägrar att vara deras största tragedi i livet i Jesu namn.
 • Herre Jesus, eftersom du har gjort mig till en hjälpar för min kompis, ber jag att ingen ska ta min plats i Jesu namn.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för att göra ditt hus till ett krigsrum
nästa artikelBibelverser att be när du känner dig avvisad
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.