Skriften ska be när du attackeras

1
12522

Idag kommer vi att lära om skrifterna att be när du attackeras. Skriften uppmanar oss att inte ge upp i bön, för vår motståndare är som ett brusande lejon som går omkring och letar efter vem som ska sluka. Det är därför det är viktigt att vi hela tiden ber att vi inte faller i fiendens frestelser. Ett av sätten som fienden frestar människans tro är genom en serie andliga attacker.


Attacker kan komma i våra drömmar. Ibland sover vi och ser oss attackeras av några osynliga krafter. Ibland kan det vara hemsk sjukdom. Det finns inget sätt som fienden inte kan attackera oss. Skriften säger i boken av Efesierbrevet 6:12 Ty vi kämpar inte mot kött och blod utan mot härskarna, mot myndigheterna, mot de kosmiska makterna över detta nuvarande mörker, mot de onda andliga krafterna i himlen. Vi brottas mot krafter och mörkerens härskare. Vi måste svika våra vakter.

När vi ber mot fiendens attack är det viktigt att vi använder skrifterna. I vår tidigare artikel belyste vi vikten av att be med skrifterna. När vi ber under andliga attacker behöver vi mod och tro. Vi får mer mod och tro genom att be med skrifterna. Boken av Hebréerna 4:12 Ty Guds ord är snabbt och kraftfullt och skarpare än något tvåkantigt svärd, som tränger igenom själens och andens delning och leder och märg, och är en urskiljare av tankar och avsikter hjärtat. När vi talar Guds ord inför svårigheter intensifierar vi vår andemänniska och vårt hopp till herren ökas.

Närhelst du faller under fiendens attack, här är 10 skrifter att be

Psaltaren 23: 1-5 Herren är min herde; Jag ska inte vilja. Han låter mig ligga på gröna betesmarker; han leder mig vid stillastående vatten. Han återställer min själ: han leder mig på rättfärdighetens vägar för hans namns skull. Ja, även om jag går genom dödens skuggdal, fruktar jag inget ont; ty du är med mig; din stav och din stav, de trösta mig.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Psalmen erkänner att Gud är herden och att du är fåren. Gud som är herden kommer säkert att tillhandahålla allt vi behöver inkludera skydd mot vargarnas klor och tänder, hyener och alla andra vilda rovdjur. Ja, även om jag går genom dödens skuggdal, fruktar jag inget ont, för du är med mig. Din stav och din stav tröstar de mig. Denna del av skrifterna hjälper oss att bygga mod att även om vi kan vandra genom dödens dal, vare sig genom sjukdom eller vedermödan, men vi fruktar inte för att Gud är med oss ​​och han kommer att trösta oss i vårt problem. 


Psaltaren 28: 1-4 Till dig ropar jag, Herre, min klippa; var inte tyst mot mig, för att jag inte skulle bli som de som går ner i gropen, om du är tyst mot mig. Hör mina böners röst, när jag ropar till dig, när jag lyfter mina händer mot ditt heliga orakel. Dra mig inte bort med de ogudaktiga och med orättfärdiga arbetare, som talar fred till sina grannar, men ondska ligger i deras hjärtan. Ge dem efter deras gärningar och efter deras ondska: ge dem efter deras händers arbete; ge dem deras öken.

Detta är en bön om hjälp från Herren. Vi säger detta för att söka hjälp och tillflykt från herren när vi är oroliga eller attackerade. Det står att om du är tyst för mig blir jag som de som går ner i gropen. Det står att ge de onda och orättfärdiga arbetare enligt deras gärningar. Detta innebär att det onda som de planerar blir deras. När du känner dig attackerad eller drabbad av stora svårigheter är Psalm 28 en av skrifterna att läsa. 

28 Mosebok 7: XNUMX HERREN skall låta dina fiender som står upp mot dig besegras inför ditt ansikte; de ska komma ut mot dig på en väg och fly för dig på sju sätt.

Du bör anpassa denna bön. Herren skall låta mina fiender som står upp mot mig besegras inför mina ögon. Be det här skriftstället varmt för att du ska vinna. Alla de som inledde en ond attack mot dig kommer att skämmas. 

Psaltaren 91: 7 Den som bor i den Högsta hemligheten ska stanna i den Allsmäktiges skugga.

Psaltaren 91: 4-13 Han täcker dig med sina fjädrar och under hans vingar hittar du tillflykt. hans trofasthet kommer att vara din sköld och vall. Du ska inte frukta nattens skräck, inte pilen som flyger om dagen eller pesten som stjälkar i mörkret eller den pest som förstör vid middagstid. Tusen kan falla vid din sida, tio tusen vid din högra hand, men det kommer inte nära dig. Du kommer bara att observera med dina ögon och se de ondes straff. Ty du säger: "HERREN är min tillflykt." Och du gör den Högste till din bostad, ingen skada kommer att komma över dig, ingen olycka kommer nära ditt tält. Ty han kommer att befalla sina änglar om dig att skydda dig på alla dina vägar; de kommer att lyfta dig i sina händer så att du inte slår din fot mot en sten. Du kommer att trampa på lejonet och kobra; du trampar det stora lejonet och ormen. 

Det bästa sättet att be dig själv ur alla situationer är att använda Guds ord. Att påminna Gud om hans löften får Gud att arbeta. Gud har lovat att täcka oss med sina fjädrar och under hans vingar ska vi hitta tillflykt. Tusen kommer att falla vid vår högra hand och tio tusen vid vår vänstra hand men de kommer inte nära oss.

Psaltaren 35: 1-4 Kämpa, HERRE, mot dem som kämpar med mig; kämpa mot dem som kämpar mot mig. Ta upp sköld och rustning; stå upp och komma till min hjälp. Svanspjut och spjut mot de som jagar mig. Säg till mig: "Jag är din frälsning." Må de som söker mitt liv skämmas och skämmas; må de som planerar min ruin vändas tillbaka i bestörtning.

Detta är en skrifttext skriven av David när han föll under en attack. Han bad Gud att stiga upp och slåss för honom. Kämpa med dem som kämpar med mig, kämpa med dem som kämpar mot mig. På samma sätt ber du Gud att ta upp vapen och föra krig mot dem som inte låter dig vila.

Bön poäng

 

  • Jag föreskriver med himmelens auktoritet att varje attack av fienden blir ogiltig i ditt liv i Jesu namn.
  •  
  • Ty det har skrivits, inget vapenmode mot oss ska blomstra. Jag föreskriver med namnet Jesus, varje pil som skjuts mot dig avbryts i Jesu namn.
  •  
  • Skriften säger att herrens ögon alltid är mot de rättfärdiga och hans öron är alltid uppmärksamma på deras böner. I Jesu namn kommer dina ögon alltid att vara på mig i Jesu namn.
  •  
  • Jag föreskriver med himmelens myndighet att varje man eller kvinna som inleder krig mot mitt liv, faller till döds i Jesu namn.
  •  
  • Herre, jag ber att du ska hjälpa mig. Jag ber att du genom din barmhärtighet kommer att rädda mig från händerna på den starka mannen som stör mitt liv i Jesu namn.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelKan Guds vilja ändras genom böner?
nästa artikel20 Guds löften att be när du behöver mod och styrka
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.