Kan Guds vilja ändras genom böner?

0
484

Idag kommer vi att lära oss om ett taggat ämne Kan Guds vilja ändras genom böner? Eller låt oss uttrycka det i en enkel form, ändrar Gud sig någonsin när vi ber? Om vi ​​till exempel får se en uppenbarelse av något som ska hända oss, kan våra böner få Gud att ändra sig och inte låta sådant hända oss?

Låt oss dra en hänvisning från historien om isrealiterna. När Mose var på Sinaiberget för att få Herrens bud åt Isreal-folket. Mose stannade kvar när han kom och isrealiternas barn smälte ner sina kedjor och örhängen, byggde en gyllene bild av den och dyrkade bilden dag och natt. Herrens vrede var starkt över Isreals barn.

Boken om 32 Mosebok 10: 14-XNUMX Låt mig nu vara i fred, så att min vrede blir varm mot dem och att jag kan förtära dem, och jag kommer att göra dig till ett stort folk. Det var tydligt att Herrens ilska har ökat mot Isreals barn. Gud ville straffa dem hårt för vad de hade gjort. Men Moses gick förbi för deras räkning i den efterföljande versen i det kapitlet. I vers 11 Och Mose bad HERREN, sin Gud, och sade: HERRE, varför blir din vrede het mot ditt folk, som du har fört ut ur Egyptens land med stor kraft och med en stark hand?
Varför skulle egyptierna tala och säga: För olycka förde han dem ut för att döda dem i bergen och fördärva dem från jordens yta? Vänd dig från din hårda vrede och ångra dig mot detta folk mot ditt folk.
Kom ihåg Abraham, Isak och Israel, dina tjänare, som du svär vid dig själv och sade till dem: Jag kommer att föröka dina säd som himmelens stjärnor, och hela detta land som jag har talat om kommer jag att ge åt er så kommer de att ärva det för evigt.
Och HERREN ångrade det onda som han tänkte göra mot sitt folk.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Skriften avslöjade att Gud omvände sig i sin ilska och återigen lät han Isreals barn leva. När Gud instruerade profeten Jesaja att informera kung Hiskia om att han skulle dö. I boken av 2 Kings 20. Gud instruerade Jesaja att säga till kung Hiskia att ordna sitt hus eftersom han kommer att dö. Omedelbart vände sig kung Hiskia till Gud i böner. Han bad Gud att komma ihåg alla sina tjänster inför honom och Gud sade till Jesaja att informera kungen om att hans böner har besvarats och att femton år har lagts till i hans år på jorden.

Om vi ​​ska bedöma utifrån dessa två berättelser i Bibeln kan vi dra slutsatsen att Guds vilja eller avsikt kan ändras genom böner hela tiden. Men Moses sade också i boken av Nummer 23:19 Gud är inte en man som ljuger; varken människosonen att han skulle omvända sig. Har han sagt och ska han inte göra det? eller har han talat, och ska han inte göra det bra? Det är här förvirring kastas i luften. Gud är inte en människa att han ska ljuga, och inte heller människosonen att han ska omvända sig. Detta innebär att Gud inte ändrar sina ord och hans vilja och avsikter förblir sakra.

De två enkla sanningarna om Guds vilja

Guds avsikter är oföränderliga

Låt oss fortfarande dra referens från berättelsen om Moses och isrealiterna. Gud lovade Abraham, Isak och Jakob att ge sitt säd ett land som flyter med mjölk och honung. När Isreals barn fördes ut ur Egypten och Mose gick upp på berget Sinai för att få Herrens bud. Folket gjorde kalvbild för sig själva och tillbad den som guden som förde dem ur fångenskap.

Gud var arg men Moses gick förbi. Moses gick förbi på platsen för Guds plan för Isreals barn. Kom ihåg Abraham, Isak och Israel, dina tjänare, som du svär vid dig själv och sade till dem: Jag kommer att föröka dina säd som himmelens stjärnor, och hela detta land som jag har talat om kommer jag att ge åt er så kommer de att ärva det för evigt. Gud respekterar hans ord och hedrar sitt förbund. Oavsett situationen kommer Herrens förbund att bestå.

Kom ihåg att trots Israels folks grymheter ändrades inte Guds vilja och förbund för dem. Om Gud var en man skulle han ha hindrat Isreals barn att komma in i Kanaans land eftersom de är stelhåriga och mycket envisa. Men deras brister hindrade inte Gud från att uppfylla sitt löfte för dem. De upplevde bara bakslag.

Våra böner vrider under

Skriften säger i Jakobs bok, Den rättfärdiga människans kraftfulla bön utnyttjar mycket. Bön är ett kommunikationsmedel. Ibland kan våra böner till Gud få Gud att förändra sin vilja över vårt liv. Kung Hiskia var ett perfekt exempel på detta. När Gud hade sagt till Jesaja att berätta för kungen om sin död. Kungen föll på hans ansikte och bad varmt till Gud. Ber Gud att komma ihåg alla hans tjänster inför honom.

Skriften antecknade att Gud lyssnade till kung Hiskias röst och bad Jesaja att informera honom om att han har lagt till ytterligare femton år i sitt liv. Detta är för att uppfylla Herrens ord i jeremiah Ty jag känner de tankar som jag tänker till dig, säger HERREN, tankar på fred och inte på ont, för att ge dig en framtid och ett hopp. Kung Hiskias bön låg fortfarande inom Guds löfte för människan. Böner rör Guds händer. När det finns en man att be finns det Gud som har till uppgift att svara på bön.

Abraham bad till Gud för Sodom och Gomorra och Gud skonade Lot och hans familj. Vi kan inte åsidosätta förbönens kraft. När vi ber förändras saker.

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.