Bönpoäng mot försening

1
16847

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot försening. Du måste ha hört det populära språkbruket som säger att fördröjning inte är förnekelse. Sanningen är att fördröjning inte är förnekelse, men det finns välsignelser för varje gång och säsong för en man på jorden. Det är en viss tid som barnbarn passar. Det finns en tid som att få inträde till en högre institution betraktas som en framgång, och det finns tid då det inte kommer att betraktas som framgång. Fördröjning kan sägas vara en avmattning i takten för att uppnå ett uppsatt mål, mål eller uppfylla syftet.

Abraham och Sarah upplevde förseningar. De stannade år utan barn. Det kom till en tid då deras tro blev fruktansvärt torterad av sin fördröjning att få ett eget barn. Sarah tvingades be Abraham att ta sin hembiträde som hustru bara så att han kan få ett barn. Under tiden är Guds löfte till Abraham att han kommer att bli fader till många nationer. Men när det fanns en försening i att Abraham fick ett barn, började han tappa hoppet och hans tro blev trött. Detta är en av de saker som förseningen skulle orsaka i en människas liv.

När vi förväntar oss en sak för länge börjar vi tappa hoppet om att saken kommer. Skriften säger att Gud inte är en människa att ljuga och att han inte är en människoson att omvända sig. Detta betyder att vad som helst som Gud säger att han kommer att göra, kommer han att göra det. Men när vi får ett löfte från Gud intensifieras vårt hopp om att det kommer att göras. Detta stärker ytterligare vår tro på Gud. Men när förseningen börjar, ibland börjar vi tvivla på om det löftet verkligen är från Gud och om förseningen dröjer, börjar vårt hopp och vår tro på Herren minska. Och det är precis vad djävulen vill, det är därför han ofta använder förseningar för att bekämpa en människas tro på Gud.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Negativa effekter av försening i livet hos Christian

Några av de saker som försenar orsakerna i en krists liv är:


Det skapar tvivel

Fördröjning kan få en troende att tvivla på Guds existens. Det kan få en troende att tvivla på om Gud verkligen finns och talar till människor. När vi får löften från Gud börjar människans naturliga instinkt förvänta sig. I det skedet är tron ​​på Gud hög, för Gud har precis lovat oss något stort. Tyvärr kommer en tid att komma när vi börjar tvivla på om det var Gud som verkligen talade till oss.

Det är dåligt att vissa människor tvivlar på Guds existens. Det är vad förseningen kommer att göra.

Det orsakar en människas tro minskar

Abraham var en mycket trogen man. Men hans oförmåga att skaffa barn med sin fru Sarah började påverka hans tro på Guds löften.

Abraham tvingades böja sig för det tryck som hans fru Sarah hade på honom när de inte kunde få ett eget barn. Abraham var tvungen att ta Sarahs hembiträde som hustru och göra henne gravid. Abrahams och Sarahs oförmåga spelade en viktig roll i deras beslut att glömma Guds löfte och leta efter ett annat sätt att få ett barn.

När ett löfte förblir för länge innan det blir uppenbart, kommer vår tro på Gud att luras av våra förväntningar.

Det skapar utrymme för Satan att tränga igenom

Fördröjning skapar tvivel hos en troende. Det gör att en troendes tro minskar drastiskt. När en människas eller oroliga tro är Satan inte långt därifrån för att slå.

Ibland när vi befinner oss i stora prövningar och vi ser upp till Gud för ett genombrott. Ändå misslyckades lösningen att komma fram. Djävulen börjar ge olika frestelser. Det var för att profeten Samuel dröjde med att komma tillbaka i tiden, det var därför kung Saul gjorde ett offer och gick till strid. Medan han har varnats av profeten att avstå från att gå till striden i frånvaro av profeten.

För att vår tro inte ska prövas, kommer vi att be mot alla former av förseningar av goda saker i våra liv.

Bön poäng:

  • Herre Jesus, jag kommer mot varje fördröjningspil som har skjutits in i mitt liv från mörkerriket. Jag bryter sådana pilar med den Helige Andens eld i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag kommer emot alla förseningsagenter i mitt liv som fienden har skickat för att frustrera mig. Jag irettesätter dig idag i Jesu namn. Jag föreskriver med himmelens myndighet att du förlorar din plats i mitt liv idag i Jesu namn.
  • Herre, jag får en andlig acceleration av välsignelse. Varje långvarigt löfte som ska fullgöras, föreskriver jag genom himmelens auktoritet, att manifestationens kraft kommer över dem i Jesu namn.
  • Ty det har skrivits att genom smörjelsen skall varje ok förstöras. Herre, jag bryter varje ok av stagnation i mitt liv genom det blod som utgjutits på Golgata.
  • Fader, varje djävulens laster i mitt liv som hindrar manifestationen av Guds löften och förbund över mitt liv, jag förstör dig idag med himmelens myndighet. Fader Herre, jag tillrättavisar varje ande av besvikelse i mitt liv genom den heliga andens eld i Jesu namn.
  • Herre Gud, varje demoniskt agent för mörker som har skickats in i mitt liv för att orsaka ett bakslag tar eld i dag i Jesu namn. Jag gör marken i mitt liv outhärdlig för varje ond ande i mitt liv och arbetar mot min tillväxt i livet i Jesu namn.
  • Lord Jesus, varje form av instabil välsignelse som stiger och faller med jämna mellanrum, går ut ur mitt liv idag i Jesu namn. Från och med idag befaller jag Jehovas långvariga välsignelser att hitta mig idag i Jesu namn.
  • Herre, jag föreskriver att varje sal i Jeriko på min väg till framgång, varje furste i Persien som försenar min välsignelse, dör idag i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng mot frustration
nästa artikelBönpoäng att säga i midnatt
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.