Bönpoäng som inte misslyckas Syftet

0
12766

Idag kommer vi att hantera bönpunkter för att inte misslyckas. För skapandet av varje människa finns det ett syfte bakom det. Gud skapade just dig och jag till den här världen för ingenting, han gjorde det för ett syfte. Det finns ett behov för oss att ta reda på och uppfylla det syftet med vår existens.

Boken om 1 Moseboken 26:XNUMX Och Gud sade: '' Låt oss göra människor till vår avbild, efter vår likhet, och låt dem härska över havets fiskar och över luftens fåglar och över boskapen och över hela jorden och över allt krypande som kryper på jorden. Den främsta anledningen till att Gud skapade människan är att ha koinonia med människan och att människan ska ha herravälde över allt som har skapats. Detta betyder att människan måste identifiera syftet med sin existens för att fullborda det. Historien om den första människan Adam slutade dock i en förödande tragedi efter människans fall. Det visades tydligt att Adam inte kunde uppfylla syftet med sitt liv på grund av synd som trängde in i hans liv genom olydnad.

En man som skapades för att underkasta sig jorden blev övervunnen av synd och han blev en slav till andra saker som har skapats. Han var tvungen att tappa landet innan det kunde ge frukt för honom. Det är mycket viktigt att vi fullföljer Guds syfte med våra liv. Där finns tusentals människor vars öden är knutna till våra egna och när vi misslyckas med att uppfylla syftet, misslyckas de direkt eller indirekt. Av en man fördes synden till jorden och av en man gavs frälsning åt varje människa. Det betyder att vi kan vara orsaken till andras framgång eller misslyckande i livet.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Fem sätt att uppfylla syftet

Skriv ner din vision


Ett av de viktigaste sätten att uppnå syftet är att skriva ner din vision. Kom ihåg i boken av Habakkuk 2: 2 Då svarade HERREN mig och sade: ”Skriv synen och gör it vanlig på tabletter, så att han kan springa som läser den. Gud förstår att glömskligheten i den mänskliga naturen är så hög, det är därför han befallde profeten Habakuk att skriva ner visionen, så att när han läser den, kommer han att springa efter den.

För att vi också ska kunna uppnå syftet måste vi skriva ner visionen för våra liv. Att skriva ner dem betyder inte att de kommer att förvandlas till verklighet automatiskt. Det kommer dock att fungera som en guide för oss att springa mot att förverkliga dessa drömmar.

Be om din vision

Bön är inte bara en annan andlig aktivitet som kristna eller troende gör, det är ett sätt att leva för de människor som bara litar på Gud. Bön är en tvåvägssak, du pratar med Gud och du lyssnar på vad han har att säga. Ibland kan visionen för våra liv se suddig ut, det kan verka som om det inte finns något sätt att få dessa drömmar och ambitioner att förverkligas. Det är då vi ska be till Gud.

När vi ber om vår vision blir det tydligare och vi får nåd att förverkliga dessa visioner.

Var förberedd för hinder

På livets resa, särskilt till storhet, måste du säkert möta hinder. Kristus mötte en rad utmaningar, aposteln Paulus stötte också på några. Det finns ingen människa som är avsedd för storhet som inte kommer att stöta på problem eller hinder vid en tidpunkt. Låt inte dessa saker fälla ner dig, se dem istället som en motivation att aldrig ge upp.

Be Gud om hjälp

Att be Gud om hjälp innebär att säga till Gud att hans vilja ensam ska göras över våra liv. Någon gång har vi våra preferenser, vi har de saker vi vill bli i livet och vi strävar efter några av dessa drömmar. Men på lång sikt upptäcker vi att saker och ting inte går som planerat längre. Det är dags att be om hjälp från fadern.

Till och med Kristus Jesus bad vid ett tillfälle Gud att om det skulle behaga honom att låta den här koppen passera, bad Kristus emellertid att faderns vilja skulle upprättas. Lita inte på din dödliga styrka eller intellektuella strategier för att uppfylla syftet med livet, odla vanan att be Gud om hjälp.

Be för vägledning

Att uppfylla syftet kommer att bli ganska svårt utan den Helige Andens vägledning. När synden träder in i en människas liv blir det mycket svårt att uppfylla ödet. Under tiden kommer synden inte att få någon plats i en människas liv förrän en man flyttar sig bort från Guds syn. Det är därför vi i vår strävan att uppnå syftet i livet måste be för den intensiva ledningen av Guds ande.

Bön Poäng

  • Herre Jesus, jag ber för nåd att identifiera syftet med min existens. Jag ber att din Helige Ande och kraft kommer att tolka syftet med min existens för mig i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag vägrar att misslyckas med syftet, jag ber nådens förbli fokus i livet. Jag motsätter mig varje ande av distraktion på mitt sätt att uppnå syftet, jag förstör sådana andar i Jesu namn
  • Herre, jag ber om förlåtelse för all synd i mitt liv som kommer att hindra mig från att uppnå syftet med livet, herre förlåt mig idag i Jesu namn. På grund av Kristi död, på grund av hans återhållsamhet ber jag om förlåtelse för min synd i Jesu namn. 
  • Herre Jesus, jag ber om en gudomlig åtskillnad mellan mig och varje ödesförstörare. Varje man och kvinna i mitt liv som får mig att misslyckas med syftet, ber jag att du ska skilja oss idag i Jesu namn. 
  • Fader Herre, jag kommer emot någon form av död i utkanten av genombrottet. Jag kommer emot alla fiendens planer och dagordningar för att få mig att misslyckas med livet, jag förstör deras planer i Jesu namn. 
  • Herre stå upp och låt dina fiender spridas. Varje man eller kvinna vars avsikt för mitt liv är ett stort ont, ber jag att den heliga andens eld bränner dem till aska i Jesu namn. 
  • Herre Jesus, jag ber om hjälp. Jag ber dig hjälpa mig att uppfylla syftet med min existens i Jesu namn. Jag kommer inte att missa ödet. 
  • Varje kraft i min släkt som arbetar mot Guds syfte för mitt liv faller till döds idag i Jesu namn. Varje form av generationens förbannelse som arbetar mot min öde, avbryts idag i Jesu namn. 
  • Jag förstör alla onda förbund i mitt liv, hindrar manifestationen av välsignelser i mitt liv, låt sådana förbund förstöras idag i Jesu namn. 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 bönpoäng för styrka och vägledning
nästa artikelBönpoäng mot döden i framkant
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.