Bönen pekar mot min svaghet

0
19640

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot min svaghet. Detta är en ofullkomlighet i människans natur. Det drar människan att synda mot sin skapare Gud. Medan vi utnyttjar vår styrka som människor är det också viktigt att vi arbetar på vår svaghet. Kung Salomo arbetade inte med sin svaghet, därför fortsatte han fortfarande och gifte sig från nationen som Gud har varnat honom för att inte gifta sig från.

Judas Iskariot: s kärlek till pengar är också en känsla av lojalitet mot Kristus och han gav bort Kristus för pengar. Vissa människors svaghet kan vara otukt och äktenskapsbrott, andra kan vara kärlek till pengar eller flashiga saker. Vår svaghet kan vara vad som helst. Det är viktigt att vi ber till Gud att hjälpa oss mot vår svaghet. En av apostel Peters svaghet är rädsla. Detta förklarar varför han inte kunde stå för Kristus när han frågades av en liten flicka om han var en av Kristi förvaltare.

Anledningar till varför du måste övervinna din svaghet

Det kommer att förstöra dig

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Kung Salomo är mycket promiskös och han vände ett blindt och dövt öra för den svagheten tills han förstördes av den. Gud har planer för oss alla och det är därför fienden använder vår svaghet mot oss för att förstöra det som har bestämt oss.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Moses förbereddes av Gud för att vara befriaren för isrealiterna. Men han hade en svaghet som är ilska. Eftersom han inte kunde arbeta med sin ilska hindrar det hans chanser att komma in i det lovade landet.

Det hindrar vår personliga tillväxt

Svaghet får en troende att ha en fördröjd tillväxt. Samson kallades domare, Gud byggde honom med enorm fysisk styrka och kraft främst för att befria isrealiterna från fiendens förtryck.

Olydnad var mycket utbredd i Samsons liv. Det första misstaget han gjorde var att gifta sig med en kvinna från en nation där Gud har varnat honom för att inte gifta sig från. Han gifte sig med Delilah och hon krävde hans undergång.

Det hindrar Guds planer för vårt liv

Isrealiterna var Guds folk och de löften som Gud har till sina fäder Abraham, Isak och Jakob var mycket vanliga i deras liv. Gud gjorde ett steg för att befria dem från egyptiernas fångenskap så att de kan fortsätta till det land som Gud har utformat för dem.

Resan var tänkt att vara fyrtio dagar och nätter, men deras olydnad mot Guds instruktioner förlängde Guds löfte från att komma till uppfyllelse.

Hur man besegrar din svaghet

Identifiera din svaghet

Det första steget mot att besegra din svaghet är förmågan att identifiera svagheten. När du väl har identifierat vad din svaghet är kan du enkelt arbeta med den.

Det är ganska svårt att besegra en svaghet som du inte har identifierat. Du måste först identifiera det som är din svaghet innan du vet hur du kan besegra den.

Be Gud om hjälp

Det bästa sättet att besegra vår svaghet är att söka hjälp från Gud. Skriften säger att med makt ska ingen segra. Det betyder att vår fysiska styrka inte räcker för att hjälpa oss att besegra vår svaghet.

Hur den aposteln Paulus grät till Gud i boken Romans 7: 15 För vad jag gör förstår jag inte. För vad jag vill göra, det övar jag inte; men vad jag hatar, det gör jag. Gud kan hjälpa oss ur våra svagheter om vi bara låter Gud arbeta på oss. Lita inte på din jordiska kunskap eller styrka, ring till Gud för hjälp.

Genom den Helige Ande

Boken om Romarbrevet 8:11 Men om hans ande som uppväckt Jesus från de döda bor i dig, så kommer han som har uppväckt Kristus från de döda också liv till dina dödliga kroppar genom sin Ande som bor i dig. Den här herrens bok får oss att förstå att om hans ande som uppväckte Kristus från döda bor i oss, kommer den att snabba upp vår dödliga kropp.

Guds ande kommer att hjälpa vår dödliga kropp att övervinna synd.

Bön poäng:

  • Herre Jesus, jag tackar dig för den nåd du gav mig att se en ny dag som du har skapat, Herre låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag ber till dig denna dag på grund av min svaghet, jag ber dig ge mig styrkan att övervinna det i Jesu namn.
  • Herre Jesus, jag ber av din barmhärtighet att du inte låter mig besegras av min svaghet. Jag ber att du hjälper mig i mitt svaghets ögonblick i Jesu namn.
  • Herre Jesus, jag ber att du hjälper mig att identifiera min svaghet. Ge mig nåd att veta när fienden försöker använda den mot mig. Jag ber att du hjälper mina brister i Jesu namn.
  • Herre Jesus, så att jag kan känna dig och kraften till återupplivande. Jag ber att du ska fylla mig med den heliga andens kraft. Guds ande som kommer att snabba upp min dödliga kropp, jag ber att du ger den till mig i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag vet inte vad jag ska förstöras av denna svaghet. Jag ber att du ska hjälpa mig i Jesu namn. Samma sätt att hjälpa aposteln Paulus att övervinna sin svaghet, ber jag att du ska hjälpa mig i Jesu namn.
  • Skriften säger i 2 Korintierbrevet 12: 9 Och han sa till mig: "Min nåd är tillräcklig för dig, för min styrka fulländas i svaghet." Därför vill jag med glädje hellre skryta i min svaghet, så att Kristi kraft kan vila på mig. Herre låt din styrka göras perfekt för mig i Jesu namn.
  • Den levande Guds ande, kom kraftigt över mig. Jag vägrar att vara en slav för min svaghet. Från och med idag får jag makten att börja arbeta i större kapacitet i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 bibelverser att be när du behöver genombrott
nästa artikelBön pekar mot slaget om polygamt hem
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.