Bönpoäng för något du känner dig skyldig i

0
16136

Idag kommer vi att be mot något du känner dig skyldig till. Skuld är ett allvarligt syndrom som kan driva bort människan från Gud. En kort titt på historien om Judas Iskariot som gav Kristus till sina angripare för pengar. Han var fylld med så mycket skuld att han slutligen dödade sig själv.

Ibland gör vi något som kommer att skada oss senare. Vi har ett val att antingen ångra oss verkligen och övervinna vår skuld eller så låter vi det förstöra oss. Aposteln Peter begick nästan samma brott som Judas Iskariot. Men han kunde övervinna detta skuldsamvete genom att gå till Gud och söka efter förlåtelse. Bibeln skrev att på pingstdagen predikade aposteln Petrus för tusentals människor och de gav sitt liv till Kristus. Peter kunde göra detta eftersom han övervann det dåliga samvetet.

På samma sätt i våra liv försöker djävulen att ta oss ifrån Gud genom att låta oss känna oss så skyldiga till de saker vi har gjort tidigare. Det får oss att glömma att skrifterna förklarade att han som är i Kristus är en ny varelse och gamla saker har gått bort. Vi känner fortfarande smuts och skuld på våra dåliga vägar och långsamt faller vi sönder med Gud eftersom vi känner att vi inte är värda nog. Under tiden sa manuset i boken av Hebreerbrevet 4:15 Ty vi har inte en överstepräst som inte kan sympatisera med våra svagheter, men som i alla led var frestad som vi, men utan synd. Kristus är vår överstepräst som kan beröras med känslan av vår svaghet och skuld. Vi kan djärvt gå till Kristus Varje gång vi känner oss skyldiga över de saker vi har gjort tidigare.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Hur man övervinner skyldigt samvete

Det finns flera sätt att övervinna dåligt samvete. Vi kommer dock bara att lyfta fram få som vi anser vara mycket viktiga.


Geniune omvändelse

Vårt första steg mot ett rent hjärta är omvändelse. Det är möjligt att ha en fråga om tro och karaktär i vårt kristna liv. Men det räcker inte för att ta oss bort från Kristus. Judas Iskariot hade ett karaktärsproblem. Han priotiserade pengar framför allt annat. Aposteln Petrus hade en fråga om tro, det var därför han inte kunde stå ut när han frågades om han var en av Kristi förvaltare.

Ändå kunde Peter omvända sig i sitt hjärta. Kom ihåg att skrifterna säger i boken 2 Korintierna 5:17 Om någon är i Kristus, så är han en ny skapelse. gamla saker har gått bort; se, allt har blivit nytt. När vi ger vårt liv till Kristus har vi blivit en ny varelse. Saker är inte längre desamma längre, de saker vi har gjort tidigare har gått och ett nytt kapitel har öppnats. Så det första sättet att eliminera dåligt samvete är genom omvändelse.

Be om förlåtelse

Synd stor barriär mellan människa och Gud. När synden har börjat, är djävulen nästa sak att använda den syndens skuld mot oss. När detta fortsätter kommer vårt förhållande till Gud att drabbas hårt. Det enda sättet vi kan förbättra vår relation med Gud i denna situation är att be Gud om förlåtelse. Under tiden är det viktigt att veta att vår förlåtelse inte kommer före omvändelse eftersom det är det första steget mot att reparera vårt trasiga förhållande till Gud.

Kom ihåg att skrifterna säger att Gud inte vill ha en syndares död utan att omvända sig genom Kristus Jesus. Låt djävulen veta att du har ångrat dig och gamla saker har gått bort.

Bön poäng:

  • Herre Jesus, jag tackar dig för nåd du för nåd att känna dig. Jag tackar dig för nåd att bli kallad till ditt underbara ljus, låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
  • Herre Jesus, jag ägnar mitt liv och hela din varelse åt dig. Jag har övergivit alla mina gamla vägar och överlämnar mig helt till din kraft och vägledning. Jag tror att du är Guds Son, den som har kommit för att ta bort människans smärta. Jag tror att det är du som har dött och återupplivats så att min synd kan tas bort.
  • Jesus, jag ber om förlåtelse för mina synder och missgärningar. Mot dig och dig ensam har jag syndat och gjort stort ont i dina ögon. Ditt ord säger att även om mina synder är så röda som skarlagen, ska de göras vitare än snö, jag ber att du tvättar mig noggrant från min synd i Jesu namn.
  • Skriften säger att Guds offer är en trasig ande, ett trasigt och sorgligt hjärta ska du inte förakta. Fader, snälla i din oändliga nåd, torka bort mina synder i Jesu namn.
  • Jag ber att du skapar ett rent hjärta i mig. Ge mig ett hjärta som är fritt från synd. Ge mig nåd att fly från synd och alla former av missgärningar i Jesu namn.
  • Herre Gud, jag ber att du ska vägleda mitt hjärta mot djävulens gimmicks. Varje form av skuld och smärta av saker som jag har gjort tidigare tas bort i Jesu namn.
  • Herre Gud, skriftstället säger att om någon är i Kristus försvinner gamla saker och allt har blivit nytt. Jag ber att du ska ge mig nåd att vara medveten om att jag inte längre är det gamla jaget igen. Jag ber att du ska ge mig kunskapen att identifiera när djävulen försöker dra mig bort från dig genom att få mig att känna skuld.
  • Herre Gud, jag ber att du söker mitt liv fram och tillbaka. Ta bort alla former av ont i mig. Ta bort alla former av hämnd och hån i mitt hjärta i Jesu namn.
  • Herre Jesus, låt mig alltid ha en försäkran om att jag tillhör dig och att gamla saker har gått bort.
  • Herre, jag ber att du ska förlåta mig alla mina synder och missgärningar och jag ber för nåd att aldrig återvända till synd igen i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för att uppnå mål 2021
nästa artikelBönpoäng för att förbättra ditt böneliv
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.