10 bibelverser för att be när vi vill ha förlåtelse

1
17194

Idag kommer vi att ta itu med tio bibelverser för att be när du vill ha förlåtelse. En sak som människor misslyckas med att förstå för att förlåta andra människor är att det inte är en vänlighet mot folket som har förolämpat, utan det är en vänlighet mot sig själv. När vi syndar mot Gud har vi vedergällning och går tillbaka till honom i böner. Ibland upplevde vi skuld så länge tills vi äntligen hittar modet att söka Gud för förlåtelse.

På samma sätt måste vi lära oss att förlåta andra människor precis som Kristus har förlåtit oss. Synd kan ta oss långt ifrån Gud. Tills vi söker hans ansikte för förlåtelse kan vi kanske bära skulden länge. Låt oss till exempel ta livet av Peter och Judas. De två apostlarna förrådde Kristus. Petrus förnekade Kristus medan Judas Iskariot gav bort Kristus för pengar. Aposteln fortsatte med att söka förlåtelse medan Judas Iskariot inte kunde bära skulden, han begick så småningom självmord.

Det är inte Guds vilja att syndare ska dö, himlen gläder sig när en syndare omvänds. Boken av Hesekiel 33:11 Säg till dem: Så sant jag lever, säger Herren HERREN, jag har ingen behag i de ondes död; men att den ogudaktiga vänder sig från sin väg och lever. Vänd er, vänd er från era onda vägar; för varför vill ni dö, Israels hus? Detta får oss att förstå att Gud inte tycker om en syndares död.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Hebréerna 4: 15-16 Ty vi har inte en överstepräst som inte kan beröras av känslan av våra svagheter; men var på alla punkter frestad som vi är, men utan synd. Låt oss därför frimodigt komma till nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och finna nåd som hjälper i nöd. Trots vår synd och missgärningar är Gud alltid trogen att förlåta oss. Men vi måste sträva efter att förlåta annan synd när det behövs.


Om du befinner dig i en situation där du känner att din synd är för besvärlig för att motivera förlåtelse. Gud har ingen glädje i en syndares död, och han vill inte heller ha ditt offer. I Psaltaren 51 stod det att Herrens offer är en trasig ande, ett trasigt och sorgligt hjärta kommer inte Gud att förakta.

Vi kommer att ge tio bibelverser för att söka förlåtelse från Gud.

Bibelvers

Jesaja 1:18 Kom nu, låt oss lösa saken, säger Herren. 'Även om dina synder är som scharlakansröda, skall de vara vita som snö; fast de är röda som karmosinröda, skall de vara som ull. '

Denna bok av Herren sade att oavsett hur stora vi tror att våra synder är, kan Gud förlåta oss. Även om våra synder är lika röda som Scarlett, ska de göras vitare än snö, även om de är röda som karmosinröda ska de göras vitare än ull. Kristus har delat sitt blod på Golgata kors för att försona vår synd.

Efesierbrevet 1: 7 I honom har vi frälsning genom hans blod, förlåtelse av synder, i enlighet med rikedomen i Guds nåd. ”

Bibeln får förstå att Gud är rik på nåd och härlighet. Herrens nåd är överflödig. Vi kan dock inte fortsätta att leva i synd och be om att nåd ska vara överflödig. Skriften fick oss att förstå att vi i Kristus Jesus har blivit frälsta från synd. Kristi blod var allt som behövdes för att återlösa människan från syndens träldom.

Daniel 9: 9 Herren, vår Gud, är barmhärtig och förlåtande, även om vi har gjort uppror mot honom ”

Daniel bokar kapitel 9: 9 lägger tonvikten på Guds nåd. Skriften skrev att Gud är barmhärtig och förlåtande. Trots att vi har olydnat honom, trots att vi har gått emot hans härskande, förblir hans ståndaktiga kärlek för alltid och för evigt.

Mika 7: 18-19 Vem är en Gud som du, som förlåter synder och förlåter överträdelsen från återstoden av hans arv? Du blir inte arg för evigt utan glädjer dig över att visa barmhärtighet. Du kommer igen att ha medkänsla med oss; du kommer att trampa våra synder under fötterna och slänga alla våra missgärningar i havets djup. ”

Vi måste förstå att Gud inte är en människa att ljuga och inte heller en människoson att omvända sig. Även i vår synd och orättfärdighet är Gud fortfarande trogen. Han visar barmhärtighet även inför ilska. Det finns ingen som Gud när det gäller medkänsla och barmhärtighet. Oavsett hur enorma våra synder är, är Gud trogen att förlåta oss.

Matteus 26:28 Detta är mitt förbundsblod, som utgjutes för många för syndernas förlåtelse. ”

Huvudkärnan i Kristus död och uppmuntran är att ge oss evig förlåtelse. Skriften gjorde det känt att det inte finns något annat blod som kan ge förlossning för människan. Före Kristus använder människor blodet från lamm och andra djur för försoning av synd. Men dessa blod var inte tillräckliga för att tvätta bort vår synd helt, det var därför Gud skickade Kristus till världen.

Kristi blod är ett förbund som hälls för syndens förlåtelse.

14 Moseboken 18:XNUMX HERREN är långsam till vrede och överflödig av fast kärlek, han förlåter orättfärdighet och överträdelse, men han kommer inte att rensa de skyldiga.

Gud är långsam att ilska. Hans ståndaktiga kärlek känner ingen gräns. Under tiden betyder detta inte att han inte har något sätt att straffa syndare, men syndens förlåtelse garanteras. Oavsett hur stora dina synder är, vet att Gud bara behöver din verkliga omvändelse.

 

Lukas 6:37 Döm inte, så kommer du inte att dömas; fördöma inte, och du kommer inte att bli fördömd; förlåt, så blir du förlåten. ”

Detta är för dem som är styva mot att förlåta andra människor. De flesta troende idag är dömande. Medan skrifterna uppmanade att vi inte skulle döma. Vi bör också förlåta andra så att vi kan bli förlåtna. Om oförlåtelse ligger i våra hjärtan är det omöjligt för oss att hitta förlåtelse i Faderns ögon.

Lukas 17: 4 Om han syndar mot dig sju gånger om dagen och vänder sig till dig sju gånger och säger: 'Omvänd dig, måste du förlåta honom.'

Detta avsnitt lär oss hur många gånger vi måste förlåta samma person. Detta visar oss också att vår förlåtelse inför Gud inte har någon gräns. För så många gånger vi går till honom för förlåtelse, är han graciös nog för att förlåta oss för alla synder.

1 Johannes 1: 9 Om vi ​​bekänner våra synder, är han trogen och rättfärdig för att förlåta oss våra synder och rena oss från all orättfärdighet. ”

Bekännelse är det första steget mot att söka omvändelse. Det enda sättet att hitta förlåtelse från Gud är genom bekännelse av vår synd. Att erkänna våra synder betyder att vi är trötta på att välta oss i syndens gift. Detta är vårt första steg mot förlossning från synd.

Sammanfattningsvis har vi lärt oss några bibliska avsnitt för förlåtelse. Låt det vara känt att detta inte är en anledning för oss att fortsätta synda. Gud är trogen, och han är barmhärtig, hans nåd varar från generation till generation. Vår förlåtelse är dock säker genom äkta OMVÄNDNING.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för sjuk vän
nästa artikel10 bibelverser att be när du behöver
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

  1. Om du kan visa mig utvalda skriftställen i Bibeln som är bra att påminnas om, kanske du vet att du själv skulle göra mig en god tjänst, så bara om du vill, gör det bara.
    Axel Haugen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.