10 bibelverser att be när du behöver

0
16697

Idag kommer vi att ta itu med tio bibelverser för att be när du är i nöd. Bibeln har uppmanat oss flera gånger att hjälpa människor som är i nöd. Ibland i våra liv kan vi också behöva hjälpa från andra människor.

Det första vi måste förstå är att vår hjälp kommer från Herren. Psaltaren 121: 1-4 Jag lyfter mina ögon mot bergen, varifrån min hjälp kommer. Min hjälp kommer från HERREN, som skapade himmel och jord. Han vill inte låta din fot röra sig; den som håller dig kommer inte att sova. Se, den som håller Israel får inte sova eller sova. Denna del av skrifterna gjorde det känt att vår hjälp kommer från Gud som skapade himmel och jord.

Men vi måste också förstå att Gud inte kommer från himlen för att hjälpa oss under vårt ögonblick. Han kommer att skicka människor för att hjälpa oss. Kom ihåg att när isrealiterna dör i behov av hjälp, väckte Gud upp Mose för att föra dem ut ur slaveriet. För varje ögonblick av behöver, Gud har förberett ett flyktmedel för oss. Det finns någon någonstans som Gud har förberett för att vi ska kunna hjälpa oss i vårt ögonblick.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Om du är i nöd har vi sammanställt några bibelverser som du kan be med för att få hjälp från Gud.


Bibelvers

Psaltaren 46: 1 ”Gud är vår tillflykt och styrka, en mycket närvarande hjälp i nöd.

Använd alltid den här psalmen när du behöver hjälp från Gud. Gud är vår tillflykt och styrka, en mycket närvarande hjälp i problem. Det betyder att Gud alltid är närvarande för att hjälpa oss ur farliga situationer.

Kommer du ihåg historien om de tre hebreerna som kastades i eldsjön? Kom ihåg historien om Daniel när han kastades i lejonhålan. När allt hopp är borta har vi en Gud som går in och förändrar tidvattnet. Han är vår hjälp i svaghetens ögonblick.

Ordspråksboken 3: 5-6 ”Förlita dig på HERREN av hela ditt hjärta och luta dig inte på din egen förståelse; erkänn honom på alla dina vägar, och han ska rikta dina vägar. ”

Även i vårt ögonblick måste vi alltid lita på Herren. Vi tjänar en Gud som är den stora försörjaren. När vi behöver hjälp måste vi sträva efter att tro att Gud är tillräckligt kraftfull för att tillgodose våra behov.

Skriften säger för utan tro är det omöjligt att behaga honom. Vår tro på Herren gör att Gud gör underverk i våra liv.

Matteus 7: 7 ”Be, så får du det; sök, och du kommer att finna; knacka, så öppnas det för dig.

Detta avsnitt i Bibeln lär oss hur vi ska utöva vår tro och auktoritet. Fråga så får du det. Detta betyder att när vi är i nöd har vi nåd att be och det kommer att släppas för oss. Passagen säger vidare att vi ska knacka och det ska öppnas, vi ska söka och vi ska hitta.

Vi saknar eftersom vi inte har frågat. Vi är i stort behov eftersom vi har stängt vår mun.

Hebréerna 4: 15-16 ”För vi har inte en överstepräst som inte kan sympatisera med våra svagheter, men som på alla punkter var frestad som vi, men utan synd. Låt oss därför frimodigt komma till nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och finna nåd för att hjälpa i nöd. ”

När vårt hjärta är fyllt med skuld i en utsträckning att vi inte kan be Gud om förlåtelse, är detta rätt skrift att använda. Skriften säger att vi inte har en överstepräst som inte kan beröras med känslan av våra svagheter. Det betyder att vi alltid kan gå till Gud i böner. Vi måste dock sträva efter att gå med ett genuint hjärta av omvändelse.

1 Krönikeboken 4:10 ”Och Jabez kallade på Israels Gud och sade: 'Åh, att du verkligen skulle välsigna mig och utvidga mitt område, så att din hand skulle vara med mig och att du skulle hålla mig från det onda, så att jag får inte orsaka smärta! ' Så Gud gav honom det han begärde. ”

Vi känner till historien om Jabez. Han var förbannad från födseln och det hade stor inverkan på hans liv. Jabez kämpade långt bortom sina kompisar och ändå hade han lite att visa för det. Hans liv försvann med svårigheter och utmaningar. Det noterades tydligt att Jabez behövde hjälp för sitt liv för att ta en ny form.

Jabez ropade till Herren att om du vill välsigna mig och utvidga min kust och Gud besvarade hans böner. Detta för att ytterligare förklara att när vi ber om att vi får.

2 Krönikeboken 14:11 ”Och Asa ropade till HERREN, sin Gud, och sade: 'HERRE, det är inget för dig att hjälpa, vare sig med många eller med de som inte har någon makt; hjälp oss, HERRE vår Gud, ty vi vilar på dig, och i ditt namn går vi emot denna skara. HERRE, du är vår Gud; låt inte människan segra mot dig! '

Vi borde också ropa till Herren på samma sätt som Asa ropade till Herren om hjälp. Guds stadiga barmhärtighet och kärlek varar för evigt. När vi gråter till honom, kommer han att hjälpa oss.

Du har ingen egen kraft, du har ingen formular du vill använda, det är därför du måste söka hjälp från Gud. Gråt till Gud idag och hjälp kommer.

Psaltaren 27: 9 ”Dölj inte ditt ansikte för mig; vänd inte din tjänare i vrede; Du har varit min hjälp; lämna mig inte och överge mig inte, min frälsnings Gud. ”

Detta är en fattig tiggers bön om att inte dölja sitt ansikte för honom. Vi måste alltid söka Herrens ansikte i varje situation vi befinner oss i. Oavsett om det är bra eller dåligt, måste vi alltid låta Gud vägleda oss.

Ju mer vi söker Guds ansikte, desto närmare kommer han.

Psaltaren 37:40 ”Och HERREN ska hjälpa dem och rädda dem; Han skall rädda dem från de onda och rädda dem, för de litar på honom. ”

Detta är ett löfte från Gud. Han har lovat att hjälpa oss i alla situationer vi befinner oss, han har lovat att befria oss från de onda. Allt som förväntas av oss är att lita på honom.

Psaltaren 60:11 ”Ge oss hjälp av nöd, ty människans hjälp är värdelös.”

De som litar på Herren ska inte bli besvikna. Detta avsnitt ber Gud om hjälp. Vi måste förstå att hjälpen från människan kommer att sluta med besvikelse, det är inte konstigt att psalmen säger att jag kommer att lyfta blicken mot bergen varifrån kommer min hjälp? Min hjälp kommer från Gud som skapar himmel och jord. Endast Gud kan hjälpa oss.

Psaltaren 72:12 ”Ty han räddar de behövande när han ropar, också de fattiga och den som inte har någon hjälpare.”

Gud kommer att torka bort tårarna från våra ansikten, han kommer att ta bort våra smärtor och ångest och återställa freden.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 bibelverser för att be när vi vill ha förlåtelse
nästa artikel10 bibelverser att be när du är förvirrad
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.