Bönpoäng för förlåtelsens ande

0
11057

Idag kommer vi att behandla bönpunkter för förlåtelsens ande. Oförlåtad ande är en sak som har hindrat de flesta från att hitta barmhärtighet, nåd och nåd i Guds ögon. Herrens bön betonar behovet av att förlåta andra människor. Förlåt denna dag när vi förlåter dem som bryter mot oss så mycket som vi förolämpar Gud och han förlåter oss, måste vi också lära oss att förlåta andra.

I boken av Efesierna 4:32 Och var vänliga mot varandra, ömhjärtade och förlåt varandra, precis som Gud för Kristi skull har förlåtit er. Skriften förmanar oss att vara vänliga mot varandra, förlåta en annan som Gud har förlåtit oss. Det finns smärtor och skam som vi måste lära oss att släppa taget. Kom ihåg historien om den förlorade sonen som hans far förlät.

Den förlorade hade tagit hela sin födelse direkt från sin far på en omogen tid och gått bort till ett avlägset land för att njuta av hans rikedom. Även om fadern inte var glad att låta honom gå, kunde han inte heller stoppa honom. Den förlorade sonen tillbringade allt som hans far gav honom och han kom sönder. Det dröjde inte länge innan han blev fattig i ett främmande land. En dag blev han trött på hela situationen och bestämde sig för att återvända till sin far för att be honom om förlåtelse och låta honom arbeta som en av hans tjänster.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Överraskande tog hans far honom med firande. Denna liknelse förklarar vårt liv inför Gud och hur Gud har fortsatt att förlåta oss alla våra synder. Gud förväntar sig att vi också förlåter en annan. Det finns vissa människor som tycker att det är mycket svårt att förlåta helt. Oavsett hur hårt de försöker, kan de inte bara släppa helt. Du måste förstå att Kristus vill att vi ska vara precis som han i alla våra förhållanden. En av andens frukter är förlåtelse. När vi är det heliga spökets kraft i våra liv blir det väldigt lätt för oss att förlåta andra människor när de förolämpar oss.


Varför måste du förlåta?

Vi måste förlåta av följande skäl

För vår lycka

Om du någonsin har varit arg kommer du att förstå att olyckan kommer när du ser den personen som har kränkt dig. Detta innebär att den personens närvaro skulle avgöra om du blir arg eller glad. Men när du släpper och förlåter helt, försvinner smärtan, ilsken och förbittringen och din lycka kommer att återställas.

Esau visste ingen lycka förrän den dagen han förlät Jakob. För varje gång Esau kommer ihåg Jakob var han alltid fylld av ilska och ilska. Men han började uppleva en ny dimension av lycka och glädje den dagen han förlät Jakob.

Förlåtelse låter dig glömma smärtsamma förflutna

För att gå snabbt framåt i livet måste vi ha en förlåtande ande. När du håller på smärta och ilska, du kommer att fortsätta att leva i det förflutna. Fram till den dag du bestämmer dig för att släppa taget låser det upp scenen åt dig direkt.

Låt inte oförlåtelse låsa dig i det förflutnas fängelse. Skriften säger att du inte kommer ihåg det gamla för allt har blivit nytt. Du kommer inte att uppleva nyhet förrän du lär dig att förlåta.

För att Gud också ska förlåta oss våra synder

Det enklaste sättet att förtjäna Guds förlåtelse är att förlåta andra. Skriften i Matteus 6: 14-15 Ty om ni förlåter människor deras överträdelser, kommer också er himmelske Fader att förlåta er: Men om ni inte förlåter människor deras överträdelser, så kommer inte er Fader att förlåta era överträdelser. Gud värnar om hjärtat som förlåter andra. Det finns en nivå av andlig mognad som vi måste komma till innan vi kan förstå hur man kan förlåta människor för sin synd.

Förlåtelse läker vårt sår

Du skadas när någon förolämpar dig. Under tiden kommer vedergällning inte att bota smärtan som du går igenom. Du kommer att upptäcka att även när du hämnas på den personen som har förolämpat dig, botar det fortfarande inte smärtan.

Men smärtan kan botas genom att förlåta den personen. När du förlåter människor, befriar du dig från bojorna av smärta och slaveri den ilska har hållit dig och återigen blir du en fri man.

Bön poäng

  • Herre Jesus, jag upphöjer dig för livets gåva som du har gett mig för att bevittna i dag. Jag tackar dig för att du har varit beskyddare för min Goshen och det är genom din barmhärtighet som jag inte konsumeras. Herre, låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
  • Herre Jesus, jag ber om förlåtelsens ande. Jag ber dig välsigna mig med förlåtelsens ande i Jesu namn. Herre, jag vill inte förstöras av smärta, ilska och förbittring, jag vill bli befriad genom att förlåta andra människor. Herre, snälla ge mig förlåtelsens ande i Jesu namn.
  • Herre Jesus, jag ber att du kommer att låsa upp alla välsignelser som oförlåtelse har förnekat mig från, jag ber att du ska släppa dem till mig idag i Jesu namn.
  • Herre, jag ber för andan av lydnad mot ditt ord som säger att vi ska förlåta andra precis som Gud har förlåtit oss alla våra synder. Fader Herre, jag ber om andlig mognad för att uppnå detta steg i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag kommer emot varje enskild ande. Varje satanisk anda av fångenskap som vill hålla mig i träldom genom den oförlåtna anden, jag förstör den genom den heliga andens eld.
  • Herre Jesus, jag ber för befrielse från fångenskapens kraft. Varje för slaveri som jag har kastats i av oförlåtelsens ande, bryter jag dem idag i Jesu namn.
  • Herre från och med nu, jag får nåd att förlåta och glömma. Jag får nåd att börja verka i en större dimension i Jesu namn. Nåd att inte hysa smärta, ilska eller förbittring, jag ber att du ger det till mig i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för mod
nästa artikelBöner mot krig i nationen
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.