Bönpoäng för glädje

0
12922

Idag kommer vi att hantera bönpunkter för glädje. För att förstå innebörden av glädje kommer vi att titta på lycka först.

Definition av lycka:

En känsla av extrem lycka eller glädje, särskilt relaterad till förvärv eller förväntan på något bra. Lycka är en känsla som man upplever känslor som sträcker sig från tillfredsställelse och tillfredsställelse till salighet och intensivt nöje.

Låt oss titta på glädje

Glädje är en djupt rotad lycka inspirerad av den heliga anden. Det härstammar från Herren. Inte undra på att Bibeln säger 'Herrens glädje är min styrka'. Enligt engelskt sammanhang beskrivs lycka som en känsla eller känsla, men i kungariket är glädje mer än bara en känsla, det är en livsstil.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Om glädje ses som en känsla ensam, kan vi bestämma oss för att vara glada det här ögonblicket och bedrövade nästa stund. Naturligtvis inte, som troende ska vi inte leva våra liv så.


Rikets livsstil förnekar världens, enligt kungarikets principer ska du vara glad i alla utmaningar du möter, även om detta kommer att se dumt ut för världen, de kommer snabbt att kalla dig namn så att du gläder dig inför pröva istället för att du ska vara bedrövad och hopplös.

Troende ska arbeta genom tro och inte genom syn (2 Kor 5; 7), vilket förklarar perfekt varför vi borde vara glada även om vi ser spår. Att arbeta i tro innebär att vi har en försäkran om att Jesus är på fartyget med oss ​​för att lugna stormen (Markus 4: 35-41) Att gå i tro betyder att följa Guds anvisningar, för vi vet att allt fungerar tillsammans för gott för dem som älskar Gud (Rom 8:28)

Generellt idag misstas ett stort antal av oss lycka av glädje och vice versa. Så mycket som de kan användas omväxlande finns det skillnader mellan dem.

Några av dessa förklaras nedan.

Lycka baseras på en händelse eller händelse medan glädjen inte är det

Lycka är oändligt. Något gör att man blir glad för t.ex. att din fru / man köpte en ny telefon till dig, du vann ett kontrakt, du klarat en stipendieundersökning, du har precis fått en bil, du är på väg att gå på bröllopsfest eller namnge osv. All lycka som kommer med detta beror på vad som hände, / händer men glädje är inom och är inte händelsebaserat.

Lycka försvinner vid svårigheter. Se klagan 3:17 ”” Min själ är berövad av fred; Jag har glömt vad lycka är ”

Lycka är ett tag, glädje är evigt

Lycka baseras på en händelse / händelse / händelse orsak till att det är tillfälligt, och enligt kungariket gör tillfälliga saker inte sist. När någon blir överraskad med gåvor, bilar, pengar etc är lyckan en stund, ungefär två till tre veckor, sedan minskar lyckan eller är helt borta.

Glädje är permanent, glädje är evig. Vi vill att ni ska veta, bröder, om Guds nåd som har givits bland kyrkorna i Makedonien, för i ett svårt test av lidande har deras överflöd av glädje och deras extrema fattigdom överflödat i en rikedom av generositet från deras sida. (2 Korintierna 8: 1-2)

Glädje är bland andens frukter (Gal 5: 22-23)

Men Andens frukt är kärlek, glädje, fred, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet, självkontroll. Mot sådana finns det ingen lag.
Glädje finns som en av andens frukter som är lämplig för en troende att äga. Essenser av glädje i en människas liv kan inte överbelastas.

Människor ger lycka, Gud ger glädje

Bibeln säger att Gud ger oss frid och glädje. Människor kan inte ge glädje och glädje i överflöd, bara Gud kan. Den heliga anden är givaren av glädje och i honom finns evig glädje. En låt säger "Jag har glädje som en flod, glädje som en flod, glädje som en flod i min själ".

Glädje skär över din ande, själ och kropp. Herrens glädje är min styrka (Neh 8:10) Många andra skillnader inkluderar glädje är inre, lycka är yttre.

Glädje är långvarig, lycka är kortvarig.

Bönpoäng för glädje

 • Fader, jag tackar dig Herre för denna redogörelse för glädje, var du upphöjd i Jesu namn.
 • Mer än denna redogörelse, lär mig innebörden av glädje själv i Jesu namn.
 • Känn mitt hjärta med din glädje i Jesu namn.
 • Hjälp mig att få glädje som en av andens frukter i Jesu namn.
 • Låt mig höra glädje och glädje i Jesu namn.
 • Glädje är djupt rotad i Gud, far hjälper mig att hitta dig, för en gång jag hittar dig hittar jag också glädje.
 • Jakob 1: 2-3 2, Tänk på det som ren glädje, mina bröder och systrar, närhelst ni möter prövningar av många slag, för ni vet att prövningen av er tro ger upprätthållande. Fader hjälper mig att vara glad även inför prövningar och prövningar.
 • Ge mig nåd att ha förtroende för dig i svårigheter för Bibeln säger till och med mitt i elden kommer han att vara med oss ​​..
 • Min Herre, återställ för mig min frälsnings glädje och förnya din ande i mig.
 • Prob 10:28, 'De rättfärdiges utsikter är glädje, men de ondes förhoppningar blir ingenting'.
  Fader lät allt jag lägger händerna på resultera till glädje i Jesu namn.
 • Rom 15: 13 Må hoppens Gud fylla er med all glädje och frid när ni litar på honom, så att ni kan flyta över av hopp genom den Helige Andens kraft.
  Fader fyller mig med glädje och frid så att jag kan fylla av hopp i Jesu namn.
 • Hjälp min glädje att vara fullständig och riklig.
 • Jesaja 12: 6 "Ropa högt och sjung av glädje, Sions folk, ty stor är Israels Helige bland er."
  Glädjesånger upphör aldrig från min mun i Jesu namn.
  Jesaja 35:10 ”och de som HERREN har räddat kommer att återvända. De kommer in i Sion med sång; evig glädje kommer att krona deras huvuden. Glädje och glädje kommer att komma över dem, och sorg och suck flyr iväg ”
 • Jag förklarar detta som min del i Jesu namn
  Tack Jesus för besvarade böner.
  I Jesus glada namn ber jag. Amen

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för den Helige Andens kraft
nästa artikelBönpoäng för att gå i kärlek
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.