Bönpoäng mot social orättvisa

0
2189

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot social orättvisa.

Är en. 1:17 Lär dig att göra det bra; sök dom, lindra de förtryckta, döm faderlösa, be för änkan.

Zec. 7: 9 säger: "Så säger HERREN Sebaot: Ge sanna domar, visa godhet och barmhärtighet mot varandra"

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Låt oss ta oss tillbaka till den fruktansvärda döden hos George Floyd, en afroamerikaner som dödades orättvist efter ett gripande. EndSars Protest som startade strax efter låsning 2020 är en väl relatabel händelse som vi har sett och hört talas om. Vi har sett demonstranter ta sig ut på gatorna och vi ser att denna kamp beror på den sociala orättvisa som är djupt rotad i vårt system.

Det har säkerhetskopierats med de populerade sångerna som “soro soke” vilket betyder att tala upp. På andra ställen ser vi texten ”Vi vill ha ett nytt Nigeria”, “Avsluta dålig styrning” med en hash-tagg på våra olika sociala medieplattformar. Alla dessa blev till följd av det fruktansvärda system som vi har, fyllda med orättvisa, diskriminering, olaglig arrestering, förbättrad kidnappning och obevakad osäkerhet.

Prov. 14:31, Den som förtrycker en fattig förolämpar sin skapare, men den som är generös mot de fattiga hedrar honom.

Låt oss kort definiera vad social orättvisa betyder.

Enligt Studienoteringar säger ”Definitionen av social orättvisa att det är en situation när vissa orättvisa metoder tillämpas i samhället. Vad som än orättvist händer strider vanligtvis mot lagen och det kanske inte är något som anses vara en moralisk praxis. I grund och botten uppstår social orättvisa när lika behandlas på ett ojämnt sätt och de ojämlika behandlas på lika sätt. ”

Biskop David Oyedepo sa en gång, "En sluten mun är ett slutet öde"

Ungdomarna har hänvisats till den generation som talar. Mot vad? Social orättvisa, mot orättvisa och alla närvaro av orättvisa.

Det räcker inte att vara arg över landets förflutna och nuvarande situation, vi borde öppna vår mun, uttrycka vår missnöje mot förtryck och prata med Gud i böner om det.

Prov. 31: 8-9, öppna din mun för de stumma för alla som är utsedda till förintelse. Öppna din mun, döma rättfärdigt och vädja för de fattiga och behövande.

Varje dag hör vi av fantastiska fall av social orättvisa i vårt land, Nigeria. Vi ser fall där massorna inte har lika tillgång till adekvata hälsovårdstjänster, där oskyldiga ungdomar plockas bort från gatorna och tas till fängelser utan rättvis orsak, fall där människor kidnappas och dödas utan någon form av oro regeringen när det gäller säkerhet.

Alla dessa och många fler bevittnar vi varje dag i vårt land Nigeria och vi som Guds vaktmästare skulle inte vara en åskådare utan att delta i krig mot alla former av orättvisa i stället för bönen.

Zec. 7: 9-10 Så säger HERREN Sebaot och säger: Utför sann dom och visa barmhärtighet och barmhärtighet var och en mot sin broder: Och förtryck inte änkan eller faderlös, främling eller fattig; och låt ingen av er föreställa er ont mot sin bror i ert hjärta. ”Du får inte göra någon orättvisa i domstol. Du ska inte vara partisk mot de fattiga eller utsätta de stora, men i rättfärdighet ska du döma din nästa.

Vi måste inse att för både ungdomar och äldre är det vårt ansvar att stiga upp för att rätta till orättvisorna av social orättvisa. Vi kan inte längre vara nonchalanta gentemot styrning i vårt land eftersom det gäller alla, det berör alla.

Bön poäng

 • Fader i Jesu namn, vi tackar dig för din kärlek och vänlighet över oss. Var du upphöjd, o Herre i Jesu namn.
 • Fader, vi tackar dig för din stadiga kärlek och dagliga barmhärtighet, tack för att du dagligen belastar oss med fördelar, bli upphöjd i Jesu namn.
 • Fader, vi ber att du ska vara nådig över oss som en nation i Jesu namn.
 • Fader i Jesu namn, låt rättfärdig dom råda i vårt system mot alla i Jesu namn.
 • Fader i Jesu namn, vi förklarar rättvisa och rättvisa i alla sektorer i vårt land i Jesu namn.
 • Fader, vi ber mot alla former av förtryck i varje medborgares liv, vi förbannar det från rötterna i Jesu namn.
 • Lev. 19:15 säger: ”Ni ska inte göra orättfärdighet i dom: Du ska inte respektera de fattiga och inte hedra den mäktiges person; utan i rättfärdighet ska du döma din nästa”
 • Vår himmelske Fader, vi ber att rättvisa ska råda i domstolarna i Jesu namn.
 • Vår himmelske Fader vi möter orättvis behandling av människor, vi sätter stopp för det Herre i Jesu namn.
 • Psa. 82: 3 säger: ”Ge rätt till svaga och faderlösa; bibehålla rätten för de drabbade och fattiga. ” Fader i Jesu namn, vi ber att rättvisa är bra för de svaga i vårt samhälle, vårt land i Jesu namn.
 • Fader vi ber mot någon form av gudfaders som äts djupt in i vårt system och har fört orättvisa i vår nation i Jesu namn.
 • Fader Herre, vi ber mot alla former av orättvisa i alla sektorer av vår ekonomi i Jesu namn.
 • Vi förbannar varje stamdiskriminering från rötterna i Jesu mäktiga namn.
 • Psaltaren påminner oss om att du är vår tillflykt mitt i prövningar; du är vår eviga fästning. Du är vår enda verkliga säkra plats. Må vi låta varje tår och varje värk i vårt hjärta ligga vid dina fötter; må vi lita på dig med dessa verkligheter och dessa känslor och veta att du är suverän över allt. Fader, vi ber att det finns tröst för de krossade hjärtan som har lidit orättvisa på ett eller annat sätt i Jesu namn.
 • Fader i Jesu namn, lär oss att se andra på samma sätt som du ser dem att jämlikhet kan existera och regera i våra hjärtan i Jesu namn.
 • Fader i Jesu namn, verkställ din sanna dom på alla rättfärdiga förtryckare i Jesu namn.
 • Vår himmelske Fader, för alla familjer som har lidit av den nigerianska regeringens orättvisa behandling, ber vi att du ska läka dem av ont och smärta, rättvisa ska råda och freden återställs för dem i Jesu namn.
 • Fader, vi ber att för varje oskyldigt barn i fängelsegården och cellerna, låt din barmhärtighet hitta dem och låt rättvisa tala för då i Jesu mäktiga namn.
 • Fader ber att du ska rätta till alla orättigheter som finns i det nigerianska systemet och rättfärdiga dem som behandlas orättvist i Jesu namn.

 


tidigare artikelBönpoäng för att gå i kärlek
nästa artikelBön för fred i nationen
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har gett varje troende med en underlig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 -timmars bönegrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.