Bönpoäng för föräldralösa barn

0
2684

Idag kommer vi att behandla bönpunkter för föräldralösa barn.

Föräldralösa barn är de vars föräldrar är döda. Ordet föräldralös används mest för barn / mindreåriga. I en annan uppfattning kan föräldralösa också ses som någon vars föräldrar har övergett dem permanent. Cirka 13.2 procent av föräldralösa barn registrerades 2018. Föräldralösa finns vanligtvis i underutvecklade län.

Föräldralösa barn upplever liknande smärtor som fönstret och om inte mer. Smärtorna verkar vara outhärdliga eftersom de flesta av dem är mindre som ser sina andra vänner med sina föräldrar. Föräldralösa barn genomgår huvudsakligen psykologiska och känslomässiga trauma, från och med att deras mor / far blev sjuka till när de äntligen dog.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Känslomässigt trauma ses i det område där de börjar ta upp uppgifter som är avsedda för vuxna eller gör saker som deras föräldrar borde göra för dem på grund av deras dispositionstillstånd. Vissa föräldralösa barn har en historia av händelser i minnet som aldrig kan glömmas bort, särskilt när föräldrarna dog av en hemsk motorolycka eller av något oväntat. Detta lämnar verkligen ett stort hål i deras hjärta.

Föräldralösa barn har ansvaret för att ta hand om sig själva, tillhandahålla skydd och andra grundläggande saker i livet på grund av deras föräldrars död vilket gör det ännu mer utmanande. Majoriteten av dem blir så vilda och otränade eftersom de saknade rätt träning i hemmet.

Dåliga egenskaper som borde korrigeras nästan omedelbart blir nu deras vardagliga karaktär, och de ser inget dåligt i det. Denna föräldralösa period gör att vissa barn stöter på depression som ett resultat av för mycket tänkande. Dessa barn visste hur saker och ting brukade vara när deras föräldrar levde och att se det motsatta hända är för mycket en sak att bära. Naturligtvis försämrades livskvaliteten drastiskt.

Förlust av hopp, sorg och hjälplöshet är något av det som gör att de föräldralösa stöter på depression snabbt. Eftersom det inte finns någon förälder eller föräldrafaktor som kan vägleda dem rätt och skydda deras överdrift, har lärarna i skolan kvar extra arbete att göra. Lärare bör utbildas i hur man diagnostiserar psykosociala problem och ges färdigheter för att hantera dem. Korta kurser om problemidentifiering och rådgivning bör också anordnas för vårdnadshavare och samhällsutvecklingsarbetare.

Föräldralösa barn ska kännas igen och tas med till närmaste moderlösa spädbarnshem / barnhem. Orphanage home är en bostadsinstitution eller grupphem som ägnas åt vård av föräldralösa barn och andra barn som separerats från sina biologiska familjer. Exempel på vad som skulle få ett barn att placeras på barnhem var när föräldrarna dog. Den biologiska familjen misshandlade barnet, det fanns missbruk eller psykisk sjukdom i det biologiska hemmet som skadade barnet, eller föräldrarna var tvungna att gå till jobbet någon annanstans och kunde inte eller ville ta barnet.

Förutom institutioner eller grupper bör varje individ ta på sig att ta hand om de behövande och faderlösa. Ett bra exempel är Job, se Job 31: 16-18 ”Om jag har förnekat de fattiges önskningar eller låt änkans ögon bli trötta, 17 om jag har hållit mitt bröd för mig själv och inte delat det med faderlösa - 18 men från min ungdom uppfostrade jag dem som en far skulle, och från min födelse vägledde jag änkan.
Från Jobs ungdomstid har han, som en far skulle, fostrat de behövande, änkan och faderlösa. Ett beteende som alla av oss bör efterlikna.

Bönpoäng för föräldralösa barn

 • Skrifterna innehåller många verser som diskuterar föräldralösa, eftersom Herren ber kristna att vara vänliga och generösa mot faderlösa. Vi kommer att be enligt skrifterna (Guds ord) för att han upphöjer sina ord än hans namn. Vi ska ta dessa böner på allvar.
 • Fader Herre, jag uppskattar dig för livets gåva. Jag tackar dig för att du sparat våra liv för att se en fantastisk dag som den här. Herre låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
 • Fader, jag uppskattar dig för det stora privilegiet att vara utsatt för något liknande. Det är i din vilja att vi kommer ihåg de faderlösa, och vi sträcker oss generösa händer mot dem. Jag tackar dig för att du gav mig nåd att förstå detta ord, Herre, låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
 • Fader till faderlösa, vi ber att du fortsätter att ta hand om föräldralösa.
 • Hosea 14: 3 ”Ty faderlösa finna medkänsla i dig”. Tack för medkänsla finns i dig. Vi uppskattar dig för den lugna säkerhet vi har i dig.
 • Johannes 14:18 ”Jag ska inte lämna er som föräldralösa; Jag kommer att komma till dig." Vi ber att du kommer till föräldralösa fristad.
 • Som du har sagt kommer du inte att lämna de föräldralösa, låt ditt ord ske i deras liv i Jesu namn.
 • Psaltaren 68: 5, Gud är en fader till de faderlösa, en änkes försvarare i sin heliga bostad. Du är far till faderlösa, bevisa dig själv i Jesu namn.
 • Psaltaren 146: 9 'HERREN vakar över utlänningen och upprätthåller faderlösa och änkan, men han frustrerar vägarna'.
  Fader vakar över de föräldralösa i Jesu namn.
 • Håll kvar föräldralösa i din oändliga nåd i Jesu namn.
 • Eftersom jag räddade de fattiga som ropade på hjälp och de faderlösa som inte hade någon att hjälpa dem i Jesu namn
 • Job 29:12 Låt det föräldralösa ropet nå din tron ​​i Jesu namn. Faderlösa har ingen att rädda dem. Kom till deras räddning på Lord.
 • Men du, Gud, ser problem för de drabbade; du tänker på deras sorg och tar den i handen. Offren förbinder sig åt dig; du är faderlösas hjälpare. Psaltaren 10:14. Fader ser till de faderlösa och betraktar deras sorg i Jesu namn
 • Hjälp dem och slåss för dem i Jesu namn.
 • Gör mot var och en av oss enligt din ömma barmhärtighet.
 • Tack, Herre Jesus för besvarade böner, för i Jesus mäktiga namn. Amen.

 


tidigare artikelBönen pekar mot ond manipulation mot kyrkan
nästa artikelBönpoäng för änkor
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har gett varje troende med en underlig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 -timmars bönegrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.