Bönpoäng för att uppfylla öden

1
14755

Idag kommer vi att ta itu med bönpunkter för att fullgöra ödet. En forskare hävdade en gång att gravgården är den lyxigaste platsen på jorden. Av nyfikenhet började folk ifrågasätta detta påstående. Forskaren hävdade vidare att många människor dör utan att uppfylla sina öden och de tar allt tillbaka till marken, det är därför gravgården är den lyxigaste platsen på jorden.

Ofta har vi hört stora profetior om våra liv att vi är stora människor, vi kommer att vara rika, vi kommer att bli kända. Men ofta än inte ser de flesta av dessa löften aldrig dagens ljus. Den takt som människor dör i dessa dagar utan att nå sina potentialer eller uppfylla sitt öde är påtagliga. Detta kan inte skiljas från det faktum att djävulen alltid är på jobbet och lurar runt och letar efter öden att förstöra.

Låt oss ta livet av Samson som en fallstudie. Gud lovade att han kommer att bli en stor man, leverans av Guds eget folk, Isreal. Men fienden grep honom innan han helt kunde fullborda sitt öde. Det är därför vi måste be.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Innan vi går in i böner vill vi lyfta fram några av de saker som kan hjälpa människor att uppfylla sitt öde.


Enkla steg till ödeuppfyllelse

Följ Guds instruktioner

En av anledningarna till att öden inte uppfylls är att öde bärare är trotsig mot Guds instruktioner. För varje löfte från Gud finns en klausul. Kom ihåg kung Salomons liv. Han fick visdom från Gud. Instruktionerna följdes också. En av instruktionerna är att han inte ska gifta sig från ett främmande land.

Salomo gifte sig i sin egen visdom med en kvinna från filistéernas land där han varnades att inte ta en kvinna från, hans slut blev en stor katastrof. Kung Sauls liv är också ett typiskt exempel. Han misslyckades med att lyda instruktioner som gavs av profeten Samuel och som markerade slutet på hans regeringstid som kung.

utan

Synd är en annan viktig sak som kan hindra att ödet uppfylls. Skriften noterade att Herrens ansikte är så rättfärdigt att se synd. Guds ursprungliga plan för Adams liv är att han ska underkasta jorden och ha en permanent koinonia med Gud.

Det förklarar varför Gud kommer ner på kvällens svala för att prata med Adam. Men när synden kom in i Adams liv gick Herrens ande längre bort från Adam och hans öde stördes på syndens altare. Håll dig borta från synd, och du är ett steg närmare att uppfylla ditt öde.

Ångra dig inte

De misstag som de flesta troende gör är att direkt efter att de fått ett löfte om ett ljust öde från Gud, går de tillbaka och sover och tänker att saker automatiskt faller på plats eftersom Gud har lovat det.

Glömskan hos människan är hög att en man inte ens kommer ihåg att det finns en profetia att uppfylla. Inte undra på att Gud sa till profeten Habakuk 2: 2. Och HERREN svarade mig och sade: Skriv synen och gör den tydlig på borden, så att han kan springa som läser den. Gud förstår att människor är benägna att glömma, det var därför han instruerade profeten Habakuk att skriva ner visionen att den som läser den kommer att driva av den.

Det finns en plats för uppenbarelse, det finns också en plats för att springa för att uppnå det som hade uppenbarats. Det räcker inte att absorbera uppenbarelser, visioner eller profetior, det måste vara ett tryck mot att uppnå.

Lita på Herren

Skriften säger att ett sätt verkar rätt inför människan och slutet är förstörelse. Vi måste förstå att Gud vet bättre än mänskligt. Ibland kommer vi att få instruktioner som verkade dumma, vi måste sträva efter att lyda och lita på Herren.

Gud är skaparen, han känner oss bättre än någon annan, han vet vad som har deponerats i oss som gör platsen för att skapa och han ensam vet exakt vad han ska göra för att få fram denna potential. Så när Gud instruerar att vi gör något måste vi vara villiga att lita på och lyda.

Ring alltid för hjälp

I boken Markus 4 vs 34-40 redogörs för hur Jesus Kristus sov i båten medan hans lärjungar skulle förgås i stormen. Tills de ropade på hjälp njöt frälsaren av sömnen. Även på vår resa för att uppfylla ödet måste vi veta när vi ska ropa på hjälp.

När saker och ting inte fungerar som de ska bör vi ropa till Gud om hjälp.

Bön poäng

  • Fader Herre, jag förstorar dig ännu ett ögonblick så här. Jag tackar dig för livets gåva som du har gett mig att se ännu en ny dag, låt ditt namn upphöjas i Jesu namn
  • Herre Gud, jag ber för nåd att uppfylla ödet. Varje profetia som du har sagt genom din profet och de som du lovade mig via skrifterna, föreskriver jag att de ska uppfyllas i Jesu namn.
  • Jag kommer emot alla begränsningar. Varje makt som hindrar människor från att nå sin potential, sådan makt förstörs i Jesu namn.
  • Jag föreskriver genom den högsta barmhärtighet, varje sataniskt djur som har skickats för att störa mig vid framgångskorridoren, tar eld i Jesu namn.
  • Jag kommer emot varje makt som fördröjer fullgörandet av öden, sådana krafter görs värdelösa över mitt liv i Jesu namn.
  • Från och med nu meddelar jag att jag är ostoppbar i Jesu namn.
  • Varje pil som har skjutits för att distrahera mig från framgångspunkten förstör jag sådana pilar i Jesu namn.
  • Jag ber för nåd att nå full potential i livet i Jesu namn. Nåd att avslöja mina färdigheter, nåd att avslöja mina potentialer släpps i Jesu namn. 
  • Jag ber för kraften att identifiera mitt syfte. Nåd att hitta syfte frigörs i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för affärsnytta
nästa artikelBön poäng mot Destiny Destroyers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.