Bönpoäng mot förtryck

0
12488

 

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot förtryck. Vad är förtryck? Det kan definieras som tillståndet att hållas nere av orättvis kraft eller makt. Oftast utförs det vanligtvis av någon som betraktas som en förtryckare.

Förtryck är sådant att det skulle förneka en av alla rättigheter och fördelar som man är skyldig. Isrealens barn blev kraftigt förtryckta medan de var i Egypten. De plågades och hölls fångna av en överlägsen kraft eller makt. När folket i Egypten upptäckte att Isreals barn blir starkare på grund av det ökande antalet manliga barn, satte de en order på att döda alla israeliternas manliga barn - det här är förtryckens verk.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Ibland i vårt liv är vi inte tillräckligt känsliga för att märka att vi förtrycks. Vi lever i förtryck och ändå vet vi inte att en diktatorisk makt underkastar oss. Vi kommer att belysa några exempel på förtryck i våra dagliga aktiviteter så att vi kan göra bättre.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazonDen roliga sanningen är att vi alla lever i förtryck antingen på väg eller annat. Babylon i skrifterna var en symbol för förtryck, de som fördes till Babylon då visste vad det innebär att vara förtryckt. På samma sätt lever många av oss i dagens Babylon. Inte all vår rätt har släppts för oss även när vi förtjänar dem. Låt oss snabbt lyfta fram några exempel på förtryck i vårt liv.

Exempel på förtryck i modern tid

Stammens ojämlikhet och nepotism

Låt oss använda vårt land Nigeria som referens för att ytterligare förklara detta. Vi har olika stammar i Nigeria. Det finns dock en försäkran om att ingen stam är mer överlägsen än en annan. Vi är separata men lika. Vi ser dock fortfarande att vissa stammar får en förmånsbehandling på bekostnad av andra.

Fulani Herdsmen är ett bra exempel. Så många människor har dött från Fulani Herdsmen och ändå har inget gjorts för att stoppa denna hot. Många hävdade att regeringens oförmåga att hitta en varaktig lösning på Fulani Herdsmen-frågan drivs av nepotism. Andra stammar förtrycks på det sättet.

Brist på religionsfrihet

Det finns så många platser i landet där Kristi evangelium har kämpat för att hitta sin rot. Detta beror på den orättvisa religionen som begås i det området. Många troende har tappat sina liv i kampen medan många andra har plågats hårt.

Vi har hört fall av människor som reser sig mot medlemmar i en religiös sekte och dödar dem helt enkelt för att de inte utövar sin religion.

Regeringsdiktator

Varje nation som är under en grym och tyrann ledare kommer inte att le på människor. Inte undra på att skrifterna säger när de rättfärdiga härskar folket blomstrar men när de ogudaktiga är vid makten, klagar folket. Ofta förtrycks vi av samma regeringsarm som borde garantera vårt skydd enligt lagen.

Det är inte en fråga som oroar oss, vi kommer att be kraftigt mot tyrannledare.

Förtryck av de fattiga och svaga

Vi får inte glömma den mänskliga naturen som bygger på ilska, själviskhet, avund och bitterhet. Inte konstigt att Kain stod upp mot sin bror Abel och slutade sitt liv för att han var starkare än han.

På samma sätt plågas och förtrycks människor av andra som är framstående, inflytelserika och rika. Människors rätt trampas ned precis framför deras ansikten. De rika förtrycker de fattiga, de starka förtrycker de svaga.

Vi måste ha upplevt en eller två från listexemplet. För att inte glömma djävulen kan också förtrycka troende. Vi kommer att höja ett bönaltare mot alla former av förtryck och jag tror att Gud kommer att uppstå och komma till vår hjälp. Varje jätte som står som en förtryckare i våra liv kommer att förstöras av Herrens ängel.

Bön poäng

 • Fader Herre, jag tackar dig för denna dag. Jag uppskattar dig för livets gåva som jag har fått för att bevittna en annan sådan dag, låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
 • Herre, jag kommer emot alla former av förtryckare i mitt liv. Varje man eller kvinna som står i en förtryckares position förstörs av Guds eld i Jesu namn. 
 • Herre på min arbetsplats, jag undertrycker alla former av förtryckare som har förtryckt mig. Varje jätte på min arbetsplats, som använder djävulens manipulation för att hindra mig från framgång, faller till döds just nu i Jesu namn. 
 • Fader, alla tyrannledare, som gör livet olyckligt för de regerade, Herre, jag föreskriver att du ändrar dem idag i Jesu namn. 
 • Herre, varje form av ojämlikhet i stammen, jag ber att du öppnar människors ögon för att se att mänskligheten är större än stam eller ras. Jag föreskriver att den demoniska ögonbindeln i deras ansikten som gör dem användbara i djävulens händer tas bort i Jesu namn. 
 • Herre jag föreskriver, varje man och kvinna som har vänt sig till ett instrument i djävulens händer för att förtrycka livet för varje individ som lever i en geografisk enhet, jag föreskriver att dödsängeln besöker dem idag i namn av Jesus. 
 • Fader, vi vill att du ska läka varje sår som har orsakats av förtryck, varje smärta som inte kommer att försvinna, varje ärr som har vägrat att läka, jag föreskriver att du ska läka dem idag i Jesu namn. 
 • Lord Jesus, jag förstör alla former av religionens nepotism, jag kommer emot alla former av tribalism som har höjt en stam över andra och underkastat andra för en, jag förstör det systemet genom den Helige Andens kraft. 
 • Herre, stå upp och låt dina fiender spridas. Låt de som inte vill att Kristi evangelium ska lysa i de osparade bittra rotdalen. Låt dem se det stora ljuset i Jesu namn.
 • Precis som du avslöjade dig Saul och hans namn ändrades till Paulus. Jag ber att varje förtryckare av evangeliet finner ett oförglömligt möte i Jesu namn.
 • Låt de som behöver hitta dig se dig, avslöja dig som en mäktig man i strid för varje man och kvinna som inte vill att du ska regera. Låt dem ses i dag i Jesu namn. 
 • Varje jätte i vår härstamning, som förtrycker alla, hindrar dem från att nå sina potentialer i livet, kommer jag emot dem genom den Helige Andens kraft. 
 • Jag föreskriver att Herrens ängel ska gå ut just nu och frigöra fången. Varje man och kvinna som tillhör Herren kommer att vara fria från förtryck i Jesu namn. 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön poäng mot Destiny Destroyers
nästa artikelBönen pekar mot ond manipulation mot kyrkan
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.