Bönpoäng mot distraktion

2
17760

 

Idag kommer vi att engagera oss i bönpunkter mot distraktion. Distraktion är en mycket farlig gimmick av fienden för att få en man att tappa fokus på sitt mål i strävan efter framgång. Det finns så många människor som var avsedda för framgång i livet som inte kommer att kunna uppnå sina potentialer eftersom en av snubblarna som fienden kommer att sätta i vägen är en distraktion. Det roliga är att människor många gånger inte kommer att kunna identifiera distraktioner när de stöter på en eftersom många gånger kan distraktionen komma i form av vad som behövs vid den tiden.

Potifars hustrus hustru var en betydande distraktion i Josefs liv. Om Josef inte hade gjort en medveten ansträngning för att undanröja det, finns det en möjlighet att han inte skulle ha kunnat åstadkomma det som var avsett för honom. Under tiden kunde Joseph bestämma sig för att dansa efter Potifars hustrus melodi eftersom hon kunde garantera hans säkerhet och till och med underlätta hans snabba upphöjning som sin herres hustru. Men Joseph kunde identifiera att det inte var en del av Guds plan för sitt liv, så han tog sig till klackarna.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Medan Joseph framgångsrikt övervann fiendens distraktion, finns det en annan person i Bibeln som inte kunde övervinna distraktion. Esau kunde ha varit mindre uppmärksam på hans mags efterfrågan och blickat på att bli en stor man, men hans hunger, som var en betydande distraktion i hans liv, fick det bästa av honom och han blev offer. Precis där och då bytte han ut sin förstfödslarätt mot en kruka med pottage.


För att övervinna distraktion handlar det om att identifiera det genom en medveten ansträngning och hjälp av den Helige Ande och även disciplin. Om Jakob inte hade tuktat sig själv skulle han ha blivit offer för sin herres hustrus barm, och det skulle ha hindrat Guds planer för hans liv. På samma sätt, i våra liv finns det ett par gånger som vi möter distraktioner, det kan vara ett misslyckande i arbetet eller akademiskt, det kan vara vad som helst, det kan vara kvinnor eller olika män som kommer vår väg, vi måste identifiera dem och hantera dem. Jag ber att Guds ande som hjälper oss att identifiera distraktion när vi stöter på en kommer över oss just nu i Jesu namn. När du börjar studera denna bön pekar mot distraktion, må Gud skicka distraktion långt borta från din väg i Jesu namn.

Bön poäng:

  • Herre, jag kommer emot varje distraktionskraft på mitt sätt att nå framgång och genombrott. Jag ber att du ska förstöra dem i Jesu namn. Varje form av snubblar på väg till genombrott ber jag om att den heligas eld ska bränna ner dem i Jesu namn.
  • Herre Gud, jag ber att du genom din barmhärtighet ger mig visdom att identifiera distraktion när jag stöter på en. Även om det såg ut som vad jag behövde för att överleva vid den tiden, ber jag att du ger mig visdom att identifiera det som en distraktion och behandla det som sådant i Jesu namn.
  • Herre Gud, precis som du hjälpte Josef att övervinna distraktionen på hans långa promenad till ära, ber jag att du på samma sätt kommer att hjälpa till att övervinna varje distraktion på mitt sätt i Jesu namn. Varje form av distraktion på mitt sätt förstörs av eld i Jesu namn.
  • Varje agent för distraktion på mitt sätt faller till döds i Jesu namn. Varje man och kvinna som hindrar mig från att bli det du har bestämt att jag ska bli, ber jag att du får oss att inte träffas i Jesu namn. Jag förstör fiendens planer över mitt liv i Jesu namn.
  • Korintierboken 10:13 Ingen frestelse har nått dig som inte är vanlig för människor. Gud är trogen, och han kommer inte att låta dig frestas bortom din förmåga, men med frestelsen kommer han också att ge dig en flyktväg så att du kan uthärda den. Jag ber att ingen frestelse ska övervinna mig i Jesu namn. Jag ber att du ska ge mig styrkan att underkasta alla frestelser som kan komma på min väg vid framgång i Jesu namn.
  • Jag står emot varje önskan att dricka eller röka i Jesu namn. Varje plan och dagordning för fienden att distrahera mig med användning av droger, användning av alkohol eller rökning gör jag den planen värdelös i Jesu namn. Varje form av sexuell omoral som djävulen vill tillföra mig för att distrahera mig. Jag ber att Gud ska förstöra sådana planer i Jesu namn.
  • 1 Korintierbrevet 10:12 Om du tror att du står fast, var försiktig så att du inte faller! Jag ber att du ska ge mig nåd att vara med dig till slutet i Jesu namn. Varje pil av distraktion som fienden skjuter mot mig för att få mig att falla ut i din närvaro för att låta sådana pilar förstöras i Jesu namn.
  • Herre, jag föreskriver från och med nu, jag tittar på korset, jag lägger mig själv under den Helige Andens övervakning. Jag ber att Guds ande, gudomlighetens ande, ska börja vägleda och styra mig. Det kommer att lära mig saker att göra och avslöja för mig vad som kommer. Jag ber att Guds ande blir framstående i mitt liv i Jesu namn.
  • Fader, jag funderar över mina fötters väg framför dig så att min väg kan vara rak och fri från ondska och distraktion av fienden i Jesu namn. Jag vänder mina fötter från synd så att jag inte blir offer för djävulen i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng mot försening i befruktningen
nästa artikelBönpoäng mot modlöshet
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

  1. Jag uppskattar informationen som finns här på den här webbplatsen för det behov jag hade. Stort tack till de som har hjälpt till att sammanställa information.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.