Bibelvers om utbildning

0
21532

Idag kommer vi att utforska några bibelvers om utbildning. Den här artikeln ger dig en önskvärd kunskap om varför det är viktigt att utbildas. En del av utbildningen är att lära barnen på rätt sätt som de borde gå så att de inte blir från det när de blir gamla.

Bibelvers om utbildning är strategiskt placerade för användning av alla föräldrar så att de kan ha idén om vad de ska lära och saker att utsätta sina barn för. Under tiden kan vi förneka det faktum att många människor har missförstått andlighet för analfabetism; de anser att det inte är nödvändigt att skaffa sig utbildning eftersom västerländsk utbildning kan skada ett gott sinne.

De har ingen aning om att Bibeln rynkade illa på analfabetism. det är därför skriften säger i boken 2 Timoteus 2 mot 15 - 16 Studera för att visa dig själv godkänd för Gud, en arbetare som inte behöver skämmas, med rätt delning av sanningens ord. Men undvik vanhelga och fåfänga skakningar, för de kommer att växa till mer ogudaktighet. Detta visar att Gud vill att vi ska vara kunniga. Han vill att vi ska veta lite om något och något om allt. Tack och lov är det vad utbildning hjälper oss att göra.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor


Aposteln Paulus, som betraktas som en av de största apostlarna som förökade Kristi tjänst på jorden, uppnådde högsta utbildningsutmärkelse redan innan han blev en omvänd. Det finns alltid en plats att lära sig och studera. Jesus Kristus fullbordade sitt uppdrag på jorden på tre år, men han tillbringade mer än 18 år av sitt liv för att lära sig att samla kunskap om kungariket i templet bland de äldste.

Om du lyckas i livet finns det en process att följa; det finns en plats att bli utbildad. Vi har sammanställt en lista med bibelvers om utbildning som hjälper dig att förstå hur viktigt det är att få kunskap.

Bibelvers

Kolosserna 1:28 Vem vi predikar, varnar var och en och lär alla i all visdom; att vi kan presentera varje människa perfekt i Kristus Jesus:

Jesaja 29:12 Och boken överlämnades till den som inte har lärt sig och säger: Läs det här, men han säger: Jag är inte lärd.

1 Kor 3:19 Ty denna världs visdom är dumhet hos Gud. Ty det står skrivet: Han tar de kloka i sin egen finess.

Ordspråksboken 9:10 HERRENS rädsla är början av visdom, och kunskapen om det heliga är förståelse.

Psaltaren 32: 8 Jag ska lära dig och lära dig på det sätt du går; jag leder dig med mitt öga.

Predikaren 7:12 Ty visdom är ett försvar och pengar är ett försvar; men kunskapens överlägsenhet är att visdom ger liv åt dem som har det.

Jesaja 54:13 Och alla dina barn ska läras av HERREN; och stor skal din barns fred.

Ordspråksboken 1: 5 En klok man kommer att höra och öka lärandet; och en förståelsesman ska uppnå kloka råd:

2 Timoteus 3: 14-17 Men fortsätt med det som du har lärt dig och har blivit försäkrat om, när du vet vem du har lärt dem; Och att du från ett barn har känt de heliga skrifterna som kan göra dig klok till frälsning genom tro som är i Kristus Jesus. Hela skriften ges genom inspiration av Gud och är lönsam för läran, för beständning, för korrigering, för instruktion i rättfärdighet: Så att Guds man kan vara perfekt, väl tillhandahållen för alla goda gärningar.

Ordspråken 16:16 Hur mycket bättre är det att få visdom än guld! och för att få förståelse snarare att väljas än silver!

Apostlagärningarna 7:22 Och Mose fick lära sig all egyptiernas visdom och var mäktig i ord och gärningar.

Daniel 1: 17-19 När det gäller dessa fyra barn gav Gud dem kunskap och skicklighet i allt lärande och visdom: och Daniel hade förståelse i alla visioner och drömmar. I slutet av de dagar som kungen hade sagt att han skulle hämta dem in, förde då hövdingarnas prins inför Nebukadnesar. Och kungen kommunicerade med dem; och bland dem alla hittades ingen som Daniel, Hanania, Mishael och Azaria. Därför stod de inför kungen.

Johannes 7:15 Och judarna undrade sig och sade: Hur vet denna man om att han aldrig har skrivit brev?

Apostlagärningarna 26:24 Och när han så talade för sig själv, sade Festus med hög röst: Paul, du är bredvid dig själv. mycket lärande gör dig arg.

Ordspråksboken 9: 9 Ge en klok man instruktion, och han kommer att bli ännu klokare: lära en rättvis man och han kommer att öka i lärandet.

Galaterbrevet 1:12 Ty jag har inte fått det av någon människa, och jag undervisade det inte utan genom uppenbarelsen av Jesus Kristus.

Ordspråksboken 18: 2 En dåre har ingen glädje i att förstå, utan att hans hjärta kan upptäcka sig själv.

Romans 12: 2 Och bli inte överensstämma med denna värld: men förvandlas genom förnyelse av er sinne, så att ni kan bevisa vad som är den goda och godtagbara och perfekta, vilja av Gud.

Kolosserbrevet 2: 8 Se upp så att ingen skämmer bort dig genom filosofi och förgäves bedrägeri, efter människors tradition, efter världens rudiment och inte efter Kristus.

Philippians 4: 9 Det som ni har lärt dig och tagit emot och hört och sett i mig, gör: och fridens Gud skall vara med er.

Psalms 25: 5 Led mig i din sanning och lär mig, ty du är min frälsnings Gud; på dig väntar jag hela dagen.

Ordspråksboken 4:11 Jag har lärt dig på visdomens väg; Jag har lett dig på rätt väg.

Matteus 11:29 Ta mitt ok på dig och lära mig; ty jag är ödmjuk och lågmodig i hjärtat. Och ni skall finna vila för era själar.

Matteus 28: 19-20 Gå därför och lär alla nationer, döpa dem i Faderns och Sonens och den Helige Andens namn: Lär dem att följa allt vad jag har befallit er: och se Jag är med dig alltid, till världens slut. Amen.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBibelvers om seger
nästa artikelFörbön för bön för kyrkor
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.