Bibelvers om seger

1
20730

Vi vill alla ha seger över varje hotande utmaning och det är därför vi behöver några bibelvers om seger. Vi kan ha seger i alla former; det kan handla om rättsfall, sjukdom eller landstvist i förekommande fall. Men den största typen av seger vi kan ha är i Kristus Jesus. Vår seger i Kristus Jesus ger oss frihet över synd.

Man kan komma ihåg att Kristus berättade för sina lärjungar att de i livet skulle möta förödelser och utmaningar, men de borde vara av god tro eftersom han har erövrat världen. Kristi seger är vad vi troende uppvisar idag. Samtidigt kommer många andra människor att slita och uttömma sig själva och försöka vinna seger. Vår seger har avgjort i Kristus Jesus. Allt vi behöver göra är bara att vittna om vår seger i Kristus Jesus, även om vi kan möta utmaningar i livet, även om livets storm kommer att rasa på oss, borde vi vara i god tro eftersom Kristus har erövrat allt.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Under tiden har seger i Kristus Jesus mycket att göra med vårt förhållande till Gud. När förhållandet mellan Gud och oss är ostört, är vår seger säker. Det är därför vi alltid måste hitta tillbaka till korset när vi saknar det. Vi måste också veta att tro på Jesus Kristus inte automatiskt översätts till en spontan seger. Det finns tillfällen att vår seger kommer bit för bit. Även medan vi är i väntrummet för att vår seger ska manifestera, måste vi uppvisa en god karaktär, och Bibeln säger att ingenting kan skilja oss från Guds kärlek. Även när det verkar som om segern inte kommer att göra det, måste vi lita på Gud och fortsätta att tro.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Bibelvers

2 Samuelsbok 19: 2 Och den segern den dagen förvandlades till sorg för hela folket, ty folket hörde säga den dagen hur kungen blev bedrövad över sin son.

2 Samuel 23:10 Han stod upp och slog filistéerna tills hans hand var trött och hans hand klövade till svärdet; och HERREN vann en stor seger den dagen; och folket återvände efter honom bara för att förstöra.

2 Samuel 23:12 Men han stod mitt i marken och försvarade den och dödade filisterna; och HERREN vann en stor seger.

1 Krönikebok 29:11 Din, HERRE, är storhet och kraft och härlighet och seger och majestät; ty allt som är i himlen och på jorden är ditt; ditt är kungariket, HERRE, och du är upphöjd som huvud över alla.

Psalms 98: 1 Sjung HERREN en ny sång; ty han har gjort underbara saker: hans högra hand och sin heliga arm har fått honom segern.

Jesaja 25: 8 Han kommer att svälja döden i seger; och Herren GUD kommer att torka bort tårar från alla ansikten; och hans folks bestraffning skall han ta bort från hela jorden, ty HERREN har talat det.

Matteus 12:20 En krossad vass ska han inte bryta, och röka lin får han inte släcka förrän han sände dom till seger.

1 Corinthians 15:54 Så när denna korrupterbarhet har lagt på sig oförstörelse, och denna dödliga ska ha påhöjt odödlighet, då kommer att förverkligas det ord som står skrivet: Döden sväljer i seger.

1 Kor 15:55 Döden, var är din brod? O grav, var är din seger?

1 Kor 15:57 Men tack till Gud, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus.

1 Johannes 5: 4 Ty allt som föds av Gud övervinner världen; och detta är segern som övervinner världen, även vår tro.

Uppenbarelseboken 15: 2 Och jag såg att det var ett hav av glas blandat med eld: och de som hade vunnit segern över djuret och över hans bild och över hans märke och över hans namn, stod på hav av glas, med Guds harper.

1 Kor 15:57 Men tack till Gud, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus.

Deuteronomy 20: 4 Ty HERREN, din Gud, är den som går med dig för att kämpa för dig mot dina fiender och för att rädda dig.

Romans 6:14 Ty synden skall inte ha herra över dig, ty ni är inte under lagen utan under nåd.

Efesierbrevet 6: 10-18 Slutligen, mina bröder, var starka i Herren och i hans kraft. Ta på dig hela Guds rustning, så att du kan stå emot djävulens vänner. Ty vi brottas inte mot kött och blod, utan mot fyrstendigheter, mot makter, mot härskarna i denna världs mörker, mot andlig ondska på höga platser. Ta därför till dig hela Guds rustning, så att du kan stå emot på den onda dagen och ha gjort allt för att stå. Stå därför upp och ha dina ländar omkretsade med sanning och ha på rättfärdighetens bröstplatta. Och dina fötter tappade av beredningen av fredsevangeliet; Ta framför allt trosskölden, varmed ni kan släcka alla de ogudas eldiga pilar. Och ta frälsningshjälmen och Andens svärd, som är Guds ord: Be alltid med all bön och bön i Anden, och iaktta där med all uthållighet och uppmaning för alla heliga

1 Johannes 4: 4 I är från Gud, små barn och har övervunnit dem; ty den som är i er är större än den som är i världen.

1 Johannes 5: 5 Vem är han som övervinner världen, men den som tror att Jesus är Guds Son?

Uppenbarelseboken 2: 7 Den som har ett öra, låt höra vad Anden säger till kyrkorna; Till honom som övervinner kommer jag att äta av livets träd, som är mitt i Guds paradis.

Uppenbarelseboken 2:11 Den som har ett öra, låt höra vad Anden säger till kyrkorna; Den som övervinner ska inte skadas av den andra döden.

Uppenbarelseboken 2:17 Den som har ett öra, låt höra vad Anden säger till kyrkorna; Till honom som övervinner kommer jag att äta av den dolda mannaen och ge honom en vit sten och i stenen ett nytt namn skrivet, som ingen vet om att rädda den som får det.

Uppenbarelseboken 2:26 Och den som övervinner och håller mina gärningar till slut, till honom kommer jag att ge makten över nationerna.

Uppenbarelseboken 3: 5 Den som segrar, den ska klädes i vitt kläder; och jag kommer inte att utplåna hans namn ur livets bok, men jag kommer att bekänna hans namn inför min Fader och inför hans änglar.

Uppenbarelseboken 3:12 Den som övervinner, kommer jag att göra en pelare i mitt Guds tempel, och han kommer inte längre att gå ut; och jag kommer att skriva på honom namnet på min Gud och namnet på min Guds stad, som är ett nytt Jerusalem, som kommer ut ur himlen från min Gud: och jag kommer att skriva på honom mitt nya namn.

Uppenbarelseboken 3:21 Till den som övervinner kommer jag att ge mig att sitta med mig i min tron, precis som jag också har övervunnit, och jag är satt till min far i hans tron.

Uppenbarelseboken 11: 7 Och när de har avslutat sitt vittnesbörd, kommer djuret som stiger upp ur den bottenlösa gropen att kriga mot dem och övervinna dem och döda dem.

Uppenbarelseboken 13: 7 Och det gavs honom att strida med de heliga och övervinna dem; och makten gavs honom över alla släktingar och tungor och nationer.

Uppenbarelseboken 17:14 Dessa skall kriga med lammet, och lammet kommer att övervinna dem, ty han är herrens herre och kungarnas kung; och de som är med honom kallas och utvalda och trofasta.

Uppenbarelseboken 21: 7 Den som övervinner, ska ärva allt; och jag kommer att vara hans Gud, och han ska vara min son.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBibelvers för barn
nästa artikelBibelvers om utbildning
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.