Intercessory bön poäng med Bibelvers

2
3480

Idag kommer vi att behandla intercessory bönpunkter med bibelvers. Till skillnad från andra former av böner görs förbehandling till Gud på uppdrag av en annan person. I de flesta fall kan det vara så att den andra personen är svag i böner, eller att du bara känner att du är skyldig den andra personen en omsorgsplikt i tillbedjan, precis som kyrkan gjorde för aposteln Peter när han kastades i fängelset.

På gamla tiders tid fungerar prästen som en förmedlare mellan folket och Gud. De står i klyftan för folket inför Gud, och de förhandlar på folkets vägnar om Gud. Förbönskraften kan inte överskattas eftersom den kan förändra Guds hjärta när det gäller en viss fråga eller ett folk.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Med ritningar från skriften kan vi alla intyga att Guds första plan var att förstöra hela staden Sodom och Gomorra utan att skona en enda själ. För Gud var alla som stannade i staden fruktansvärda, och Gud bestämde sig för att förstöra staden genom att skicka några ärkeänglar till staden för att förstöra den.
Men Abraham kunde köpa tid för sin bror Lot och hans familj genom förbön. Gud sa, ska jag dölja allt jag ska göra för Abraham? Detta visar att i vilken utsträckning förhållandet mellan Abraham och Gud hade varit överväldigande. Abraham utnyttjade sina chanser och gick förbi för Sodom och Gomorra. Han frågade Gud om han fortfarande kommer att förstöra staden om det bara finns femtio människor som är rättfärdiga, och Gud sa att han skulle skona hela staden om han bara kunde hitta femtio rättfärdiga människor.

Abraham gick fortfarande längre och intermedierade tills han kom till bara tio personer, och Gud lovade igen att inte förstöra staden, även om han bara hittar tio rättfärdiga människor. Anta att en man kan stå i klyftan för hela nationen som visar att Gud alltid kommer att behöva människor att stå i klyftan för andra. Intercessory bön räddade aposteln Peter från potentiellt avrättande. Till och med Peter hade gett och var beredd att dö; emellertid noterade bibeln att kyrkan bad hårt för honom, och Gud svarade.

På samma sätt kommer vi i våra liv också att behöva förbön för andra lika mycket som de intresserar för oss. Vi ska förbön för vår nation, förbön för våra ledare, förbön för kyrkan, förbön för våra familjer och vänner. Det finns kraft i förbön. Vi har sammanställt en lista med förbönspunkter med bibelvers för att hjälpa våra dagliga behov.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Bön poäng

Fader Herre, jag ber för varje man och kvinna som plågas av djävulen, jag förordnar att ni nu ska stå upp för deras skull och rädda dem i Jesu namn. I vår Herre Jesus Kristi namn sätter jag alla som vill befria från någon dålig vana, synd eller skadliga missbruk. Jag förordnar att barmhärtighetens himmel kommer att öppnas för deras skull, och de ska hitta barmhärtighet i Jesu namn.
Philippians 1:19 Jag vet att detta kommer att vända mig till min frälsning genom din bön och tillgången till Jesu Kristi Ande

Herre Jesus, jag begår varje man och kvinna som vill ha mirakulös helande från sjukdom i dina händer. För det har skrivits att genom hans band är vi botade. Jag föreskriver av himmelens myndighet att Gud ska göra sina helande perfekt i Jesu namn. Jag kommer emot alla krafter som lovat att de aldrig kommer att göra det ur den sjukdomen. Jag förstör sådana krafter i Jesu namn.

Lord Jesus, för dig, har uthärdat smärta och så att vi kan njuta av, och Bibeln gjorde det känt att Gud kommer att tillhandahålla alla våra behov i enlighet med hans rikedom i härlighet genom Kristus Jesus. Jag ber för varje man och kvinna som är behövande. Jag förordnar att Gud kommer att tillhandahålla dem i Jesu namn. Jag förordnar att den ena hjälperen som deras liv behöver för att den ska uppleva en vändning runt Gud kommer att ge den hjälparen sin väg i Jesu namn.
Filippians 4:19 Men min Gud skall tillhandahålla allt ditt behov i enlighet med hans rikedom i härlighet av Kristus Jesus.

Herre Gud, vi åtar oss vårt kära land Nigeria till dina händer. Jag kanaliserar min bön till ledarna för denna stora nation. Vi tar tröst i ditt ord som får oss att förstå att människans och kungarnas hjärta är i dina händer, och du riktar det som vattenflödet. Jag förbinder våra ledare till er händer. Jag ber att du kommer att ge dem hjärtat att älska sina människor. Nåden för dem att göra rätt, jag ber att du kommer att ge dem dem i Jesu namn.
Psalms 122: 6 Be om freden i Jerusalem: de ska blomstra som älskar dig.

Jag ber också för vårt lands ekonomi (Nämn ditt land) vi har hört så många historier om hur bra ekonomin brukade vara, men plötsligt blev de goda tiderna en historia som vi delar i vårt obehagliga tillstånd. Ty skriften säger att när Herren återvänder Sions fångenskap, var de som de som drömmer. Herre, jag ber att du kommer att återställa detta lands förmögenhet. Varje man och kvinna som har satt sig i detta lands förmögenhet, eller någon som har tagit förmögenheten för sig själv, jag förordnar att Gud, den Allsmäktiges eld, kommer att konsumera dem och släppa förmögenheten tillbaka till nationen i Jesu namn.

Vi förbinder vår nation i dina händer, Lord Jesus, även när hela världen fortsätter att kämpa mot den fula pandemin. Herre, jag föreskriver att en permanent lösning på spridningen av Covid-19 kommer fram i Jesu namn. På hela världens vägnar förordnar vi att ett vaccin kommer snabbt i Jesu namn.
2 Krönikeboken 7:14 Om mitt folk, som kallas vid mitt namn, ska ödmjuka sig och be och söka mitt ansikte och vända sig från sina onda vägar; då kommer jag att höra från himlen och förlåta deras synd och läka deras land.
Lord Jesus, jag ber för kyrkan att du ständigt kommer att hålla dem i tro i Jesu namn. Precis som Kristus har sagt att på denna klippa kommer jag att bygga min kyrka, och helvetets port ska inte sejla över den. Herre Jesus, vi ber att till din andra ankomst, inte låt kyrkan svika dig i Jesu namn.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

annonser

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här