Bön för befrielse från vanor

1
3091

Idag kommer vi att ta itu med en serie böner för befrielse från vanor. Vad är en vana? Det är ett beteende, attityd eller handling som en individ inte kan klara sig utan. Och när vi talar om befrielse från dålig vana, betyder det att vanan inte är bra.

Det finns så många människor som har fångats in på nätet med dåliga vanor, vissa människor kan inte säga en enda sanning utan att hacka ord. För andra kan det vara att stjäla, för vissa kan det vara vulgära ord, vissa är i vana med att hoppa och så många fler.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Medan befrielse är processen att befria någon eller något från snaren av en annan sak som verkar mer kraftfull. Det finns några dåliga vanor som vi har varit beroende av över tid och att befria oss från dem har blivit det svåraste att göra. Ja, vi vet att det är dåligt men vi kan bara hjälpa det. Ibland ber vi Gud om styrka för att inte göra de sakerna igen när de strider mot vår andliga tillväxt och stabilitet, men det verkade alltid som om Gud bara följde den bönen en liten stund. Innan vi vet om det igen, har vi befunnit oss i den vanan.

En av Jesu distinkta lärjungar hade en vana att vara hänsynsfull från ritningen, Judas Iskariot. Det är inte konstigt att han inte kunde låta bli att ge bort Jesus för bara trettio silverdelar. Kung David hade köttens begär och det var därför han inte kunde kontrollera sig själv när han såg den nakna fruen till hans tjänare Uria. I de flesta fall kommer den dåliga vanan att vi inte levererar oss från de flesta gånger hindrar oss från att uppnå våra fulla potentialer som Gud har i lager för våra liv.

Så mycket att det kostade aposteln Paulus att gråta till Gud för att hjälpa honom att erövra den vana som förstör hans andliga väsen. Han berättade för Gud att han ofta tycker att han gör de saker som han inte vill göra men tycker att det är mycket svårt att göra saker som han vill göra.

Vissa människors vana kan vara förhalning och många gånger begränsar den personens potentiella ökning. Oavsett, vana är det du har i ditt liv och du vet väl att det minskar din produktivitet både fysiskt och andligt, bör du be följande böner för befrielse.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

BÖNNPUNKTER

Herre Gud, jag kommer inför dig idag om mina dåliga vanor. Jag har inte rätt position för att bekämpa detta själv, jag har försökt allt jag kan för att sluta göra de flesta vanor men jag kan bara hålla kvar en liten stund, jag ber att du kommer att befria mig från dem i Jesus. Du är den allsmäktige Guden, den som är tillräcklig och den största, jag ber att med styrkan i din högra hand som orsakar förvåning kommer du att befria mig från dessa vanor och ge mig styrka att aldrig återvända till dem i Jesu namn.

Fader Herre, jag ber om andlig styrka som alltid kommer att ge mig medvetandet närhelst jag leds av djävulen att återvända till synden. Jag kommer emot den ande som alltid får mig att ljuga, jag tillrättavisar den anden genom kraften i Jesu namn.

Åh ja vana att stjäla, jag tillrättavisar dig idag i Jesu namn. Jag tillkännager min frihet över dig, från idag är jag fri från din kontroll. Jag böjer mig inte längre för dina frestelser igen i Jesu namn. Ty det har skrivits att han som Sonen har befriat är verkligen fri. Jag har befriats av Kristus Jesus, jag säger farväl till dig i Jesu namn.

Jag går emot alla vanor med lustfull förförelse, jag förordnar att du i Jesu namn är förstörd. Från och med nu styrs mitt sinne av Guds kraft, min andeväder har stärkts genom auktionen av himlen, nerv kommer igen att återvända till dig i Jesu namn.

Jag förstör fiendens onda tillskott under mitt liv som har gjort att jag har haft en dålig vana under året. Jag förstör deras makter över mig genom Lammets blod.
Jag kommer emot varje anda av kleptomaniac, varje vana att stjäla, jag förstör dig i Jesu namn. Jag kommer mot dig genom lammets blod och jag förstör ditt territorium i mitt liv i Jesu namn.

Lord Jesus, jag vill att du ska ta över livet och hela min varelse. Liksom vattenflödet vill jag att du ska rikta min väg, jag vill att du ska vägleda mig och vårda och ge mig en andlig känslighet för att jag inte kommer att bli offer för djävulen längre i Jesu namn.

Varje ondskapsberoende i mitt liv, jag förstör dig i Jesu namn. Från nu är Guds ord nu ett lamm för mina fötter och ett ljus på min väg. Jag kommer inte att falla igen i Jesu namn.

För Kristus har dött för att lösa oss från lagens förbannelse, för det har skrivits att förbannelse är han som är hängd på trädet. Jag befriar mig från alla onda förbannelser som förorsakar människor med dålig karaktär och attityd, särskilt mot Gud. Jag frigör mig från ditt tag i Jesu namn.

Lord Jesus, jag ber att du kommer att flyga på mig den sanna Guds ande. Bibeln säger att om kraften som väckte Kristus från de döda bor i dig kommer den att snabba din dödliga kropp. Jag ber om att den Allsmäktige Guds ande ska bo i mitt liv. Den anda som kommer att snabba min dödliga kropp, den ande som kommer att tända mig och öka min medvetenhet till djävulens laster för att få mig att falla in i den vanan igen, jag får den ande i Jesu namn.

Jag ber för varje man och kvinna som behöver en förändring av vana för att de till fullo maximerar Guds nåd under deras liv. Jag ber att andan i en ny varelse i Kristus Jesus kommer att bo på dem i Jesu namn.
Amen.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

 


annonser

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här