BIBELVERSER OM NYA BEGINNINGS

0
16533

Idag ska vi ägna oss åt bibelverser om ny början. Vem vill inte ha en ny början efter ett ögonblick av jobbigt och svårt? Vi förtjänar alla en ny start när vi äntligen inser att vi har haft fel hela tiden. En ny början kommer direkt efter omvändelse och efter att ha accepterat Kristus som vår Herre och Frälsare, sedan börjar vi ett nytt liv, ett liv utan synd och orättfärdighet. En unik upplevelse som kommer att vårdas och handledas av Kristus Jesus.

En ny början kan vara när Gud vill starta sitt förbund i en människas liv. Fader Abraham hade till exempel en ny början efter att Gud sa till honom att gå framför honom och det perfekta, och han kommer att upprätta sitt förbund med honom. Hans namn ändrades från Abram till Abraham, och Gud började upprätta det långsiktiga förbundet som han har haft om Abraham.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Vi förtjänar också i våra individuella liv en ny och bättre början, ett liv som är fyllt med Guds Allsmäktiga härlighet och närvaro. Bibeln säger att han som är i Kristus Jesus har blivit en ny varelse och gamla saker har gått bort, se allt är nu nytt. Det är vad Kristi liv i oss kunde göra för oss. Vi kommer att glömma gamla saker när vi tittar på Jesus. Oavsett om du är en svår synder, en våldtäkt, beväpnad rånare, prostituerad, anställd mördare eller vad som helst, kommer in i Jesus, och du kommer att få ett nytt liv.

Den gamla varelsen kommer att läggas till korset den dagen vi verkligen accepterar Jesus som vår personliga Herre och frälsare, och vi kommer att börja uttrycka en annan karaktär i den nya Jesus. Ju mer vi växer i Guds visdom, desto bättre uppvisar vi en gudomlig karaktär. Människor kommer att vara förvirrade, som om det inte är den gamla du. Ekonomiskt sett, någon som har varit mycket fattig, kan Gud vända en historia på nolltid, och det kommer att förvåna alla att de kommer att ha svårt att tro att det är det gamla du.
Om du vill ha en ny början har vi sammanställt en lista med bibelvers för att du ska kunna läsa och studera bra. Läs noggrant och studera det upprepade gånger tills du märker uppenbara förändringar i ditt liv.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Bibelvers

2 Korintierbrevet 5: 16-20 Därför känner vi hädanefter ingen efter köttet; även om vi har känt Kristus efter köttet, så känner vi honom nu inte längre. Därför, om någon är i Kristus, är han en ny varelse: gamla ting försvinner; se, allt har blivit nytt. Och allt är av Gud, som har försonat oss med sig själv genom Jesus Kristus och har gett oss försoningstjänsten. Det vill säga att Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv utan att tillskriva dem deras överträdelser; och har tilldelat oss försoningsordet. Nu är vi ambassadörer för Kristus, som om Gud bad er av oss: vi ber er i Kristi ställe, bli försonade med Gud.

Lukas 7:47 - Därför säger jag dig: Hennes synder, som är många, är förlåtna. ty hon älskade mycket; men den som litet är förlåtet älskar [detsamma] lite.

Jesaja 42:16 Och jag kommer att föra de blinda på ett sätt som de inte kände; Jag kommer att leda dem på vägar som de inte har känt: Jag kommer att göra ljuset mörker framför dem och sneda raka saker. Dessa saker kommer jag att göra mot dem och inte överge dem.

Jesaja 43: 18-20 Kom ihåg inte de tidigare sakerna, och tänk inte på det gamla. Se, jag kommer att göra en ny sak; nu ska det springa fram; ska ni inte veta det? Jag kommer till och med att göra en väg i vildmarken och floder i öknen. Markens djur ska hedra mig, drakar och ugglor: för jag ger vatten i vildmarken och floder i öknen för att dricka mitt folk, mitt utvalda.

Efesierbrevet 4: 22-24 att ni avskräckte den gamla samtalet, som är korrupt enligt bedrägliga lyster; Och förnyas i din sinnes ande; Och att ni sätter på den nya mannen, som efter Gud skapas i rättfärdighet och sann helighet.

Job 8: 6-7 Om du är ren och upprätt; nu skulle han nu vakna upp för dig och göra din rättfärdighet bostad. Även om din början var liten, men ditt senare slut skulle öka kraftigt.

Luke 7:47 Därför säger jag dig: Hennes synder, som är många, har förlåtits; ty hon älskade mycket; men vem har lite förlåtit, älskar samma lilla.

1 Peter 1: 3 Välsignad vara vår Herre Jesus Kristus Gud och fader, som enligt hans rikliga barmhärtighet återfödde oss till ett livligt hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda.

Predikaren 3:11 Han har gjort allt vackert under sin tid. Han har också satt världen i deras hjärta, så att ingen kan få reda på det verk som Gud gör från början till slut.

Philippians 3: 13-14 Bröder, jag räknar inte med mig själv att ha förstått: men den här saken gör jag, glömmer det som ligger bakom och sträcker ut det som är tidigare, jag pressar mot markeringen för priset för hög kallelse av Gud i Kristus Jesus.

Psalms 40: 3 Och han har lagt en ny sång i min mun, till och med beröm till vår Gud. Många ska se den och rädda och litar på HERREN.

Jesaja 65:17 Ty se, jag skapar nya himlar och en ny jord; och den förra skall inte komma ihåg eller komma i åtanke.

Ezekiel 11:19 Och jag kommer att ge dem ett hjärta och ge en ny ande i er; och jag kommer att ta det steniga hjärtat ur deras kött och ge dem ett hjärta av kött.

Psalms 98: 1-3 Sjung HERREN en ny sång; ty han har gjort underbara saker: hans högra hand och sin heliga arm har fått honom segern. HERREN har kunnat bekräfta sin frälsning; hans rättfärdighet har han öppet visat för hednens ögon. Han minns sin barmhärtighet och sin sanning mot Israels hus: alla jordens ändar har sett vår Guds frälsning.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBIBELVERSE OM SUNDHET
nästa artikelAndlig krigförbön för sinnet
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.