BIBELVERSER OM NYA BEGINNINGS

0
188

Idag ska vi engagera oss i bibelvers om ny början. Vem vill inte ha en ny början efter ett ögonblick av slit och svårigheter? Vi förtjänar alla en ny start när vi äntligen inser att vi har haft fel hela tiden. En ny början kommer direkt efter omvändelse och accepterar Kristus som vår Herre och Frälsare. Sedan börjar vi ett nytt liv, ett liv utan synd och orättvisa. En unik upplevelse som kommer att vårdas och läras av Kristus Jesus.

En ny början kan vara när Gud vill starta sitt förbund i en människas liv. Fader Abraham hade till exempel en ny början efter att Gud sa till honom att gå framför honom och det perfekta, och han kommer att upprätta sitt förbund med honom. Hans namn ändrades från Abram till Abraham, och Gud började upprätta det långsiktiga förbundet som han har haft om Abraham.

Vi förtjänar också i våra individuella liv en ny och bättre början, ett liv som är fyllt med Guds Allsmäktiga härlighet och närvaro. Bibeln säger att han som är i Kristus Jesus har blivit en ny varelse och gamla saker har gått bort, se allt är nu nytt. Det är vad Kristi liv i oss kunde göra för oss. Vi kommer att glömma gamla saker när vi tittar på Jesus. Oavsett om du är en svår synder, en våldtäkt, beväpnad rånare, prostituerad, anställd mördare eller vad som helst, kommer in i Jesus, och du kommer att få ett nytt liv.

Den gamla varelsen kommer att läggas på korset den dagen vi verkligen accepterar Jesus som vår personliga Herre och Frälsare, och vi kommer att börja uttrycka en annan karaktär i den nya Jesus. Ju mer vi växer i Guds visdom, desto bättre kommer vi att visa en gudomlig karaktär. Människor kommer att bli förvirrade, som om detta inte är den gamla du. Ekonomiskt sett, någon som har varit väldigt fattig, kan Gud vända en historia på nolltid, och det kommer att förvåna alla att de kommer att ha svårt att tro att det är den gamla du.
Om du vill ha en ny början har vi sammanställt en lista med bibelvers för att du ska kunna läsa och studera bra. Läs noggrant och studera det upprepade gånger tills du märker uppenbara förändringar i ditt liv.

Bibelvers

2 Corinthians 5: 16-20 Därför känner vi hädanefter ingen efter köttet: ja, även om vi har känt Kristus efter köttet, men nu vet vi honom inte mer. Därför, om någon är i Kristus, är han en ny varelse: gamla saker försvinner; se, allt är nytt. Och allt är av Gud, som har försonat oss med sig själv genom Jesus Kristus och gett oss försoningsdepartementet. Med andra ord, att Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv, utan tillräknade deras överträdelser till dem; och har förbundit oss försoningsordet. Nu är vi ambassadörer för Kristus, som om Gud bad dig av oss: vi ber er i Kristi ställe, var ni försonade med Gud.

Luke 7:47 - Därför säger jag till dig: Hennes synder, som är många, är förlåtna; ty hon älskade mycket; men vem som är lite förlåt, älskar [samma] litet.

Jesaja 42:16 Och jag kommer att föra de blinda på ett sätt som de inte kände; Jag kommer att leda dem på vägar som de inte har känt: Jag kommer att göra ljuset mörker framför dem och sneda raka saker. Dessa saker kommer jag att göra mot dem och inte överge dem.

Jesaja 43: 18-20 Kom ihåg inte de tidigare sakerna, och tänk inte på det gamla. Se, jag kommer att göra en ny sak; nu ska det springa fram; ska ni inte veta det? Jag kommer till och med att göra en väg i vildmarken och floder i öknen. Markens djur ska hedra mig, drakar och ugglor: för jag ger vatten i vildmarken och floder i öknen för att dricka mitt folk, mitt utvalda.

Efesierbrevet 4: 22-24 att ni avskräckte den gamla samtalet, som är korrupt enligt bedrägliga lyster; Och förnyas i din sinnes ande; Och att ni sätter på den nya mannen, som efter Gud skapas i rättfärdighet och sann helighet.

Job 8: 6-7 Om du är ren och upprätt; nu skulle han nu vakna upp för dig och göra din rättfärdighet bostad. Även om din början var liten, men ditt senare slut skulle öka kraftigt.

Luke 7:47 Därför säger jag dig: Hennes synder, som är många, har förlåtits; ty hon älskade mycket; men vem har lite förlåtit, älskar samma lilla.

1 Peter 1: 3 Välsignad vara vår Herre Jesus Kristus Gud och fader, som enligt hans rikliga barmhärtighet återfödde oss till ett livligt hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda.

Predikaren 3:11 Han har gjort allt vackert under sin tid. Han har också satt världen i deras hjärta, så att ingen kan få reda på det verk som Gud gör från början till slut.

Philippians 3: 13-14 Bröder, jag räknar inte med mig själv att ha förstått: men den här saken gör jag, glömmer det som ligger bakom och sträcker ut det som är tidigare, jag pressar mot markeringen för priset för hög kallelse av Gud i Kristus Jesus.

Psalms 40: 3 Och han har lagt en ny sång i min mun, till och med beröm till vår Gud. Många ska se den och rädda och litar på HERREN.

Jesaja 65:17 Ty se, jag skapar nya himlar och en ny jord; och den förra skall inte komma ihåg eller komma i åtanke.

Ezekiel 11:19 Och jag kommer att ge dem ett hjärta och ge en ny ande i er; och jag kommer att ta det steniga hjärtat ur deras kött och ge dem ett hjärta av kött.

Psalms 98: 1-3 Sjung HERREN en ny sång; ty han har gjort underbara saker: hans högra hand och sin heliga arm har fått honom segern. HERREN har kunnat bekräfta sin frälsning; hans rättfärdighet har han öppet visat för hednens ögon. Han minns sin barmhärtighet och sin sanning mot Israels hus: alla jordens ändar har sett vår Guds frälsning.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här