BIBELVERSER OM GRIEF

0
200

Idag ska vi engagera oss i bibelvers om sorg. Oavsett hur bra liv behandlar oss alla, kommer det fortfarande att vara en tid i vårt liv för sorg, med en otänkbar sorg från förlusten av någon som vågar våra hjärtan. Smärtan kan leda till att vi har oöverträffad sorg så länge. Under denna tid kan män bara försöka trösta oss genom att säga vänliga ord. Men dessa ord är inte den lugnande balsam till vårt inre snitt.

Gud kan bara läka våra klagomål. Endast Gud kan få oss att glömma smärtan gradvis. Job var en rik man innan djävulen gick till Gud för att ge honom tillgång för att fresta Job. Djävulen hävdade att det var för att Job var en framgångsrik man; det är därför han tjänar Gud flitigt. När Gud tillät djävulen att gå, tappade Job allt utom sitt liv. Han förlorade sina egenskaper, barn och allt han arbetat för och en dödlig sjukdom hotade till och med hans liv.

Under de tider av smärta som Job genomgick tröstade vänner och familj honom med ord som försökte ge honom hopp och inte ge upp livet. Samtidigt vågade hans fru, efter att ha sett sin man i ett så hemskt Job att förneka Gud och dö för att avsluta smärtan istället för att gå igenom så mycket besvär. Precis som Job upplevt i ett eget ögonblick av sorg kommer vi också i våra individuella liv att uppleva något av sådant, vi kommer att bli bitter, vi kommer att uppleva smärtan att förlora viktiga människor i våra liv, först då vet vi att det är Gud ensam som kan ta bort vår smärta.

I den här artikeln har vi sammanställt en lista med bibelvers om sorg för att ge oss hopp när vi är i livets fruktansvärda storm. Dessa verser ger en medvetenhet om att vi inte är ensamma i det problemet. Ofta, när vi är i livets besvär, blir smärtan så allvarlig att det förblindar vår medvetenhet för oss att veta att vi inte är ensamma men Gud är med oss. Läs följande bibelvers flera gånger tills du hittar styrka under sorgens ögonblick.

Bibelvers

Jesaja 43: 2 När du passerar genom vattnet, ska jag vara med dig; och genom floderna skall de inte översvämma dig. När du går genom elden ska du inte brännas; inte heller lågan tända på dig.

Psaltaren 31:24 Var av gott mod och han stärker ditt hjärta, alla er som hoppas på HERREN.

Romare 8:18 Ty jag tror att lidandena i denna tid inte är värda att jämföra med den härlighet som kommer att uppenbaras i oss.

Psaltaren 147: 3 - Han läker de trasiga i hjärtat och binder upp sina sår.

Psalms 34:18 - HERREN är nära de som har ett brustet hjärta; och räddar sådana som är av en bestämd ande.

1 Peter 4: 12-19 - Älskade, anser att det inte är konstigt när det gäller den brinnande rättegången som är att försöka er, som om något konstigt hände med er

Job 16: 5 Men jag skulle stärka dig med min mun, och mina läppers rörelse skulle försäkra din sorg.

Job 6:10 Då skulle jag ännu ha tröst; ja, jag skulle härda mig själv i sorg: låt honom inte skona; ty jag har inte dolt den heliga ord.

1 Peter 5: 9-10 Motstå honom, fast i din tro och vet att samma slags lidande upplever av ditt brödraskap över hela världen. Och efter att du har lidit en liten stund, kommer all nådens Gud, som har kallat dig till sin eviga härlighet i Kristus, själv att återställa, bekräfta, stärka och etablera dig.

Filippians 4: 6-7 - Var försiktig för ingenting; men i alla saker genom bön och bön med tacksägelse, låt dina förfrågningar bli kända för Gud.

Psaltaren 91: 1-16 - Den som bor i den Allmänaste hemliga hemlighet ska stanna under den Allsmäktiges skugga.

Jesaja 53: 4 Visst har han bär våra sorgar och bar våra sorgar; ändå uppskattade vi honom slagen, slagen av Gud och drabbad.

2 Corinthians 1: 3-8 - Välsignad vara Gud, vår Herre Jesu Kristi Fader, barmhärtighetens Fader och all tröstens Gud;

Psalm 18: 2 HERREN är min klippa och min fästning och min räddare, min Gud, min klippa, i vilken jag söker tillflykt, min sköld och mitt frälsnings horn, mitt fäste.

1 Kor 14:33 - För Gud är inte författaren till förvirring, utan för fred, som i alla heliga kyrkor.

1 Peter 3:18 - Ty Kristus har också en gång lidit för synder, den rättfärdiga för de orättvisa, så att han kunde föra oss till Gud, dödad i köttet, men snabbas av Anden.

Jeremia 17:14 Läk mig, Herre, så kommer jag att bli läkt; rädda mig och jag kommer att bli frälst, för du är den jag berömmer

Psaltaren 31: 9 Förlåt mig, HERRE, ty jag är i besvär; mitt öga försvinner av sorg, ja, min själ och min mage.

1 Korinter 10:13 Ingen frestelse har överträffat dig som inte är vanligt för människor. Gud är trogen, och han kommer inte att låta dig frestas utöver din förmåga, men med frestelsen kommer han också att ge vägen att fly, så att du kanske kan uthärda det

Job 6: 2 O att min sorg noggrant vägdes och min olycka läggs i balanserna tillsammans!

Jeremias 10:19 Ve är mig för min skada! mitt sår är svårt: men jag sa: Det är verkligen en sorg, och jag måste bära det.

2 Corinthians 2: 5 Men om någon har orsakat sorg, har han inte sörjt mig, utan delvis, så att jag inte kan överbelasta er alla.

Hebreerbrevet 13:17 Följ de som har härskan över er och underkast er själva: ty de vakar på era själar, som de som måste räkna, så att de kan göra det med glädje och inte med sorg: ty det är olönsamt för er .

annonser
tidigare artikelBIBELVERSER OM DIVORCE
nästa artikelBIBELVERSER OM FADERS
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här