BIBELVERSER OM DIVORCE

0
170

Idag ska vi engagera oss i bibelvers om skilsmässa. Äktenskap är en institution som orkesterades av Gud själv. Det är därför skriften, av den anledningen, ska en man lämna sin far och mammas hus för att bli en kropp med sin fru. Gud etablerade äktenskap för att säkerställa kontinuiteten hos människor på jorden; det är därför Gud sa att multiplicera och fylla på jorden. Det finns dock något som ibland förstör unionen som har välsignats; det kallas skilsmässa.

Skiljas är en situation där man och hustru bestämmer sig för att lösa sina äktenskap och gå separata vägar. Många har hävdat att skilsmässa strider mot den skriftliga delen som säger att det som Gud har förenat, låt ingen man undvika. Många hem har krossats av skilsmässa.

Ett äktenskap som en gång var ämnet i staden på grund av hur exorbitant paren tillbringade på det har nu skräpats några månader efter. Vad exakt är orsaken till alla dessa skilsmässor som vi har hört. Det roliga är att även pastorer, män och Guds kvinnor också skiljer sig, hur fantastiskt. Låt oss ta en titt på vad de bibeln säger om skilsmässa för att ge oss en tydligare bild av vad det betyder.

Bibelvers

Markus 10: 2-12 Och fariséerna kom till honom och frågade honom: Är det lagligt att en man skjuter bort sin fru? Han frestade honom. Och han svarade och sade till dem: "Vad har Mose beordrat dig? Och de sa: Mose fick lida att skriva en skilsmässa och fördriva henne. Och Jesus svarade och sade till dem: För ditt hjärtas hårdhet Han skrev dig detta föreskrift. Men från början av skapelsen gjorde Gud dem manliga och kvinnliga. För denna sak ska en man lämna sin far och mor och hålla fast vid sin hustru. Och de tvinnas vara ett kött: så är de ingen mer tvilling, utan ett kött. Vad Gud därför har gått ihop, låt inte människor slå över. Och i huset frågade hans lärjungar honom om samma sak. Och han sade till dem: Den som skjuter bort sin hustru och gifter sig med en annan, bedriver äktenskapsbrott mot henne. Och om en kvinna ska avlägsna sin man och gifta sig med en annan, begår hon äktenskapsbrott.

Jer 3: 8
Och jag såg när jag avlägsnade henne för alla de orsaker till vilka det återlösta Israel begick äktenskapsbrott och gav henne en skilsmässor. ändå fruktade hennes förrädiska syster Juda inte, utan gick och spelade skören också.

Matthew 5: 31
Det har sagts: Den som skjuter bort sin fru, låt honom skriva en skilsmässa:

Matthew 5: 32
Men jag säger eder: Den som skjuter bort sin hustru med undantag för olycksfall, får henne att äkt äktenskapsbrott; och den som gifter sig med henne som är skild, begår äktenskapsbrott.

Matthew 19: 7
De säger till honom: Varför beordrade Mose då att skriva en skilsmässa och fördriva henne?

Deuteronomy 21: 10-14 När du går ut i krig mot dina fiender och HERREN din Gud har överlämnat dem i dina händer och du tog dem i fångenskap
Och ser bland de fångarna en vacker kvinna och har en önskan till henne att du skulle ha henne till din fru;
Då ska du föra henne hem till ditt hus; och hon ska raka sig på huvudet och rensa naglarna.
Och hon ska ta bort sitt fångskläder från henne och stanna kvar i ditt hus och förtrycka sin far och sin mor en hel månad; och därefter ska du gå in till henne och vara hennes man, och hon skall vara din fru.
Och det ska vara, om du inte har nöje med henne, så ska du låta henne gå dit hon vill; men du ska inte sälja henne alls för pengar, du får inte göra varor av henne, för du har ödmjukat henne.

Matteus 19: 3-9 Fariséerna kom också till honom och frestade honom och sade till honom: Är det lagligt att en man flyttar sin hustru för varje sak?
Och han svarade och sade till dem: Har ni inte läst att han som gjorde dem till en början gjorde dem manliga och kvinnliga,
Och sa: "Av den anledningen ska en man lämna far och mor och hålla fast vid sin hustru. Och de tvinnas vara ett kött?
Därför är de inte längre tvinniga, utan ett kött. Vad Gud därför har sammanfogat, låt inte människan undvika.
De säger till honom: Varför beordrade Mose då att skriva en skilsmässa och fördriva henne?
Han säger till dem: Mose på grund av hårdheten i era hjärtan fick er tillåtelse att släppa era fruar, men från början var det inte så.
Och jag säger eder: Den som skjuter bort sin hustru, förutom att det är för hoer, och gifter sig med en annan, bedriver äktenskapsbrott; och den som gifter sig med henne som är bortförd, begår äktenskapsbrott.

Romans 7: 2-3 Ty den kvinna som har en man är bunden av lagen till sin man så länge han lever; men om mannen är död, är hon avstängd från lagen om sin man.
Så om hon, medan hennes man lever, är gift med en annan man, ska hon kallas en äktenskapsbrytare; men om hennes man är död, är hon fri från denna lag; så att hon inte är äktenskapsfull, även om hon är gift med en annan man.

1 Corinthians 7: 10-17 Och till de gifta jag befaller, men inte jag, utan Herren, låt hustrun inte avvika från sin man.
Men om hon avgår, låt henne förbli ogift eller försonas med sin man. Och låt mannen inte avskaffa sin fru.
Men till de andra talar jag, inte Herren. Om någon bror har en hustru som inte tror och hon är glad att bo hos honom, låt honom inte avlägsna henne.
Och kvinnan som har en man som inte tror, ​​och om han gärna vill bo hos henne, låt henne inte lämna honom.
Ty den otroende makan är heligad av hustrun, och makan helgar den otroende hustru; annars var dina barn orena; men nu är de heliga.
Men om den otro tror avgår, låt honom gå. En sådan bror eller en syster är inte i träldom i sådana fall, men Gud har kallat oss till fred.
För vad vet du, fru, om du räddar din man? Eller hur vet du, man, om du räddar din fru?
Men som Gud har delat ut till alla, som Herren har kallat var och en, så låt honom gå. Och så ordnar jag i alla kyrkor.

annonser
tidigare artikelBibelvers om ledarskap
nästa artikelBIBELVERSER OM GRIEF
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här