Bibelvers om ledarskap

0
190

Idag ska vi engagera oss i bibelvers om ledarskap. Vad förstår du med en ledarskapsposition? Känner du att det bara handlar om att du ensam ger kommandot och gör saker på fingertoppet? Tja, ledarskap är mer än så. Genom att använda Kristi liv som exempel var Jesus en stor ledare, men ingen kunde snabbt identifiera honom bland sina lärjungar. En av de inneboende egenskaperna hos en bra ledare är att de är ödmjuka tjänare.

Ledarskap handlar inte bara om att ge order eller hur mycket du kan få människor att frukta dig. Ändå är det också hur mycket ansträngning du investerade för att tillgodose din underordnade behov och därmed bära alla med. Även om en bra ledare inte främjar missbruk av sin underordnade, tystar han ändå bara av kärlek. En ledare sätter sin underordnade intresse i hjärtat innan han fattar något beslut.

Du behöver inte oroa dig för vad skriften säger om ledarskap. Vi har sammanställt en lista med bibelvers om ledarskap. Den här artikeln ger dig rätt information som du behöver för att bli en bra ledare. Arvet från en bra ledare lämnar ett märkbart fotavtryck i tidens sand.

Bibelvers:

Jesaja 9:16 Ty folkets ledare får dem att göra fel. och de som leds av dem förstörs.

Matteus 20: 25-28 Men Jesus kallade dem till honom och sade: Ni vet att hedarnas furstar utövar herra över dem, och de som är stora utövar myndighet över dem.
Men det skall inte vara så bland er; men den som är stor bland er, han ska vara din minister; Och vem som helst kommer att vara högst bland dig, låt honom vara din tjänare. Liksom Mänskesonen inte kom för att tjäna, utan för att tjäna och för att ge sitt liv en lösen för många.

Ordspråksboken 16: 18-23 Stolthet går före förstörelse och en hovmodig anda före ett fall. Bättre är det att ha en ödmjuk anda med de fattiga än att dela bytet med det stolta. Den som hanterar ett klokt ärende kommer att hitta gott; och den som litar på HERREN, lycklig är han. De kloka i hjärtat ska kallas försiktiga, och läpparnas söthet ökar lärandet. Förståelse är en livskälla för honom som har det, men lärdomarnas instruktioner är dårskap. De kloka hjärtat lär hans mun och lägger lära på sina läppar.

Johannes 13: 13-16 Ni kallar mig Mästare och Herre: och ni säger väl; för så är jag. Om jag då, din Herre och Mästare, har tvättat dina fötter; I borde också tvätta varandras fötter. Ty jag har gett er ett exempel på att ni skulle göra som jag har gjort mot er. Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Tjänaren är inte större än sin herre; varken den som skickas större än den som skickade honom.

Matteus 20: 1-16 Ty himmelriket är som en husman som gick ut tidigt på morgonen för att hyra arbetare till sin vingård. Och när han hade kommit överens med arbetarna om ett öre per dag, sände han dem in i sin vingård. Och han gick ut ungefär den tredje timmen och såg andra stå i viloläge på marknaden och sade till dem; Gå också in i vingården, och vad som är rätt kommer jag att ge er. Och de gick sin väg. Återigen gick han ut den sjätte och nionde timmen och gjorde det på samma sätt. Och ungefär den elfte timmen gick han ut och fann andra stå i viloläge och sade till dem: Varför står ni här hela dagen lediga? De säger till honom, för ingen har hyrt oss. Han sa till dem: Gå också in i vingården; och vad som är rätt, det kommer ni att få. Så när det var kväll, sade vingårdsherren till sin förvaltare: Kalla arbetarna och ge dem deras hyra, från det sista till det första. Och när de kom som anställdes ungefär den elfte timmen, fick de varenda öre. Men när de första kom antog de att de borde ha fått mer; och de fick på samma sätt varje man ett öre. Och när de hade tagit emot det, mumlade de mot husets goda och sade: De sista har gjort bara en timme, och du har gjort dem jämlika med oss, som har bära dagens börda och hetta. Men han svarade en av dem och sade: Vän, jag gör dig inget fel. Höll du inte med mig om ett öre? Ta det som är ditt, och gå din väg. Jag ska ge till det sista, precis som dig. Är det inte lagligt att göra vad jag vill med mitt eget? Är ditt öga ont, eftersom jag är bra? Så den sista ska vara först och den första sista: för många kallas, men få utvalda.

Luk 6:31 Och som ni vill att män skulle göra mot eder, så gör I också mot dem.

Exodus 18:21 Dessutom skall du skaffa färdiga män av alla människor, som fruktar Gud, sanningsmän och hatar begär; och placera sådana över dem, för att vara härskare över tusentals och härskare över hundratals, härskare över femtiotal och härskare över tiotals:

Filippians 2: 4 Se inte var och en på sina egna saker, utan också var och en på andras saker.

1 Timoteus 3: 2-9 En biskop måste då vara oskyldig, makan till en hustru, vaksam, nykter, av gott beteende, givet till gästfrihet, apt att undervisa; Inte ges till vin, ingen anfallare, inte girig av smutsig lukre; men tålmodig, inte brawler, inte begär; En som styr väl sitt hus och har sina barn underlagt all allvar; (För om en man inte vet hur han ska styra sitt eget hus, hur ska han ta hand om Guds kyrka?) Inte en nybörjare, så att han inte lyfter upp med stolthet och faller i djävulen. Dessutom måste han ha en bra rapport om dem som är utan; så att han inte faller till förvirrelse och djävulens snare. På samma sätt måste diakonerna vara allvarliga, inte dubbla tunga, inte ges till mycket vin, inte giriga av snuskig lukre; Håller tronets mysterium i rent samvete.

annonser
tidigare artikelBibelvers om dop
nästa artikelBIBELVERSER OM DIVORCE
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här