Bibelvers om ilska

0
2856

Idag ska vi studera bibelvers om ilska. Anger är djävulens verktyg för att få människor att synda för Gud. Oavsett om du blev arg av heligt eller ofuligt skäl har skriften varnat i Efesiernas bok att vi borde bli arg men vi bör inte låta det leda oss till synd. Gud varnade oss för att bli arg för länge, det är därför han uppmanade oss att låta vår ilska gå så snabbt som möjligt.

När du blir arg över måttet finns det inget sätt att du inte får konsekvenserna. Även Gud blir arg på mänskligheten men han ger alltid chanser för vår försoning tillbaka till honom. Ilska kommer inte bara att få dig att förlora Guds välsignelser över ditt liv, det kommer också att orsaka dig smärta känslomässigt. Inte undra på att någon forskare hävdade att ilska är det pris du betalar för andra dårskap.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Har du undrat varför du blir så arg när du ser någon som har kränkt dig? Det spelar ingen roll om du lever det bästa ögonblicket i ditt liv när personen kom in. Det spelar ingen roll om du äter din bästa måltid eller gör det du älskar att göra bäst, omedelbart ser du personen, du blir rasande .

Medan den som gör dig arg kanske inte ens vet att de hade gjort något dåligt, så din lycka kommer att störas när du ser någon. Det är fängelset som djävulen har satt människor som blir arga okontrollerat. Ilska gör att du blir en ond person för människan och syndar mot Gud.

Om du är i kategorin människor som lätt blir arg och det är mycket svårt för dig att släppa, särskilt när du är så arg, hjälper den här artikeln dig. Vi har sammanställt en lista med bibelvers om ilska. Vissa av dessa verser ger dig en upplysning om vad Gud sa om ilska medan andra kommer att ge dig en inblick i hur du lätt kan förlåta och lämna ett bekvämt liv därefter.

Ta dig tid att studera dessa verser och smälta ordet, be för tolkningen av den Helige Anden så att du inte ger betydelse för det baserat på din jordiska kunskap. Låt Guds ande vägleda, lära dig och hjälpa dig från det hjälplösa tillstånd som ilska har hållit dig.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Bibelvers om ilska

Markus 12: 30-31 Och du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt sinne och med all din styrka. Detta är det första budet. 31 Och den andra är som denna: Du ska älska din granne som dig själv. Det finns inget annat bud större än dessa.

Matthew 5: 22
Men jag säger er: Den som är arg på sin bror utan orsak ska vara i fara för domen: och den som säger till sin bror, Raca, kommer att vara i fara för rådet, men den som säger: Du lurar, ska vara i fara för helvetes eld.

Matteus 5:22 Men jag säger eder: Den som är arg på sin bror utan sak ska vara i fara för domen; och den som säger till sin bror: Raca, kommer att vara i fara för rådet, men den som säger , Din nar, ska vara i fara för helveteseld.

Efesierbrevet 4:31 Låt all bitterhet och vrede och vrede och skrik och ondska tala undan dig med all ondska.

Kolosserna 3: 8 Men nu avskaffar ni också alla dessa; ilska, vrede, ondska, blasfemi, smutsig kommunikation ur din mun.

Efesierbrevet 4:26 Var I arga och synd inte; låt inte solen gå ner på din vrede.

Titus 1: 7 Ty en biskop måste vara oskyldig som Guds förvaltare. inte självvillig, inte snart arg, inte ges till vin, ingen anfallare, inte ges till smutsig lukre;

Efesierbrevet 6: 4 Och eder fäder, provocera inte dina barn till vrede, utan för dem upp i Herrens vård och förmaning.

1 Thessalonians 5: 9 Ty Gud har inte utsett oss till vrede utan för att få frälsning av vår Herre Jesus Kristus,

1 Timoteus 2: 8 Jag vill därför att män ber var som helst och lyfter upp heliga händer utan vrede och tvivel.

James 1:19 Därför, mina älskade bröder, låt varenda vara snabba att höra, långsamma att tala, långsamma till vrede.

James 1:20 Ty människans vrede verkar inte Guds rättfärdighet.

49 Mosebok 7: XNUMX Förbannad är deras ilska, ty den var hård; och deras vrede, ty det var grymt. Jag ska dela dem i Jakob och sprida dem i Israel.

Ordspråksboken 21:19 Det är bättre att bo i öknen än med en omtvistad och arg kvinna.

Ordspråksboken 29:22 En arg man väcker upp strid, och en rasande man överflöd av överträdelse.

Predikaren 7: 9 Var inte hastig i din ande att bli arg, ty vrede vilar i fosternas sköte.

Ordspråksboken 29:11 En dåre utrotar hela sitt sinne, men en klok man håller den in tills efteråt.

Ordspråksboken 19:11 En mans bedömning skjuter upp sin ilska; och det är hans ära att övergå en överträdelse.

Ordspråksboken 15: 1 Ett mjukt svar försvinner vrede, men svåra ord väcker ilska.

Ordspråksboken 14:17 Den som snart är arg, hanterar dumt, och en man med onda förstånd är hatad.

Ordspråken 16:32 Den som är långsam till ilska är bättre än den mäktiga; och den som styr sin ande än den som tar en stad.

Ordspråksboken 22:24 Gör ingen vänskap med en arg man; och med en rasande man får du inte gå.

Luk 6:31 Och som ni vill att män skulle göra mot eder, så gör I också mot dem.

Romarna 12: 19-21 Kära älskade, hämnas inte er själva, utan ge stället till vrede, ty det står skrivet: Hämnd är min; Jag kommer att återbetala, säger Herren.
Därför, om din fiendens hunger, mata honom; om han törstar, ge honom dryck; ty på detta sätt ska du höja eldkol på hans huvud.
Var inte övervunnen av det onda, utan övervinn det onda med det goda.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

annonser
tidigare artikelBibelvers om affärsmässigt välstånd
nästa artikelBibelvers om dop
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här