Bibelvers om äktenskapsbrott

0
399

Idag ska vi studera bibelvers om äktenskapsbrott. Äktenskapsbrott är en extra äktenskaplig sexuell relation mellan en man och kvinna. Gud rynkade mycket mot äktenskapsbrottet. Äktenskapet är hederligt och sängen borde undefy.

När många läser den här versen i skriften, tror de att Gud talar bara mot äktenskapet. Sängen ska inte trotsas av någon främling som du inte är lagligt gift med. Om du som gift man eller kvinna bjuder in en annan person att dela din säng, har du trotsat sängen på utrostrådens altare.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Lite undra, ett av de tio buden som Gud gav till Mose uttalade att du inte skulle begå äktenskapsbrott. Världen har dåligt degenererat i den mån sex har gnuggt på människors ansikte. Människor attackerar inte längre så mycket viktighet för ämnet. Många människor ser inte ens något fel i att gå i säng med en man eller kvinna som de inte är gift med. Och även efter att de är gift, håller de extra äktenskapliga förhållanden och de har fortfarande en sådan relation med sex.

Gud är inte emot en man och en kvinna som har sex och mot många. Det måste emellertid göras inom äktenskapets inneslutning. En gift man eller kvinna som fortfarande upprätthåller en sexuell relation med sina hemliga älskare begår stor grymhet mot Gud och deras make. Genom att titta snabbt på det gamla testamentet kommer det att ge en fullständig uppfattning om hur mycket Gud avskyr äktenskapsbrott. I XNUMX Mosebok boken fanns det en förklaring av hur människor kan begå äktenskapsbrott och det finns en dom om att de döds. Under tiden har Kristi död räddat oss från konsekvenserna av lag, men det har inte förstört lag. Vad som är synd är fortfarande synd, ingenting har förändrats.

Låt oss snabbt leda dig igenom några av de bibliska verserna som talar om äktenskapsbrott. Vissa av dessa verser talar om de konsekvenser som kommer att drabba varje man och kvinna som fångas i äktenskapsbana. Så mycket som du ber om att Gud, den Allsmäktige nåd, ska rädda dig från äktenskapsbrottet, är det också viktigt att du känner till några av konsekvenserna av äktenskapsbrott, detta bör inte bara sätta rädsla i dig, det ska också hjälpa dig att hålla dig borta från handlingen.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Bibelvers om äktenskapsbrott

20. Mosebok 14:XNUMX Du får inte äkt äktenskapsbrott.

20 Mosebok 10:XNUMX Och mannen som begår äktenskapsbrott med en annans hustru, även den som begår äktenskapsbrott med sin grannas hustru, äktenskapsbrytaren och äktenskapsfullheten skall säkert dödas.

5 Mosebok 18:XNUMX Inte heller äkt äktenskapsbrott.

2 Peter 2:14 med ögon full av äktenskapsbrott och som inte kan upphöra från synd; förföljer instabila själar: ett hjärta de har utövat med eftertraktad praxis; förbannade barn:

Ordspråksboken 6:32 Men den som begår äktenskapsbrott med en kvinna saknar förståelse; den som gör det förstör sin egen själ.

Jeremiah 3: 8 Och jag såg när jag fördömde henne för alla de orsaker till vilka det återlösta Israel gjorde äktenskapsbrott och gav henne en skilsmässo. ändå fruktade hennes förrädiska syster Juda inte, utan gick och spelade skören också.

Jeremiah 3: 9 Och det hände sig genom hennes svåra svaghet, att hon förädlade landet och begick äktenskapsbrott med stenar och med lager.

Jeremia 5: 7 Hur kan jag förlåta dig för detta? Dina barn har övergivit mig och svurit av dem som inte är några gudar. När jag hade matat dem till fullo begick de äktenskapsbrott och samlade sig av trupper i sköterska hus.

Jeremiah 7: 9 Kommer ni att stjäla, mörda och äta äktenskapsbrott och svär falskt och bränna rökelse för Baäl och vandra efter andra gudar som ni inte känner;

Jeremiah 23:14 Jag har också sett på Jerusalems profeter en hemsk sak: De begår äktenskapsbrott och vandrar i lögner; de stärker också händerna på ondska, så att ingen återvänder från hans ondska; de är alla för mig som mig Sodom och dess invånare som Gomorra.

Jeremia 29:23 Eftersom de har begått villor i Israel och har begått äktenskapsbrott med sina grannas hustrur och har talat ljuga ord i mitt namn, vilket jag inte har befallit dem; även jag vet och är ett vittne, säger HERREN.

Esekiel 16:32 Men som en hustru som bedriver äktenskapsbrott, som tar främlingar i stället för sin man!

Ezekiel 23:37 Att de har begått äktenskapsbrott, och blodet är i deras händer, och med sina avgudar har de begått äktenskapsbrott, och också fått sina söner, som de födde mig, att gå över dem genom elden för att äta dem .

Hosea 4: 2 Genom att svära, ljuga och döda och stjäla och bedriva äktenskapsbrott bryter de ut och blod rör vid blod.

Hosea 4:13 De offrar på bergstopparna och bränner rökelse på kullarna, under ekar och poplar och almar, för skuggan är bra. Därför ska dina döttrar göra horor, och dina makar begå äktenskapsbrott.

Hosea 4:14 Jag kommer inte att straffa dina döttrar när de begår hor, eller dina makar när de begår äktenskapsbrott; för sig själva är åtskilda med horor, och de offrar med sköter. Därför ska de människor som inte förstår, falla.

Matteus 5:27 Ni har hört att det sades av dem från gammal tid: Du får inte äkt äktenskapsbrott.

Matteus 5:28 Men jag säger eder: Den som ser på en kvinna för att begära efter henne har begått äktenskapsbrott med henne redan i sitt hjärta.

Matteus 5:32 Men jag säger eder: Den som skjuter bort sin hustru med undantag för hordens orsak får henne att äkt äktenskapsbrott; och den som gifter sig med henne som är frånskild begår äktenskapsbrott.

Matteus 19: 9 Och jag säger eder: Den som skjuter bort sin hustru, utom om det är för hoer, och gifter sig med en annan, bedriver äktenskapsbrott; och den som gifter sig med henne som är bortförd, begår äktenskapsbrott.

Markus 10:11 Och han sade till dem: Den som skjuter bort sin fru och gifter sig med en annan, bedriver äktenskapsbrott mot henne.

Markus 10:19 Du känner till buden, begå inte äktenskapsbrott, döda inte, stjäla inte, vittra inte falskt vittne, bedräger inte, hedra din far och mor.

Luk 16:18 Den som hämtar sin hustru och gifter sig med en annan, begår äktenskapsbrott, och den som gifter sig med henne som är borttagen från sin man begår äktenskapsbrott.

Romans 13: 9 Därför får du inte äkt äktenskapsbrott, du skall inte döda, du ska inte stjäla, du får inte vittna falskt vittnesmål, du ska inte begära. och om det finns något annat bud, är det kortfattat förstått i detta ord, nämligen: Du ska älska din granne som dig själv.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här