Böner mot svartsjuka och avund

0
811
Böner mot svartsjuka och avund

I dagens artikel ska vi engagera oss i böner mot svartsjuka och avund. Sjalusi och avund är djävulens två andar. Precis som ljusens barn visar andens frukter, så visar även mörkernas barn sina gåvor. Men detta betyder inte bokstavligen att alla som blir avundsjuk eller avundas av andra är demoniskt besatta. Ibland kan det vara några tecken på onda manipulationer i en kristen liv.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

En av de många nackdelarna med svartsjuka och avund är att det hindrar de som är besatta av det att inte gå vidare i livet. Detta beror helt enkelt på att de alltid kommer att drivas av en annan persons tid och prestationer. Samtidigt skiljer sig alla människors öde, så också vår manifestationstid är aldrig densamma. En person som är avundsjuk på en annans framgång eller gåva kommer så småningom att bli frustrerad att försöka vara som den person som de avundas och när det är uppenbart att de aldrig kommer att bli som den personen, ilska och hat hamnar in.

I detta skede är det inte längre normalt eftersom ilska och hat kan få en person att göra något riktigt ondt mot en annan person. Sjalusi och avund är inte något man bör ta med levity. En annan farlig effekt av svartsjuka är att det kommer att hindra en individ från att hitta ett uttryck för Guds syfte med sina liv eftersom de är upptagna med att övervaka andra människors liv. En sådan individ har ingen tid att förfölja sina drömmar och uppnå sina mål i livet.

Medan en sådan person kan tänka avund och avundsjuka helt enkelt kommer att försvinna när de har uppnått allt det personen de avundas har uppnått, först då kommer de att upptäcka att andan är omättlig. Även om de äger hela världen kommer de fortfarande att avundas på någon som fortfarande kämpar med lite. Anden av avund och avund är en dålig ande som måste tas mycket på allvar.

Det var avundsjuk som fick Kain att döda Abel, och som ledde till att Gud lät förbannelse på Kain och hela hans utsäde. Det var avundsjuk och avund som gjorde att Josefs bror sålde honom till slaveri. De var avundsjuka eftersom deras far älskade Joseph bättre än resten av dem, de avundas av honom för om hans dröm om storhet, bitterhet, ilska och hat gjorde att de sålde honom till slaveri. Slutet på deras berättelse blev sorgligt eftersom de så småningom böjde sig för honom utan att veta att det var deras bror Joseph.

Du kan se andan i svartsjuka och avund begränsar Guds manifestationer i en persons liv. Om Jakob blir avundsjuk på Esau eftersom Esau var den första som lyckades trots att Jakob stjal deras fars välsignelser från Esau. Det är möjligt att Jakob kan vara för upptagen med att övervaka Esaus liv så att han kommer att glömma att det finns ett problem i hans eget liv som behöver Guds möte.

Gud avskyr avundsjuk, för när vi är avundsjuk på andras välsignelse eller gåva, är som vi berättar för Gud att han inte har gjort något bra för oss. Samtidigt skulle vi ha tappat fokus på de många saker som Gud har välsignat oss med medan vi är upptagna med att jaga skuggan av den lilla sak som vi ännu får.

När du upplever en typ av känsla som förklarar avundsjuk och avund är det bäst att du attackerar den med bön innan den eskalerar till en större demon. Nedan följer kraftfulla böner mot svartsjuka och avund.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KORUM

Herre Gud, jag kommer framför dig idag för att meddela dig om smärtan som jag har ammat ibland nu. Jag känner mig väldigt bitter när jag ser andra människor lyckas mer än jag gör, jag avundas när andra skrattar. Och jag vet tydligt att det strider mot ditt ord i Romarboken 12:15 att vi ska glädjas med dem som gläder oss. Sjalusin i mitt hjärta bränner så mycket att jag plötsligt utvecklar hat mot någon som lyckas. Far, jag ber att du hjälper mig att ta bort hjärtat av avund och avund i Jesu namn.

Lord Jesus, du predikade att vi skulle älska varandra precis som vår himmelske far har älskat oss. Du förstod att kärlek är botemedel mot alla sjukdomar i världen. Fader, jag ber att i stället för avund och avund kan du skapa ett kärleksfullt hjärta inom mig i Jesu namn.

Fader i himlen, det har skrivits att varje träd som min far inte planterade ska upphöra. Herre Gud, jag vet att du aldrig planterade avund och avund på mig, fienden gjorde det. Jag ger dig full tillgång till mitt liv och att jag ska förstöra djävulens verk i mitt liv i Jesu namn.

Fader Herre, jag ber att du kommer att ge mig ett tacksamhet som får mig att sola mig i mitt tillfredsställelse. Herre Jesus, jag ber att du ska ge mig nåd att vara nöjd med de goda saker du har gjort för mig och hoppas på de större saker du fortfarande kommer att göra. Herre, jag ber om förlåtelse för min svartsjuka och avund eftersom det får det att se ut som om du inte har gjort något bra för mig. Herre, jag söker er förlåtelse, Herre förlåter mig, genom det dyrbara blodet som du utgjutit på Golgata korset tvätta bort min synd i Jesu namn.

Lord Jesus, jag ber att du ska ge mig nåd att hitta uttryck genom dig i Jesu namn. Jag vet att jag har de bästa gåvorna från dig, jag vet att jag har det bästa av alla välsignelser från dig, Herre Jesus. Ge mig nåd att inte önska att jag är någon annan, jag vet att jag är den bästa versionen av mig själv, ge mig nåd att alltid vara stolt över detta i Jesu namn.

Jag går emot varje anda av bitterhet och ilska som jag alltid upplever när jag ser någon utvecklas, jag förstör sådana andar i Jesu namn. Därefter börjar jag visa alla andens frukter i Jesu namn.

Amen.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här