Böner mot svartsjuka och avund

2
29116
Böner mot svartsjuka och avund

I dagens artikel kommer vi att delta i böner mot svartsjuka och avund. Svartsjuka och avund är djävulens andar. Precis som ljusets barn uppvisar andens frukter, så visar också mörkerbarnen sina gåvor. Men det betyder inte bokstavligen att alla som blir avundsjuka eller avundar andra är demoniskt besatta. Ibland kan det vara några tecken på onda manipulationer i en krists liv.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

En av de många nackdelarna med svartsjuka och avund är att det hindrar dem som är besatta av det att inte gå vidare i livet. Detta beror helt enkelt på att de alltid kommer att köra efter en annan persons tid och resultat. Samtidigt skiljer varje människas öde sig, så också är vår manifestationstid aldrig densamma. En person som är avundsjuk på en annans framgång eller gåva blir så småningom frustrerad att försöka vara som den person de avundas och när det är uppenbart att de aldrig kommer att bli som den personen, kommer ilska och hat in.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

I detta skede är det inte längre normalt eftersom ilska och hat kan få en individ att göra något riktigt ont mot en annan person. Svartsjuka och avund är inte något som man bör ta med levity. En annan farlig effekt av svartsjuka är att den kommer att hindra en individ från att hitta ett uttryck för Guds syfte med sina liv eftersom de är upptagna med att övervaka andras liv. En sådan person kommer inte att ha tid att driva sina drömmar och uppnå sina mål i livet.


Medan en sådan person kan tänka avund och avundsjuka helt enkelt kommer att försvinna när de har uppnått allt det personen de avundas har uppnått, först då kommer de att upptäcka att andan är omättlig. Även om de äger hela världen kommer de fortfarande att avundas på någon som fortfarande kämpar med lite. Anden av avund och avund är en dålig ande som måste tas mycket på allvar.

Det var svartsjuka som fick Kain att döda Abel, och som ledde till att Gud lade en förbannelse över Kain och hela hans säd. Det var svartsjuka och avund som gjorde att Josefs bror sålde honom till slaveri. De var svartsjuk eftersom deras far älskade Josef bättre än resten av dem, de avundade honom för om hans dröm om storhet, bitterhet, ilska och hat fick dem att sälja honom till slaveri. Slutet på deras berättelse blev sorgligt eftersom de så småningom böjde sig för honom utan att veta att det var deras bror Joseph.

Du kan se avundsjuka och avund begränsar Guds manifestationer i en människas liv. Om Jakob blir avundsjuk på Esau för att Esau var den första som lyckades trots att Jacob stjäl sin fars välsignelser från Esau. Det är möjligt att Jacob kan vara för upptagen med att övervaka Esaus liv för att han kommer att glömma att det finns ett problem i hans eget liv som behöver möta Gud.

Gud avskyr svartsjuka, för när vi är avundsjuka på andras välsignelse eller gåva, är det som om vi säger till Gud att han inte har gjort något bra för oss. Under tiden skulle vi ha tappat fokus på de många saker som Gud har välsignat oss med medan vi är upptagna med att jaga skuggan av det lilla som vi ännu inte får.

När du upplever en typ av känsla som förklarar avundsjuk och avund är det bäst att du attackerar den med bön innan den eskalerar till en större demon. Nedan följer kraftfulla böner mot svartsjuka och avund.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

KORUM

Herre Gud, jag kommer före dig idag för att berätta om smärtan som jag har ammat ibland nu. Jag känner mig extremt bitter när jag ser andra människor lyckas mer än jag, jag avundas när andra skrattar. Och jag vet tydligt att detta strider mot ditt ord i Romarboken 12:15 att vi ska glädja oss med dem som gläder sig. Svartsjuka i mitt hjärta brinner så mycket att jag plötsligt utvecklar hat mot alla som lyckas. Fader, jag ber att du ska hjälpa mig att ta bort hjärtat av svartsjuka och avund i Jesu namn.

Lord Jesus, du predikade att vi skulle älska varandra precis som vår himmelske far har älskat oss. Du förstod att kärlek är botemedel mot alla sjukdomar i världen. Fader, jag ber att i stället för avund och avund kan du skapa ett kärleksfullt hjärta inom mig i Jesu namn.

Fader i himlen, det har skrivits att varje träd som min far inte planterade ska upphöra. Herre Gud, jag vet att du aldrig planterade avund och avund på mig, fienden gjorde det. Jag ger dig full tillgång till mitt liv och att jag ska förstöra djävulens verk i mitt liv i Jesu namn.

Fader Herre, jag ber att du kommer att ge mig ett tacksamhet som får mig att sola mig i mitt tillfredsställelse. Herre Jesus, jag ber att du ska ge mig nåd att vara nöjd med de goda saker du har gjort för mig och hoppas på de större saker du fortfarande kommer att göra. Herre, jag ber om förlåtelse för min svartsjuka och avund eftersom det får det att se ut som om du inte har gjort något bra för mig. Herre, jag söker er förlåtelse, Herre förlåter mig, genom det dyrbara blodet som du utgjutit på Golgata korset tvätta bort min synd i Jesu namn.

Herre Jesus, jag ber att du ska ge mig nåd att få uttrycka dig genom dig i Jesu namn. Jag vet att jag har de bästa gåvorna från dig, jag vet att jag har det bästa av alla välsignelser från dig, Lord Jesus. Ge mig nåd att inte önska att jag är någon annan, jag vet att jag är den bästa versionen av mig själv, ge mig nåd att alltid vara stolt över detta i Jesu namn.

Jag går emot varje anda av bitterhet och ilska som jag alltid upplever när jag ser någon utvecklas, jag förstör sådana andar i Jesu namn. Därefter börjar jag visa alla andens frukter i Jesu namn.

Amen.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

 

 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön mot dåliga drömmar under graviditeten
nästa artikelBöner mot drömföroreningar
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

  1. Dessa böner är felaktiga. De som ofta kämpar eller inte lyckas beror ofta på att andra är avundsjuka på sina egenskaper och de lägger hinder i vägen. De är avundsjuka.
    Joseph var i gropen men han var den som avundades eftersom han var verklig och bröderna var falska och avundsjuka.

  2. Sant men det var därför bröderna misslyckades. Svartsjukans ande blockerar den som är svartsjuk och kan blockera Guds ande från att verka i ditt liv. Josef gjorde det för att han inte var svartsjuk. Han var upphöjd trots sina bröders planer och svartsjuka.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.