Bön om ånger med bibelvers

1
957
Bön om ånger med bibelvers

I vårt kristna liv, efter Räddning och återlösning, omvändelse är utan tvekan ett av de mest använda orden. Eftersom det inte finns något sätt kan en syndare omvändas utan omvändelse. Ordet omvändelse betyder att vända eller ändra från vissa specifika sätt eller stilar att göra saker. Det som är värt att notera är att om det inte fanns någon synd, skulle det inte vara något behov av omvändelse. Och en man kan inte ångra om han inte har sett och erkänt de dåliga sakerna han har gjort. Det tar en man som har ett trasigt och ett bestämt hjärta att gå igenom omvändelsens del.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Under tiden boken Esekiel 18-23, Har jag nöjet med de ogudas död, förklarar Herren GUD, och inte istället att han skulle vända sig från sin väg och leva? Gud tillkännagav att han inte nöjer sig med en synders död. Detta betyder att Gud inte har glädje av att se en syndare dö, men han gläder sig mer när en syndare blir omvänd.

Lite undra, Jesus berättade historien om den förlorade sonen. Liknelsen om den förlorade sonen beskriver hur Gud glädjer sig åt en syndare som omvände sig från sina onda vägar. Kom ihåg att den förlorade sonen gick bort med sin arv och tillbringade allt påkostade när han blev trasig, han kom ihåg sin rika far. Han gjorde vägen för att återvända hem till sin far, men inte till ett barn, utan att söka hans barmhärtighet för att bli en av sina slavar. Jesus berättade om hur fadern firade den förlorade sonens återkomst och till och med återinförde honom till sin rättmätiga position som son och inte slav. Denna illustration förklarar att himlen gläder sig över återkomsten av ett förlorat får.

Dessutom berättade Jesus också historien om en herde som lämnade hans boskap att besöka ett förlorat får. Alla dessa berättelser är att få oss att se hur mycket Gud värderar omvändelse. Människans ursprungliga design är syndig, och det krävs en medveten insats med hjälp av den heliga ande för att övervinna synden och se den som en styggedom.

Vissa människor vill omvända sig, men de har ingen aning om hur man gör det, oroa dig mindre, den här artikeln är för dig. Vi kommer att belysa en del böner för omvändelse med bibelvers. Din tid för frälsning har just kommit, kom ihåg, det första steget är att bekänna din synd för Gud, kom ihåg att Bibeln säger att han som döljer hans synd inte ska blomstra, men den som bekänner dem ska hitta barmhärtighet.

När du har bekänt din synd, ta ett medvetet beslut att inte göra dem igen, det är ditt första steg mot omvändelse. När du har fattat ett beslut att inte återvända till ditt rörelse måste du anta en ny kultur och levnadsstil som finns i Kristus Jesus.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Låt mig ta dig genom lite bön om ånger med bibelvers.

Lord Jesus, jag är ledsen för alla mina onda gärningar. Jag har aldrig känt mig skyldig förrän. Jag lärde mig om dig och hur mycket du avskyr de onda saker som jag brukade göra. Jag var så rädd att jag kan dö som en straff för mina onda gärningar. Jag fick emellertid styrka av ditt ord som säger att du inte glädjer dig över en syndares död, men att du är lycklig när de omvänder sig. På grund av detta ber jag att du skapar ett rent hjärta i mig, och att du förnyar rätt anda i mig. Ge mig din heliga ande och kraft som hjälper mig att hålla mig borta från synd i Jesu namn.

James 4: 8 Nära till Gud, så kommer han att närma sig dig. Rengör dina händer, dina syndare; och rena dina hjärtan, du dubbelsinnade.

Fader Herre, jag har lyssnat på fiendens höga röst, och jag vände ett dövt öra till din ande. Jag är ledsen för allt jag har gjort. Jag tillät mig att bli lurad av djävulen och jag blev bortförd av världens saker. Jag tappade blicken mot korset när jag sväljer i giftig orenhet. Synd har övervunnit mig, och av alla standarder har jag fördömts. Mitt hjärta är så bittert att jag är rädd för att jag inte får förlåtelse, men detta är min vädjan, Kristus har dött. Han har spillt blodet på korset på Golgata för min skull, på det här har jag stått när jag meddelar min permanenta pension i syndens och oskyldighetens arbetskraft. Jag bekänner min synd inför dig, Herre, för att jag enbart har syndat och gjort en stor ondska i dina ögon. Herre, jag ber dig att förlåta mig och ta emot tillbaka till ditt palats i Jesu namn.

Apostlagärningarna 3 vs 19 Ångr dig sedan och vänd dig till Gud så att dina synder kan utplånas, så att tider med uppfriskande kan komma från Herren.

Fader Herre, ingenting är lika smärtsamt som jag att veta att min synd gör dig ont. När jag kommer ihåg det pris du betalade vid korset av Golgata kan jag inte motstå smärtan och ångesten i mitt hjärta för att du blev besviken efter att du investerat så mycket förtroende för mig som till och med fick dig att lägga ditt liv för mig. Och ja, jag vet att din kärlek till oss inte känner någon gräns, jag har insett mina fel och jag är mycket smärta för att göra dem. Jag ber att du kommer att tvätta med Kristi blod, så att jag ska vara ren, tvätta mig och jag ska vara vitare än snö. Jag ber att du kommer att få mig att dö för synd från nu och vara levande till rättfärdighet.

Joel 2-13 Så gör ditt hjärta och inte dina kläder; Återvänd till Herren, din Gud, ty han är nådig och barmhärtig, långsam till ilska och av stor vänlighet; Och han förlitar sig från att göra skada.

Herre Gud, jag tackar dig för den nåd du har gett oss alltid för att hitta vägen tillbaka till dig när vi syndar. Tack för att synd inte diskvalificerar oss från att komma tillbaka till dig.

Fader Herre, jag kan inte dölja det faktum att jag är en syndare som behöver hjälp och jag bekänner min synd inför dig i dag att jag kan finna medkänsla inför dig. Du är restaureringens Gud. Jag ber att du kommer att återställa mig. Skriften säger att den som döljer sin synd ska inte blomstra, men den som bekänner dem ska hitta barmhärtighet. Allt jag söker är din barmhärtighet, när min själ kastas till omvändelse, jag ber att du ska ha barmhärtighet mot mig, och du ska visa mig vänlighet i Jesu namn.

Ordspråksboken 28: 13 Den som täcker sina synder kommer inte att blomstra, men den som bekänner och förlåter dem kommer att ha barmhärtighet

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

annonser

1 KOMMENTAR

  1. Tack för att du hjälpte kristna som jag som har ätit mjölk alltför länge.

    Det är min önskan att börja mata på fasta ämnen när jag fortsätter att lära.

    Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här