Bön för känslomässig läkning för en vän

0
437
bön för en väns emotionella läkning

15 Mos 26:XNUMX King James Version (KJV)

26 Och sade: Om du noggrant vill lyssna till Herren din Guds röst och göra det som är rätt i hans ögon och höra hans bud och hålla alla hans stadgar, kommer jag inte att lägga någon av dessa sjukdomar på dig, som jag har fört över egyptierna, ty jag är Herren som helar dig.

I vårt dagliga liv möter vi ofta människor som är hjärtbrutna, nedkastade eller deprimerade. Dessa människor måste ha lidit någon form av känslomässiga problem, vilket har lett dem in i ett tillstånd av depression. Allt vi behöver göra är att uppmärksamma människors beteende; då kan vi berätta vad de går igenom och hitta ett sätt att hjälpa dem ur sina problem. I den här artikeln kommer vi att göra med en bön om känslomässig läkning för en vän. Det skulle intressera dig att veta att många som har begått självmord inte skulle ha gjort det om det fanns någon att be för dem.

En man som lider av känslomässigt trauma kommer att önska att världen slutar precis i samma ögonblick som traumat började, och de kommer att förlora hoppet på själva livet och börja söka en passage till världen därifrån. På den tiden, för dem, är döden det enda alternativet som kan ge en lösning på alla deras problem.

Emotionell smärta eller trauma kan orsakas av en enorm besvikelse, förräderi och förlust som en individ har upplevt. Ganska många bibliska figurer upplevde också denna typ av sjukdom. Bland de anmärkningsvärda bibliska figurerna som stötte på en så traumatisk situation var den stora kungen av Isreal och psalmist, David.

Kung David uttrycker alltid i sin psalm alltid sin ensamhet, smärta och ångest. Boken i 2: a Samuel 15 vers 1 till slutet förklarade hur riket togs bort från David av Absalom. David föll i depression inte för att hans fiende tog kungariket utan för att hans son tog det. Smärtan av förråd tog en tung vändning på kung David att han nästan förlorade sig mot det. Emotionell smärta är inte en sjukdom som bara kommer över en natt, men det är något som orsakas av en händelse.

Samtidigt är inte alla starka nog för att övervinna trauman av sig själva, medan vi stannar kvar omkring dem för att trösta dem med vänliga inspiration, måste vi också höja ett bönalter för dem. Våra hoppord kan bara höja dem lite, men bara Gud kan få dem att ha en anledning att hålla sig vid liv.

Du måste läsa denna bönartikel eftersom din vän kanske bara behöver en eller två böner för att få honom / henne ur känslomässig smärta.

KORUM

 • Lord Jesus, jag tackar dig för den nåd du har gett mig för att upptäcka den känslomässiga demonen som min vän har kämpat med ett tag. Jag tackar dig för att du har hållit honom så långt genom din kraft och inte låtit honom överväldigas av det känslomässiga såret, Herre låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
 • Herre, jag ber att du genom din barmhärtighet kommer att ge honom seger över hans känslomässiga trauma. Låt inte honom bli överväldigad av det. Jag ber att du ska få en vänskap med honom, så att han får se en vän i Kristus Jesus.
 • Herre, du är den stora helaren, jag ber att du tar bort hans smärta och inte kommer att komma ihåg dem längre i Jesu namn.
 • Skriften säger att du bär på dig själv all vår sjukdom och följer alla våra sjukdomar. Jag förordnar att hans känslosmärta är läkt i Jesu namn.
 • Jag talar tröstets och helande ord till hans smärta och truama. Jag förordnar att de tas bort i Jesu namn.
 • Fader i himlen, känslomässig smärta kan leda till depression, vilket kan få någon man att försöka ta sitt eget liv. Fader Herre, jag ber att du ska min vän från alla hans smärta, kraften för att läka Gud den Allsmäktige ska vila på honom i Jesu namn.
 • Fader Herre, jag ber att du kommer att lära honom att kasta all sin börda på dig. Du kommer att lära honom att sätta alla hans hopp och litar på dig ensam. Du får honom att undanröja alla besvikelser och svik som han har upplevt och fortsätter med livet.
 • Herre Jesus, jag ber dig att ge honom nåd till den ljusare sidan av livet så att han kan ge livet en ny chans och aldrig ge upp att leva.
 • Fader Herre, jag ber att min vän skulle hitta din lugn under svåra tider, närhelst smärtan och plågan av besvikelserna och förräderna lägger ner honom, ber jag att du flyger honom din styrka så att han kan hitta en känsla av inre fred i Jesu namn.
 • Jag ber att du genom din barmhärtighet kommer att förbinda honom med män och kvinnor som kommer att lindra hans lidande. Att du genom din nåd kommer att gå med honom med människor som skulle lyfta hans ande i Jesu namn.
 • Bibeln säger att du har sänt ditt ord och läkt deras sjukdomar. Herre idag, jag ber att du kommer att skicka ut dina ord för att känslomässigt läka min vän i Jesu namn.
 • Herre Gud, jag ber om att du genom din barmhärtighet kommer att göra dig själv till en källa till inspiration, uppmuntran och motivation. Jag ber att du ska bygga upp en hållbar relation som stärker hans tro på dig.
 • Fader Herre, jag ber att du kommer att ge honom den styrka han behöver, att du kommer att ge honom läkning där det krävs, och du kommer att prata med honom när och var han behöver höra dig. Jag ber att din ande inte kommer att avvika från honom, och att du kommer att fortsätta att vara med honom under detta ögonblick och för evigt.
 • Far, jag ber att du kommer att lära honom att acceptera saker som han inte kan ändra i Jesu namn.
 • Herre Gud, innan du bildade honom har du känt honom och du skapade honom för ett specifikt syfte, far i himlen, jag ber att du ska ge honom nåd att uppfylla syftet med hans existens. Ta bort all smärta som det känslomässiga såret har orsakat honom och ge honom en tjänst så att han kan se bortom ärret, i Jesu namn.
 • Vår himmelske Fader, jag ber att du kommer att lära honom att alltid kolla sig i hans tillfredsställelse, att du kommer att lära honom att vara nöjd med små saker tills du tar en större och bättre.
 • Fader Herre, du kommer aldrig att gå ut på ett projekt och låta det hälften ha gjort, jag ber dig att slutföra hans läkningsprocess, och du kommer att göra honom igen hel i Jesu namn.
 • Jag ber att du på hans väg gör att varje grov lapp blir smidig, och att du kommer att ta bort varje hinder från hans väg. Jag ber om att ditt ljus av kärlek och fred kommer att belysa hennes livets mörker, och att du raderar all smärta, skada, ångest och bitterhet i hans liv i Jesu namn.
 • Herre Jesus, jag ber att du kommer att ge henne den visdom som behövs för att han ska kunna göra det rätta valet som han uttalade idag. Ge honom din förståelse för när du säger NEJ, ge honom nådan av andlig vakenhet för att identifiera när du säger JA.
 • Tack, Herre, för besvarade böner, tack för att du har svarat på hans böner. Tack för att denna bön om känslomässig läkning för min vän inte går utan svar, tack, Herre, låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här