PSALM 7 betyder vers för vers

0
4481
PSALM 7 betyder vers för vers

Medan vi fortfarande befinner oss i studiet psalms, idag kommer vi att titta på boken psalm 7 som betyder vers för vers. Överskriftet indikerar att psalmen var skriven medan David med hänsynslöst attackerades av ”Kush Benjamin”, som var en av Sauls radikala släktingar. David är säker på både sin oskuld (vers 3-5) och säkerheten för gudomlig vedergällning på den mycket förtjänande kungen (vers 6-17).

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Denna psalm är en grund för gudomlig rättfärdighet mot bakgrund av undertryckarens anklagelser och handlingar. Davids förtroende för den gudomliga domaren är ryggraden i Psalm 7 (jämför Abraham i 18 Mos 25:3). När denna sanning griper honom mer och mer kommer han att gå från spänd ångest till en transcendent försäkring. Denna psalm följer David genom XNUMX gradvis lugnande uttryckningssteg som svar på de smärtsamma falska anklagelserna som kastades mot honom

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Psalm 7, Betydelse Vers av Vers

Vers 1: HERREN, min Gud, i dig litar jag på mig; rädd mig från alla de som förföljer mig och räddar mig.

Allt mitt hopp och förtroende ligger i din tjänst och trofasthet för att uppfylla ditt löfte till mig. När David attackerades av Kush Benjamin, var allt han kunde lita på Gud. Allt annat stöd var borta, men han behövde ingen extra hjälp. Ingenting är känt om Kush, men från Absaloms uppror framkom det att Benjamin, Sauls stam, innehöll några bittera fiender från David. Ibland är Guds styrka uppenbar när han hjälper till med en rättegång. Andra gånger är det tydligt att befria oss från försök. David övertalades om att Gud ville befria honom från denna rättegång.

Vers 2: För att han inte ska riva min själ som ett lejon och riva den i bitar, medan [ingen] kan rädda. ”

Riv min själ som ett lejon ": Ofta symboliseras psalmistens fiender av onda, angripande djur, med" djurens kung "som ofta förekommer, Psalms 10: 9; 17:12; 22:13, 16, 21). David trodde att det skulle bli allvarliga konsekvenser om han inte skulle befrias från dessa lejonliknande fiender. Denna förståelse gav David en brådska i bön. Gud tillåter ibland svåra omständigheter så att de kommer att väcka denna brådska i oss.

Vers 3: HERREN, min Gud, om jag har gjort detta; om det finns orättfärdighet i mina händer;

Brottet som Saul och hans domstolar anklagade David för och som blev så offentligt att alla visste det. Och därför var det onödigt, särskilt för att nämna det. Med dessa ord hävdade David inte syndlös perfektion. Istället avvisade han helt enkelt idén om moralisk likvärdighet mellan sig själv och sina fiender. Även om David uttrycker sig som kanske, skulle vi inte, och hans ord betyder inte att han är perfekt, bara att han är oskyldig för det brott som han anklagades för.

Vers 4 och 5: Om jag har återbetalat det onda till honom som var i fred med mig, eller har plundrat min fiende utan anledning. Låt fienden förfölja mig och fånga mig; Ja, låt honom trampa mitt liv på jorden och lägga min ära i dammet. Sela.

Detta var till Saul när han var fredlig och vänlig mot David. David anklagades för onda konstruktioner mot Saul innan Saul bröt ut i öppen fiendskap mot honom. David visste att hans fiender var törstiga efter hans nederlag. Han var så säker på sin rättfärdighet i jämförelse med sina fiender att han var villig att överlämnas till deras önskan om de hade rätt. David säger här, försök mig Herre och se om jag har gjort fel. Han säger också, om jag har gjort fel, jag förtjänar att bli förstörd. David vet att han inte har gjort något fel, att det är falska anklagelser mot honom.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Vers 6: Stå upp, HERREN, i din vrede, lyft dig själv på grund av min fienders raseri, och vakna upp för mig den dom som du har befallit.

David trodde att Gud var en människa-liknande lidenskaper, såsom ilska. David trodde också att Guds lidenskaper var på hans vägnar; han trodde att Gud var eller skulle vara arg för honom istället för mot honom. Det är ett misstag att tro att Gud är utan passioner. Eftersom han är Gud, kan vi säga att dessa lidanden inte är exakt som deras mänskliga motsvarigheter; men de är verkligen något som dem. Gud är inte kall, avlägsen och förvirrad.

Vers 7: Så skall folkets församling omgå dig; för deras skull återvänder du därför i höjden. 

Davids bön för skydd och rättfärdighet var inte grundligt självisk. Han visste att hans öde var mycket kopplat till välbefinnandet för Guds folk. Det var i stor utsträckning för deras skull, församlingens skull.

Vers 8: HERREN skall döma folken; Döma mig, HERRE, enligt min rättfärdighet. Och enligt min integritet inom mig.

Detta var den attityd som skyddade David från presumtion. Han bjöd upp ärligt Guds omdöme och rättelse. Därför bad David om Guds välsignelse enligt min rättfärdighet och efter min integritet i mig. I själva verket bad han, Herre, i den utsträckning jag är rättfärdig inför dig, välsigna mig och skydda mig från mina fiender. När David längtade efter rättvisa, var det inte så att han ville ha en ultimat och perfekt omdöme inför Gud; han letade efter rättvisa på global nivå, rättvisa mellan honom och hans falska anklagare.

Vers 9: Åh, låt de ogudas ondska komma till slut, men fastställa rättfärdiga; För den rättfärdiga Gud testar hjärtan och sinnen. 

Detta avslöjar mer i hjärtat av Davids bön. Mer än någonting bad han om att Gud skulle vara rättvis. David bad inte om speciell favoritism med Gud; han bad om att Gud skulle vara rättvis och han sökte sitt eget hjärta för att hjälpa till att sätta honom rätt inför Gud. David verkade be här utöver sina personliga behov. ”Det finns en stor bredd av visionen här, vilket avslöjar en oro för universell rättvisa som alltid var motivet bakom Davids överklaganden.

Vers 10: Mitt försvar är av Gud, som räddar de upprätthållna i hjärtat.

David visste att han hade en betydande nackdel inför sina fiender och var tvungen att förlita sig på Guds försvar. Med sitt förtroende på Gud gjorde David ”Kasta förtal, som Paulus gjorde huggormen; i heligt hån, skrattar han åt dem.

Vers 11: Gud är en rättvis domare, och Gud är arg på de ogudaktiga varje dag

Davids tidigare överklagande till Guds testning av människan (Psalm 7: 9) fick honom att tänka på Guds rättvisa. Han förklarade denna grundläggande princip: Gud är en rättvis domare. Detta är en vanligt och farligt avvisad sanning om Gud. Många förutser att de en dag kommer att stå inför en Gud av stor kärlek, stor barmhärtighet, stor värme och stor generositet. De föreställer sig aldrig att de kommer att stå inför en Gud som är helt rättvis och som inte kan ignorera syndens brott.

Vers 12: Han kommer att skärpa sitt svärd; Han böjer sin båge och gör den klar.

David ansåg här Guds beredskap att döma syndaren. David såg svärdet skärpa och bågen böjde. Med Gud så redo att döma ska syndaren aldrig anta att Gud kommer att försena sin dom. När Gud försenar dom av barmhärtighet gör många människor ett dödligt fel. De tror att denna barmhärtighet innebär att Gud inte handlar om rättvisa.

Vers 13: Han förbereder också för sig själv dödsinstrument; Han gör sina pilar till eldiga axlar.

Det här kraftfulla poetiska bildspråket kommunicerar allvarligheten i Guds omdöme och förhoppningsvis ger ytterligare ett incitament till omvändelse. Guds vrede kan vara långsam, men det är alltid säkert.

Vers 14: Se, de ogudaktiga ger upp synd; Ja, han tänker problem och framför falskhet.

Detta till synes uppenbara uttalande är viktigt. Det visar att ett ond hjärta kommer att visa sig i onda gärningar. Dessa onda gärningar kan ha täckning av respektabilitet men kommer ändå att fyllas med orättvisa. Han tänker problem och förmedlar falskhet: Detta visar källan till synd att det är från syndaren. Syndaren blir gravid och föder synd när en mamma föder barn inifrån.

Vers 15 och 16: Han gjorde en grop och grävde den ut och föll ned i den dike som han gjorde. Hans problem kommer att återkomma på hans huvud, och hans våldsamma affärer kommer att komma ner på hans krona.

Detta visar en vanlig metod för Guds fördelning av rättvisa. Han ger ofta samma olycka på de ogudaktiga som de hade planerat för de rättfärdiga. ”Gud är rättfärdig. Ondskans sätt kan inte blomstra. Det skapar dess förstörelse. Graven som är grävd är graven till mannen som gräver den. ” Hans våldsamma hantering kommer att komma ner på hans krona: Två exempel på detta bland många i Bibeln är Hamans öde, Mordekai och judarnas fiende (Ester 7: 7-10) och Daniels fiender i lejonhulen (Daniel 6:24).

Vers 17: Jag lovar HERREN efter hans rättfärdighet och sjunger beröm till HERRENS Högsta namn.

David var klok nog att berömma Gud enligt sin rättfärdighet och inte hans egen. Även om David vädjade till Gud i denna psalm baserat på hans jämförande godhet, var detta inte en självrättfärdig bön. David visste skillnaden mellan hans relativa rättfärdighet och Guds prisvärda, fullkomliga rättfärdighet. David avslutade denna psalm, som började dyster på en hög beröm. Han kunde berömma för att han tog sin sak till Gud och i tro, lämnade den där.

När behöver vi den här psalmen

 1. När vi bedöms felaktigt av våra vänner, släktingar eller på jobbet
 2. När vi är genom förtryck av människor med hög myndighet eller makt
 3. När det verkar är vi den enda som lever för en rätt sak utan någon bredvid oss
 4. När det verkar som våra fiender är rätt över oss och var maktlösa att slå tillbaka
 5. När vi undertrycks av kraften i mörkret

böner

 • Åh Herre, min Gud, mitt förtroende är på dig idag, befria mig från alla former av förföljelse och förtryck i Jesu namn.
 • Varje attack av angriparna på uppdrag att förstöra mitt liv, ska du inte blomstra, sprida i Jesu namn.
 • Idag stänger jag upp varje känd och okänd öppning i mitt livgivande tillträde till motståndarnas verksamhet i Jesu namn.
 • Åh Herre, stå upp idag om mitt liv, gör en väg ut för mig, övernaturligt i Jesu namn.
 • Fader idag genom din mäktiga kraft, låt de ogudaktiges ogudaktighet komma till ett slut i mitt liv, familj och öde utan dröjsmål i Jesu namn.
 • Jag vägrar att falla i någon känd och okänd grop som de ogudaktiga har satt mig i livet.
 • Alla som har grävt ett hål ska falla i det i Jesu namn.
 • Fader, genom din tveksamma kraft, vänd alla rättegångar och problem i mitt liv för att vittna i Jesu namn.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

 

 


tidigare artikelPSALM 103 betyder vers för vers
nästa artikelPSALM 16 betyder vers för vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.