PSALM 21 Betydelse vers för vers

0
576
PSALM 21 Betydelse vers för vers

Idag ska vi studera psalm 21 som betyder vers för vers. Anslutningen av Psalm 21 till föregående psalm framgår genom att jämföra (vers 2 med 20: 4). Psalmen innehåller tacksägelse för Herrens befrielse (vers 1-7, försäkran om kungarnas framtida segrar genom hans undersåtar (vers 8-12) och en sista bön (vers 13). Vers 1-13: Den första delen (i Psalm 21) ), är en tacksägelse för seger; den sista delen är en förväntan på framtida framgångar i Herren genom kunggeneralen. Två scenerier för seger ger ett sammanhang för beröm och bön till Israels överstämmanens kung-general.

Psalm 21 Betydelse vers av vers

Vers 1: ”Kungen ska glädja sig över din styrka, HERRE; och till din frälsning hur mycket han ska glädjas;

Kung David hade många skäl att ta glädje i kraft av Gud. Kanske denna glädje kom från bevarande och framgång i striden eller någon annan befrielse. De ton för att öppna denna psalm är passionerad. ?? Ropet från de tidiga metodisterna i spänningen över glädjen var mycket mer benådig än vår ljumma. Vår lycka bör ha någon form av uttrycksfullhet i den.

Vers 2: Du har gett honom sitt hjärts önskan och inte hållit tillbaka hans läppar. Sela.”

Guds styrka och frälsning kom till David som svar på både hans hjärts önskan och hans talade böner (begäran från hans läppar). Detta talar till den speciella platsen svarade bön har i den troendes liv. Varje kristen borde känna spänningen av ofta, vackra svar på bön. När en kristen inte tycker om välsignelsen av den besvarade bönen beror det på att han antingen är bönlös, han ber fel eller så har han en viss hindring i tillbedjan. Många saker kan hindra bön i den troendes liv, något som skulle förhindra honom från att säga med David, "Du har gett honom hans hjärta?

Vers 3: Ty du förhindrar honom med godhetens välsignelser: du lägger en krona av rent guld på hans huvud;

Kung David kunde se att godhet av Gud hade träffat honom. Gud förde det till honom, mer än David jagade ner dessa välsignelser av godhet. Det var utan tvekan sant att Gud gick framför David med välsignelser, och att David erkände och berömde honom för det. Men ofta gjorde det inte verka som i de många långa åren mellan hans smörjning av tronen som ung man och när han äntligen tog Israels tron. David bar på kronan båda av Israels tron ​​?? Guds speciella nation ?? och segerns kung. Arten av rent guld visar hur speciellt landet och triumfen var.

Vers 4: Han frågade dig om livet, och du gav honom, till och med längder av dagar för evigt och alltid:

David gick i strid och bad om att Gud skulle bevara sitt liv och hur han firade svaret på den bönen. I konflikt med liv och död fick David liv och dagar.

Vers 5: Hans härlighet är stor i din frälsning; du har lagt heder och majestät åt dig.

David visste upphöjelsen som kom till kungar och segrar i strid; men här förklarade han att denna härlighet, denna ära, denna majestät han åtnjöt kom från Gud och inte från sig själv.

Vers 6: Ty du har gjort honom välsignad för evigt. Du har gjort honom mycket glad över ditt ansikte.

David förkunnade att han var mest välsignad för evigt, men det var Guds närvaro som var hans största välsignelse och glädje. David var mer entusiastisk över Guds närvaro än med konungskronan eller segern.

Vers 7: Ty kungen litar på HERREN, och genom den Högsta barmhärtighet ska han inte röra sig.

David förklarade sitt förtroende för nåd av Gud och att det skulle fortsätta att bevara och välsigna honom i framtiden. Var och en av dessa saker var utan tvekan sant för kung David, men de är också eller kanske ännu mer sanna för Davids större Son, Messias, Jesus Kristus, Davids Son.

Vers 8: Din hand ska ta reda på alla dina fiender; din högra hand kommer att hitta de som hatar dig.

David erkände att även om han vann segrar i strid, var Gud inte klar med att hitta och döma hans fiender. Guds högra hand (Jesus Kristus) har besegrat sina fiender och våra fiender. Han besegrade synd på korset och besegrade döden när han steg upp från graven. Vi kanske tror att våra fiender är de människor som ger oss en svår tid runt oss, men de är under Satans kontroll. Satan besegrades på korset av Jesus Kristus, vår Herre

Vers 9 och 10: Du ska göra dem som en eldig ugn i din vrede tid: HERREN ska svälja dem i sin vrede, och elden kommer att äta dem. Deras frukt skall du förstöra från jorden och deras utsäde bland människorna.

Uttrycket, tiden för din ilska, ?? påminner oss om att som nu är hans nådes tid, så kommer det att vara en bestämd tid för hans vrede. Det finns en dag av vår Guds hämnd; låt de som föraktar nådens dag komma ihåg denna vrede dag. David uttryckte med tillförsikt sitt förtroende för att Gud skulle döma sina fiender, och han visade att förtroendet i de starkaste villkoren till och med att Gud också skulle bestämma eftertiden för dem som mot honom. Deras frukt här betyder alla deras avkommor, som deras arbete.

Vers 11: Ty de tänkte onda mot dig; de föreställde sig en ondskapsfull enhet, som de inte kan utföra.

De starka uttalandena i psalmen 21: 8-10 verkar kräva en förklaring. Varför en så svår straff? Eftersom de avsiktligt gjorde uppror mot Gud och hans folk, även om deras planer var mer betydelsefulla än deras förmåga att utföra (de föreställde sig en ond enhet som de inte kan utföra). Avsiktligt ondskan har ett virus i det som inte finns i synder av okunnighet; nu som ogudlösa män med ondskad tanke attackerar Kristi evangelium är deras brott utmärkt och deras straff kommer att stå i proportion.

Vers 12: Därför ska du låta dem vända ryggen, när du gör dina [pilar] redo på dina strängar mot deras ansikte.

David ser och kanske bokstavligen såg Guds fiender springa iväg på stridens fält, med ryggen vänt mot de framåtgående arméerna av Gud. Du kommer att göra dina pilar redo på din sträng mot deras ansikten; Han såg Guds fiender som hjälplösa framför de färdiga pilarna och den krigsliknande bowsträngen och dömde Gud. Hans pilar riktar sig rätt mot deras ansikten. ?? Guds domar kallas hans pilar, ?? att vara skarp, snabb, säker och dödlig.

Vers 13: Var upphöjd, HERREN, i din egen styrka: [så] ska vi sjunga och prisa din kraft;

David dyrkade Gud direkt här. Han upphöjde HERREN som hade denna höga styrka inom sig själv och behövde aldrig lita på en annan för styrka. ??Upphöj dig själv, Herre dina varelser kan inte upphöja dig. Vi kommer att sjunga och berömma din kraft Efter det direkta beröm uttalade David beslutsamheten att han och Guds folk skulle göra det fortsätta att förhärliga Gud och göra det i sång. Detta psalmslut överensstämmer med tonen hela tiden. Den är full av beröm till Gud för välsignelserna av seger, befrielse och besvarad bön. Denna inställning bör alltid vara bland Guds folk.

När behöver vi denna psalm 21

  1. När vi är överväldigade och känner vanligt gammal svag.
  2. När vi känner att vi inte vinner i livet och det finns nederlag vid varje dörr.
  3. När det verkar som om denna värld där vi lever är full av ondska och vi bara inte kan se det goda.

böner

  1. O Herre, jag gläder mig över att Du gav mig styrka när jag litar på min styrka, och allt detta fungerade inte.
  2. Upphöj, Herre, i din styrka när fienden försöker sluka min själ, stod du vid mig och gav mig seger. Halleluja
  3. Jag ber till dig Herre att du ger mig mer styrka och mer härskning över mina fiender
  4. Jag ber Herre, att du ger mig mer nåd att stå fastare i min tro och dyrka dig resten av mitt liv.
annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här