PSALM 21 Betydelse vers för vers

0
20192
PSALM 21 Betydelse vers för vers

Idag ska vi studera psalm 21 som betyder vers för vers. Anslutningen av Psalm 21 till föregående psalm framgår genom att jämföra (vers 2 med 20: 4). Psalmen innehåller tacksägelse för Herrens befrielse (verserna 1-7, försäkran om kungens framtida segrar av hans undersåtar (verserna 8-12), och en sista bön (vers 13). Verserna 1-13: Den första delen (av Psalm 21), är en tacksägelse för seger; den sista delen är en förväntan om framtida framgångar i Herren genom kungen-generalen. Två segerscenarier ger ett sammanhang för lovprisning och bön till överbefälhavaren för Israels kung-general.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Psalm 21 Betydelse vers av vers

Vers 1: ”Kungen ska glädja sig över din styrka, HERRE; och i din frälsning hur mycket ska han glädja sig;

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Kung David hade många skäl att ta glädje i kraft av Gud. Kanske kom denna glädje från bevarande och framgång i striden eller någon annan befrielse. De ton av inledningen av denna psalm är passionerad. ”De tidiga metodisternas rop i glädjens upphetsning var mycket mer förlåtande än vår ljumhet. Vår lycka borde ha någon form av uttrycksfullhet i sig.


Vers 2: Du har gett honom hans hjärtas begär och har inte undanhållit hans läppar. Selah. ” 

Guds styrka och frälsning kom till David som svar på både hans hjärtas begär och hans talade böner (hans läpps begäran). Detta talar till den speciella platsen svarade bön har i den troendes liv. Varje kristen borde känna till spänningen med täta, vackra bönsvar. När en kristen inte åtnjuter välsignelsen av besvarad bön beror det på att han antingen är bönlös, han ber fel eller så har han något hinder i tillbedjan. Många saker kan hindra bön i den troendes liv, något som skulle hindra honom från att säga med David: "Du har gett honom hans hjärtans önskan och har inte undanhållit hans läppars begäran

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

Vers 3: Ty du förhindrar honom med godhetens välsignelser: du lägger en krona av rent guld på hans huvud;

 Kung David kunde se att godhet av Gud hade kommit för att möta honom. Gud förde det till honom, mer än David jagade ned dessa välsignelser. Det var utan tvekan sant att Gud gick framför David med välsignelser, och att David erkände och berömde honom för det. Men det gjorde det ofta inte verka som så under de många långa åren mellan hans smörjelse till tronen som ung och när han slutligen tog Israels tron. David bar kronan både på Israels tron ​​– Guds speciella nation – och segerns kung. Dess natur av rent guld visar hur speciellt landet och triumfen var.

Vers 4: Han frågade dig om livet, och du gav honom, till och med längder av dagar för evigt och alltid:

 David gick ut i strid och bad att Gud skulle bevara sitt liv och hur han firade svaret på den bönen. I liv- och dödsfaren för konflikter fick David liv och dagar.

Vers 5: Hans härlighet är stor i din frälsning; du har lagt heder och majestät åt dig.

David kände till upphöjelsen som kom till kungar och segrar i strid; men här förklarade han att denna härlighet, denna ära, denna majestät han åtnjöt kom från Gud och inte från honom själv.

Vers 6: Ty du har gjort honom välsignad för evigt. Du har gjort honom mycket glad över ditt ansikte.

David förkunnade att han var mest välsignad för alltid, men det var närvaron av Gud själv som var hans största välsignelse och glädje. David var mer glad över Guds närvaro än av kungligheten eller segern.

Vers 7: Ty kungen litar på HERREN, och genom den Högsta barmhärtighet ska han inte röra sig.

David förklarade sitt förtroende för nåd av Gud och att det skulle fortsätta att bevara och välsigna honom i framtiden. Var och en av dessa saker gällde utan tvekan om kung David, men de är också eller kanske ännu mer sanna om Davids större Son, Messias, Jesus Kristus, Davids Son.

Vers 8: Din hand ska ta reda på alla dina fiender; din högra hand kommer att hitta de som hatar dig.

 David erkände att även om han vann segrar i strid, var Gud inte klar med att hitta och döma hans fiender. Guds högra hand (Jesus Kristus) har besegrat sina fiender och våra fiender. Han besegrade synd på korset och besegrade döden när han steg upp från graven. Vi kanske tror att våra fiender är de människor som ger oss en svår tid runt oss, men de är under Satans kontroll. Satan besegrades på korset av Jesus Kristus, vår Herre

Vers 9 och 10: Du ska göra dem som en eldig ugn i din vrede tid: HERREN ska svälja dem i sin vrede, och elden kommer att äta dem. Deras frukt skall du förstöra från jorden och deras utsäde bland människorna.

Uttrycket 'din vredes tid' påminner oss om att som nu är tiden för hans nåd, så kommer det att finnas en bestämd tid för hans vrede. Det är vår Guds hämnds dag; låt de som föraktar nådens dag komma ihåg denna vredens dag. David uttryckte med tillförsikt sin tilltro till att Gud skulle döma hans fiender, och han visade den tilliten i de starkaste ordalag, till och med att Gud också skulle avgöra efterkommande för dem som mot honom. Deras frukt här betyder alla deras avkommor, som deras arbete.

Vers 11: Ty de tänkte onda mot dig; de föreställde sig en ondskapsfull enhet, som de inte kan utföra.

De starka påståendena i Psalm 21: 8-10 verkar kräva en förklaring. Varför ett så strängt straff? Eftersom de avsiktligt gjorde uppror mot Gud och hans folk, även om deras planer var mer betydelsefulla än deras förmåga att utföra (de föreställde sig en ond enhet som de inte kan utföra). Avsiktligt ondskan har ett virus i det som inte finns i synder av okunnighet; nu som ogudlösa män med ondskad tanke attackerar Kristi evangelium är deras brott utmärkt och deras straff kommer att stå i proportion.

Vers 12: Därför ska du låta dem vända ryggen, när du gör dina [pilar] redo på dina strängar mot deras ansikte.

David ser och kanske bokstavligen såg Guds fiender springa iväg på stridsfältet, med ryggen vänd mot Guds framryckande arméer. Du skall förbereda Dina pilar på Din sträng mot deras ansikten; Han såg Guds fiender som hjälplösa inför de beredda pilarna och bågsträngen från de krigsliknande, dömande Gud. Hans pilar är riktade rakt mot deras ansikten. ”Guds domar kallas hans 'pilar', eftersom de är skarpa, snabba, säkra och dödliga.

Vers 13: Var upphöjd, HERREN, i din egen styrka: [så] ska vi sjunga och prisa din kraft;

 David tillbad Gud direkt här. Han upphöjde HERREN som hade denna höga styrka inom sig, och som aldrig behövde förlita sig på någon annan för styrka. "Upphöj dig själv, Herre dina varelser kan inte upphöja dig. Vi kommer att sjunga och berömma din kraft Efter det direkta beröm uttalade David beslutsamheten att han och Guds folk skulle göra det fortsätta att förhärliga Gud och göra det i sång. Detta psalmslut överensstämmer med tonen hela tiden. Den är full av beröm till Gud för välsignelserna av seger, befrielse och besvarad bön. Denna inställning bör alltid vara bland Guds folk.

När behöver vi denna psalm 21

  1. När vi är överväldigade och känner vanligt gammal svag. 
  2. När vi känner att vi inte vinner i livet och det finns nederlag vid varje dörr.  
  3. När det verkar som om denna värld där vi lever är full av ondska och vi bara inte kan se det goda.

böner 

  1. Herre, jag gläder mig över att du gav mig styrka när jag litar på min styrka, och allt detta gick inte.
  2. Upphöj, Herre, i din styrka när fienden försöker sluka min själ, stod du vid mig och gav mig seger. Halleluja
  3. Jag ber till dig Herre att du ger mig mer styrka och mer härskning över mina fiender
  4. Jag ber Herre, att du ger mig mer nåd att stå fastare i min tro och dyrka dig resten av mitt liv.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal för att se dagliga kraftfulla bönvideor

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPSALM 18 BETYDANDE VERSE AV VERSE
nästa artikelPsalm100 som betyder vers för vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.