Psalm 8 Meddelandet vers efter vers

1
16977
Psalm 8 Meddelandet vers efter vers

 Idag ska vi studera psalm 8, budskapet från vers till vers. Psalmen är den åttonde psalmen Psalmens bok, allmänt känt på engelska med sin första vers, i King James Version, ”HERRE, vår Herre, hur utmärkt är ditt namn på hela jorden!

Psalm 8 beskriver beundran av Guds härlighet och storhet, som vi alla är berörda av att tänka högt och hederligt. Det börjar och slutar med samma erkännande av den transcendenta utmärkelsen av Guds namn. Det illustrerar Guds kärlek till mänskligheten.

Psalm 8 Betydelse Vers av Vers

Vers 1: O Herre, vår Herre, hur utmärkt är ditt namn på hela jorden! Vem har satt din härlighet över himlen?

Versen beskriver erkännandet av Guds namns transcendenta excellens. Det föreslås som bevis för att Guds namn är utmärkt på hela jorden och i himlen, hur Gud designade jorden och placerade den på himlavalvet som är svårt att förklara möjligheten och det obeskrivliga måttet som inte har några vetenskapliga bevis, visdomens förmåga som Gud använde för att skapa hela universum, från solens uppgång till solnedgången, balans i naturen, förnyelse av växter och djur, det obegripliga arbetet på sex dagar, trots allt gör Han människan till övervakare av sina gärningar. En ojämförlig kärlek, även när människan svikit honom genom olydnad, slutar han aldrig att älska oss, och han offrar till och med sin enfödde son för att dö för mänsklighetens synder och gjorde oss till hans arvtagare.

Vers 2: Ut ur munnen på babes och ammande'har du förordnat styrka på grund av dina fiender, så att du fortfarande kan göra fienden och hämnaren.

Versen beskriver styrkan som lossnar till att fjädrar mänskligheten direkt från bildandet av babes i livmodern till födelsetiden fortsätter till övergången som innebar övernaturlig extraktion av Anden från människans kropp, givet evigt liv. Även om Gud skapade ett otaligt antal skapelser, olika skapelser som är farliga och välmodade med styrka och kraft, ger han människan styrkan att regera över, livnär sig över dem, hantera och bestämma deras öde. Till och med fallande änglar som är utformade med kraft och makt som förlorade sin position i himlen, till och med deras herre, Satan mänsklighetens fiender, Han ställer sin styrka till förfogande för män att övervinna djävulen genom offervärden (Jesus Kristus evangelium), alla människor som tror på hans födelse, död och uppståndelse för att bli frälst.

Vers 3: När jag betraktar dina himlar, dina fingrar, månen och stjärnorna, som du har ordnat;

Versen upprepade Guds underbara handlingar, hur han gjorde solen och månen för att tillhandahålla kontinuerliga tjänster för människors hållbarhet och överlevnad, han ordinerade dem att vara lätta för människan under dagen och natten, växter och djur för mat, det kontinuerliga utbytet av luft från växten till djur och vice versa, vatten för daglig användning för mänskligheten, himmelfåglar och havsfiskar för mat, ädelstenar för resurser och många fler på grund av hans kärlek.

Vers 4: Vad är mannen, att du är medveten om honom? och människosonen, att du besöker honom?

Versen beskriver kärleken till människan, vilket gör att han får dominera över varelserna i denna lägre värld och därmed placera honom men lite lägre än änglarna. Frågor för att mäta Guds kärlek för mänskligheten, ställa frågan om människans värde, kvaliteten och trovärdigheten hos människors värde framför Gud, tillhandahållandet, vården, offer för Gud för att bevisa hans outspädda kärlek från tiderna. Efter skapelsen satte Gud mannen i Edens trädgård som Guds viloplats för att njuta av allt i överflöd. Människan fattade fel val genom satans bedrägeri och jagades ut ur den vackra platsen, människan som skapade med ojämförbar härlighet, skapad i bild av Gud med evigt liv.

Vers 5-8: Ty du har gjort honom lite lägre än änglarna och krönat honom med ära och ära.Du galnar honom att få herra över dina händer. Du har lagt allting under hans fötter: Alla får och oxar, ja och markens djur; Luftens fåglar och havets fiskar och vad som helst går genom havens stigar.

Versen tillämpades på Kristus och arbetet med vår inlösen; hans förödmjukelse, när han gjordes lite lägre än änglarna, och i sin upphöjelse, när han blev kronad med ära och ära. När vi iakttar Guds ära i naturens och försynets rike bör vi ledas av det och genom det till kontemplationen av hans härlighet i nådens rike. Att han i den naturen är upphöjd till att vara allas herre. Gud Fadern upphöjde honom för att han hade ödmjukat sig själv, krönt honom med ära och ära, den härlighet som han hade med honom innan världarna fanns, han sattes inte bara till kyrkans huvud utan till huvud över allt till kyrkan, och gav allt i hans hand, anförtros honom administrationen av försynets rike i samband med och underkastelse av nådens rike. Alla varelser läggs under hans fötter; och även under hans kött gav han några exemplar av sin makt över dem, som när han befallde vindar och hav och utsåg en fisk att hyra sin skatt.

Vers 9: O Herre, vår Herre, hur utmärkt är ditt namn på hela jorden!

Versen upprepas för att erkänna Guds dominans hedrad med Återlösarens närvaro, och är fortfarande upplyst av hans evangelium och styrd av hans visdom och kraft! Genom att sjunga detta och be om det, även om vi inte får glömma att, med lämplig tillgivenhet, erkänna Guds gemensamma ynnest till mänskligheten, särskilt när det gäller de underlägsna varelsernas användbarhet för oss, men vi måste dock särskilt sätta oss i att ge ära åt vår Herre Jesus , genom att bekänna att han är Herre, underkasta sig honom som vår Herre och vänta tills vi ser allt läggas under honom och alla hans fiender gjorde hans fotpall.

När behöver jag använda den här psalmen?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm 8, är det viktigt att veta när du ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

 1. När du känner att du är tacksam för det som Gud har gjort för dig är mer än ett mirakel
 2. När ditt hjärta brinner för Guds pris.
 3. När du vill uppskatta Gud för hans kärlek i ditt liv.
 4. När något mirakulöst händer dig.
 5. Om du litar på Gud för vissa saker och när din ande är nere eller känner dig tom.

 

Psalm 8 Böner:

Om du befinner dig i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa psalm 8-böner åt dig:

 • Herre Jesus, jag erkänner dina fantastiska underverk i mitt liv och allt du har gjort för mig för att rädda från djävulens fångenskap. Vänligen acceptera min beröm i Jesu namn. Amen.
 • Herre Jesus, tack för att du gav dig din styrka och för att du gav mig frihet över synd
 • Herre Jesus Kristus, jag erkänner ditt färdiga arbete på Golgata korset, tack Jesus för det pris jag betalat för min frälsning.
 • Herre Jesus Kristus, tack för ojämn kärlek och barmhärtighet som är tillräckliga för att tillgodose mina behov, välsignat vara ditt heliga namn. Amen.
 • Fader i Jesu namn, jag förklarar att du regerar över himlen och jorden, ingen kan jämföra med din storhet.
 • Min far och min Gud Jag kommer att berömma ditt namn så länge jag lever och har andan i mina näsborrar i Jesus namn.
 • Jehova, jag berömmer dig för att du är en härlig Gud och en barmhärtig far.
 • Fader, jag berömmer ditt namn eftersom du är den Gud som tystar alla mina fiender i Jesu namn.
 • Åh Herre, jag berömmer ditt namn för underverken i dina skapelser som du skapade till gagn för mänskligheten i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag tackar dig för att du skapade mig i din bild och likhet i Jesus namn.
 • Fader, jag tackar dig för nåd att leva och att sjunga dina berömmar till dig idag i Jesus namn.
 • Kära Herre, låt mig få nya vittnesbörd om att jag kan ge mer tacksägelse till ditt namn mitt bland de heliga i Jesus namn.
 • Kära Herre, jag lyfter ditt namn högre, framför allt andra namn, framför allt i himlen och på jorden i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag kommer att skryta med din godhet och din stora vänlighet hela dagen och jag berömmer dig för att du är min Gud i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag berömmer dig för att ha kämpat mitt liv i Jesu namn
 • Åh Herre, jag berömmer dig, mitt i mina prövningar är du verkligen anledningen till att jag är lycklig
 • Åh Herre, jag förstorar ditt namn och jag erkänner din storhet i Jesu namn.
 • Åh Herre, jag går med i brödernas församling för att berömma er för ni har gjort stora saker i mitt liv i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag berömmer ditt namn idag för att bara de levande kan berömma ditt namn, de döda kan inte berömma dig
 • Åh Herre, jag berömmer dig idag för att du är god och dina barmhärtighet varar evigt i Jesus namn.

 

tidigare artikelPsalm 6 Meddelandets vers av vers
nästa artikelPsalm 25 Betydelse vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.