Psalm 46 som betyder vers för vers

0
863
Psalm 46 som betyder vers för vers

Idag studerar vi psalmbok 46 meningen från vers till vers. Det säger att Gud är vår fristad och hållfasthet, en mycket närvarande hjälp i problem. Verkligheten är att det kommer att vara svåra tider, men Gud lovar att vara vår fristad. När byggnader smälter och vår värld skakas. Gud har inte misslyckats oss. Han har lovat att vara med oss ​​mitt i tragedin. Vi tror ibland att när vi befinner oss i svåra omständigheter att Gud har övergivit oss, men detta är inte fallet. När vi utforskar dessa psalmer idag ska våra ögon öppnas för verkligheten av gudar hjälpa i våra liv.

Psalm 46 som betyder vers för vers

Psalm 46: 1 "GUD ÄR VÅR FÖRFYLLNING OCH STYRKE, EN MYCKET PRESENT HJÄLP I PROBLEM."

Det här är den första versen i kapitlet, det talar om Guds styrka, det vill säga att Kristus, som är Gud, är "tillflykt" för själar att stöta på för säkerhet. Andra kan skryta med sina stora arméer och sina krigsvapen, men vår styrka och hjälp om vi är kristna är Herren. Det finns ingen säkerhet i den här världen eller i sakerna i denna värld. Gud ensam kan hjälpa oss.

Psalm 46: 2 “Därför kommer de inte att frukta, även om jorden tas bort, och de bergsområdena som aldrig transporteras till havets mitt; ”

När jorden förändras och när bergen rör sig, skaka. Dessa är poetiska illusioner om jordbävningar. Eftersom jorden och bergen betraktas av män som symboler för stabilitet när de dansar uppträder stor terror normalt. Men när det mest stabila blir instabilt, bör det inte vara rädsla på grund av Guds transcendenta stabilitet. Du förstår, den här jorden som vi bor i är mycket instabil. Jag kommer inte att vara rädd, för jag kommer att titta upp och glädjas för min inlösning närmar sig. Världens folk idag är rädda, som följande skrift säger.

Psalm 46: 3 "THOUGH WATERS THEREOF VARA OCH FÖR ATT TRÖCKAS, THOUR THEN BERGARNA skakar med svullningen därifrån. ”

Även om deras vatten brusar ”: Detta är en illustration av kraftigt växande och potentiellt förstörande vattenfloder. Dessa kommer inte att erodera Guds skyddande befästningar. Vi vet att detta också kan hända och kommer att ske under Guds vrede. I versen ovan, ta ett ögonblick och tänk på dessa saker. Rädsla är inte för de kristna. Vi har hopp och världen inte. Vi vet att när allt detta börjar kommer det att finnas en jordbävning som vi känner över hela jorden. Naturligtvis kommer allt detta jorduppror att få vattnet att svälla också. Vilken underbar tid att vara någon annanstans än på jorden.

Psalm 46: 4 ” DET ÄR EN RIVER, STRÄMERNA SOM SKALL GÖRA GUDS STAD, DEN HELA PLATSEN AV TABERNAKLARNA AV DE MEST HÖGA; ”

Det finns en flod som ger den kristna stor fred. Det är floden av Guds Ande. Detta talar om floden som ger perfekt fred till Guds kyrka. Detta är det vatten som Jesus talade om till kvinnan vid brunnen. Denna Guds stad är Guds bostad. Varje sann kristen är bostaden för Guds Helige Ande.

Psaltaren 46: 5 "GUD ÄR MELLAN I Hennes, hon ska inte flyttas, GID HJÄLPER HÄR OCH DET RÄTT TIDIGT."

Hennes i denna vers är Herren Jesus Kristus kyrka. Gud bor i den kristna, så hon kan inte bli rörd. Rätt tidigt skulle betyda att dagen bryts. Världen faller kanske runt henne, men kyrkan kommer inte att falla. Kyrkan i denna mening är inte en byggnad utan de kristna.

Psaltaren 46: 6 "VÄDDEN RAGED, KONUNGARNA VAR RÖDDA, HAN UTSTÄRDE Hennes Röst, Jorden smälts."

Hedningarna rasade. Nationerna befann sig i en rasande uppror, de samlades mot Herrens stad som vargar som är klyftiga för sitt rov. Riken rördes, Han sade sin röst, jorden smälte. Med inget annat instrument än ett ord för att smälta alla hjärtan i kärlek till Jesus och för evigt sluta alla förföljelser, krig och uppror av människor!

Psalm 46: 7 “HERREN AV HJÄSTEN ÄR MED OSS, JACOBS GUD ÄR VÅR FÖRVÄG.

Denna vers berättar om Gud som visade sig för Jakob i sin nöd och räddade honom ur alla hans besvär, dök också upp för oss, hans ättlingar, och har tydligt bevisat att han inte har glömt sitt förbund. Han är alltid på sitt folk, därför har de ingenting att frukta från alla värdar och arméer av män.

Psalm 46: 8 ”KOM, HÄR HERRENS ARBETE, VILKA ÖLLNINGAR HAN HATT GÖRDE I JORDEN.”

Desolations ”: Detta ord kännetecknar inte bara Guds tidigare utnyttjelser utan det används också i olika Herrens dagar. Vi känner till den totala förstörelse som Gud förde Sodom och Gomorra. Detta kommer att vara en sådan förstörelse, men ännu mer utbredd. Denna vers handlar om tiden då Guds vrede uthälls på jorden och alla andra förstörelser som följer med det. Prisa Gud att vi inte kommer att vara en del av förstörelsen, utan kommer att se förgången.

Psalm 46: 9 “HAN MAKETH VARAR ATT TÄNKA TILL JÄRDENS SLUT, HAN BREKKAR FÖREN, OCH SKÄR SPEAREN I SUNDER, HAN BURNETH CHARIOTEN I BRANDEN. ”

Kriget som vi har läst om är kriget som slutar alla krig. Jesus är kungen av fred. Han ger fred till världen. Vi såg i föregående vers; hur stor Guds röst är. Han talar, och fred kommer. Det kommer inte att finnas fler vapen. Gud förstör dem alla. Det kommer att finnas en tid av fred, som världen aldrig har känt till.

Psalm 46: 10 "VAR STILL, OCH VET ATT JAG ÄR GUD, JAG FÖR ATT UPPVÄNDAS I VÄRDEN, JAG FÖR EXALT I JORDEN. ”

Detta är inte en begäran, utan ett kommando. Det kommer inte att ifrågasättas att detta är Gud. Ibland vill Gud inte att vi hjälper honom. Han vill att vi ska vara stilla. och vet att han är Gud. Jesus kommer att regera med en järnstång i tusen år på denna jord. Vi kommer att tjäna Jesus som hans hjälpare över hedningarna.

Psalm 46: 11 "HERREN AV VÄSTAR ÄR MED OSS, JACOBS GUD ÄR VÅR FÖRBYGGNING. ”

Det här är den sista versen i kapitlet, det berättar om hur kristna i hela världen borde berömma detta faktum. Han är vår fristad, gömställe. Jakobs Gud är Herren. Herren är med oss ​​nu och kommer att fortsätta att vara med oss ​​i all evighet.

När behöver jag den här psalmen?

Du undrar kanske när du behöver den här psalmen. Du kan kolla nedan för några av de situationer när du ska använda psalm 46

  • När du är förvirrad över livet vet du inte ens vad du ska göra.
  • När du behöver Guds Allmäktiges gudomliga hjälp.
  • Denna psalm behövs när du känner att saker inte fungerar för dig som de borde.
  • När du behöver Guds mod och styrka.

Bön poäng

  • Herre, du är hjälp i ett ögonblick av behov, uppstår och hjälper mig i Jesu namn.
  • Herre Gud, jag ber om att nåd inte ska bli förvirrad av livsutmaningar i Jesu namn.
  • Jag föreskriver fred för varje situation i mitt liv i Jesu namn.
  • Av din maktherre ber jag dig att föra ner varje berg framför mig i Jesu namn.
  • Herre jag söker din fristad, låt mig inte erövra i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här