PSALM 39 Betydelsen Vers av Vers

0
4660
PSALM 39 Betydelsen Vers av Vers

Idag skulle vi gå igenom boken i Psalm 39, meningen vers för vers. Den här psalmen är skriven av kung David, Israels härskare, mannen efter Guds hjärta och den största kungen som någonsin prydde jorden. Denna Psalm kan användas för att vädja om Guds visdom och också be om förlåtelse.

Psaltaren 39 kan också användas för att vädja till Gud om att visa oss barmhärtighet och hjälpa oss att arbeta rättfärdigt inför honom. Som människor är det mycket lätt att falla i synd, den här psalmen kan användas när man är i ett känslomässigt sinnestillstånd och kämpar för att få Guds räddning. Denna Psalmbok kan fungera som ett sätt att skydda tungan och också disciplinera sig från att falla i alla slags frestelser.

Efter att ha fastställt att psalm 39 kan tjäna som ett sätt att disciplinera och tämja oss och göra det till Gud som ett sätt att be om fullständig hantering av Gud på oss. Det är lämpligt att vi gör analysen av vart och ett av dessa stora skrifter för en bättre förståelse.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

PSALM 39 Betydelsen Vers av Vers

Vers1 och jag sa: Jag kommer att ta hänsyn till mina vägar, så att jag inte syndar med min tunga. Jag kommer att hålla min mun med ett tyg, medan den ogudaktiga är framför mig. Jag var dum av tystnad, jag höll min fred från bra; och min sorg blev rörd.

Här såg han vikten av tystnad. Det finns tid för allt, det finns tid att plantera och skörda, det finns tid att prata och inte att prata också. Således kan dessa två verser återges när man behöver hålla tyst mindre säger vi att vi blir tillrättavisade och orättvist anklagade av de onda. Vi kan meditera i tystnad. Här var David medveten om att han inte syndade med sin tunga, som kan spotta ut mina ord medan jag väntar på Herren. I denna vers kan vi be oss att instruera oss om vad vi ska göra mellan korruption, tålamod för det vi ber om.

Vers 3 - Mitt hjärta var varmt inuti mig, medan jag tänkte elden bränd: sedan talade jag med min tunga, Herre, låt mig känna mitt slut, och mina mått på mina dagar, vad det är: så att jag kan veta hur skräck Jag är.

När vi reflekterar över en situation kan verserna användas för att utropa vår upprördhet mot Gud. Verserna kan be om att söka Guds visdom. Oavsett sin ställning måste man komma inför Gud med all ödmjukhet. Man kan be om att be Gud om hjälp för att känna till de planer som Gud har satt för oss som individ.

Vers 4-6 Herre, låt mig veta mitt slut och måtten på mina dagar, vad det är: så att jag får veta hur skräck jag är. Se, du har gjort mina dagar som en handbredd, och min ålder är som ingenting framför dig. Sannerligen är alla i sitt bästa tillstånd helt fåfänga. Sannerligen vandrar varje man i ett förgäves skådespel; de är verkligen oroade förgäves; han förhöjer rikedomar och vet inte vem som ska samla dem.

David visste sin plats inför Gud, han jämförde sig till och med med en handbredd. Han visste att bara Gud kan visa honom barmhärtighet och hjälpa honom i den situation han befann sig i. På det här sättet kan vi be dessa verser till Gud för att hjälpa oss med ett ödmjukt hjärta, vi ber Gud om vad vi vill, vi kan överföra hela våra angelägenheter i Guds händer eftersom livet är kort och det är inte han som vill utan bara Gud kan visa barmhärtighet mot oss. Så svag som vi är, vi har ingen egen kraft, bara Gud kan hjälpa oss.

Vers 7-8 Och nu, Herre, vad väntar på mig? mitt hopp är i dig. Lossa mig från alla mina överträdelser: gör mig inte till de dumma.

Dessa verser kan användas för att göra bekännelser till Gud, hur du litar på honom, hur du tar honom att vara din förtroende, hur du har en blind tro på honom för att se dig genom alla situationer. När du går igenom en situation kan du be dessa vers för att förnya ditt hopp på Honom. Vi kan be Gud om hjälp med att använda dessa verser som du vet att han är för dig. Sätt var och en av dina förväntningar och hopp på Gud. Den senare versen kan användas för att be om förlåtelse och förlåtelse för var och en av dina synder. Dessutom en bön som kan be om att fienderna inte ska glädjas över din undergång, men Gud bör upplysa dig i alla dina ansträngningar.

Vers 9-11 Jag var dum, jag öppnade inte min mun; för du gjorde det. Ta bort ditt slag från mig: Jag försvinner av din handslag. När du med anklagelser korrigerar människan för orättvisa, gör du hans skönhet att konsumera bort som en mal: säkert är alla fåfänga.

Dessa verser kan användas för att säkerhetskopiera vår tro och hjälpa oss att gå med Gud när vi är på en tillfällig resa här på jorden. När vi arbetar med våra dagliga aktiviteter kan vi memorera dessa vers som ständiga påminnelser om att vår resa här på jorden är som på ett blad som lever på morgonen och vissnar på natten. Genom att använda dessa verser kan vi hälla ut våra hjärtlustar till Gud, vi bör tro att Gud alltid kommer att kämpa våra strider för oss, vi borde vara helt beroende av hans och inte fortsätta att tala förgäves. Dessa verser kan också be när vi behöver Gud för att befria oss från våra lidelser.

Vers 12-13 Hör min bön, o Herre, och hör mitt rop; Håll inte din frid vid mina tårar, ty jag är en främling hos dig och en vistelse som alla mina fäder var .: Skona mig, så att jag kan återhämta mig kraft innan jag åker och inte längre.

Dessa verser kan återges som en ödmjuk bön för återställd nåd och för att få tillbaka sin styrka. 

                 När behöver jag den här PSALMEN

Denna psalmbok kan be när:

 • När din själ är tröstlös och i oro
 • När du behöver Guds visdom och favör
 • När du vill att Gud ska kämpa för dig
 • När du ber Gud om förlåtelse
 • När du behöver ditt hopp, styrka för att återställas
 • När du behöver din tunga för att brygga dig före dina plågar.    

PSALMS 39 BÄN

 • Herre Gud, jag ber att du hjälper mig att överbrygga min tunga och hjälpa mig att förstå att din tystnad inte är förnekande
 • Herre Gud, hjälp mig att alltid komma ihåg att du och du bara kan slåss i mina strider och vinna mina strider.
 • Herre hjälpa mig att inte vara stolt, hjälp mig att alltid hänvisa till dig
 • Herre hjälp mig att förstå ditt syfte med mig och att veta att du alltid är där för mig
 • Herre förlåta mina missgärningar och hjälp mig att alltid bero på dig, Gud.

 

 

 


tidigare artikelPsalm 25 Betydelse vers av vers
nästa artikelPsalm 46 som betyder vers för vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.