Psalm 86 Meddelandets vers av vers

1
18231
Psalm 86 Meddelandets vers av vers

När vi fortsätter i vår studie av psalmerna kommer vi idag att förklara Psalm 86 meddelandet vers för vers. En psalm av 17 vers, psalm 86 meddelandet vers för vers är en grund för hjälp i tider med behov. Den innehåller böner för bevarande, nåd, befrielse, styrka och Guds godhet. Psalmisten tog sig tid mitt i sitt budskap för att erkänna Guds storhet och godhet, medan han bad om hjälp över dem som söker hans själ.

Psalm 86 budskapet vers för vers är en viktig psalm för alla troende, särskilt när vi går igenom livets utmaningar. Det hjälper oss att erkänna Gud för hur han alltid har hjälpt och befriat oss. Och det hjälper oss att underkasta oss själva inför Gud för att få hans hjälp i tider av problem.

PSALM BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1: Böj ditt öra, o Herre, hör mig, ty jag är fattig och behövande.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Det första man bör notera i denna vers är psalmistens attityd. Han skildrar ett tillstånd av ödmjukhet och fullständig överlämnande inför Gud och låter honom veta att han är hjälplös utan honom. Han uppmanar Gud att lyssna på sin vädjan för han har stora behov. Han visste vägen till Guds hjärta, han visste att Gud inte kommer att förbise ett trasigt och bedrövat hjärta. Det är vad vi bör göra både när vi är i nöd och när vi inte är det. Vi bör alltid gå sönder inför Gud och låta honom inte vara så fattig och hjälplös utan honom.


Vers 2: Bevara min själ; ty jag är helig, o min Gud, fräls din tjänare som litar på dig.

 Psalmisten verkar vara i ett tillstånd av problem i händerna på dem som vill ta hans liv. Han är dock bara i sina affärer och har inte gjort dem något fel. Han kommer därför med ett rent hjärta till den Gud som han litar på för att rädda honom från deras händer. Detta är en bön för bevarande som vi kan hålla fast vid i liknande situationer.

Vers 3: Var barmhärtig mot mig, o Herre, för jag ropar till dig dagligen.

En av de viktigaste sakerna som vi behöver av Gud är hans barmhärtighet; hans kärleksfulla vänlighet, medkänsla och förmåga att förbise våra svagheter. Detta var psalmerna som den dagliga grunden och det borde också vara vår. För om Gud drar tillbaka sin barmhärtighet från oss kommer vi inte hålla en sekund.

Vers 4: Gläd dig din tjänares själ; ty jag, Herre, lyfter jag min själ.

Detta är en begäran till Gud om att lysa upp och glädja hans själ. Det är uppenbart att han har blivit sliten av problem och behov i sitt liv till den punkt där han har tappat sin glädje. Han lyfter nu upp sin själ till Gud för att återställa glädje och glädje.

Vers 5: Ty du, o herre, är god och förlåtande, överflöd av ständig kärlek till alla som påkallar dig.

Gud är god och medkännande; alltid redo att bortse från våra fel och brister. Hans kärlek tvingar honom också att skydda oss från våra fiender och se till att våra sinnen är i rätt skick. Detta skulle han alltid göra så länge vi ständigt uppmanar honom.

Vers 6 & 7: Hör, Herre, till min bön; och sköta min rop. På dagen för min besvär kommer jag att uppmana dig och du svarar mig.

Vi ser att psalmisten här igen uppmanar Gud att lyssna på hans uppmaning om hjälp. Men han kommer på en annan ton den här gången. Han bekräftar sin tro på Guds förmåga att höra och svara honom i problemets ord. Han ber Gud att lyssna på honom eftersom han vet att när som helst han ropar på Gud mitt i problem, skulle han definitivt svara honom. Ett sådant förtroende är vad vi borde ha som troende. Om vi ​​litar på att Gud ska hjälpa oss, måste vi först vara säkra på att han kan svara oss.

Vers 8 & 9: Bland gudarna finns ingen som du, Herre; och det finns inga verk som dina verk. Alla nationer som du har gjort ska komma och tillbe inför dig, o Herre; och jag ska förhärliga ditt namn.

Detta är inte bara en berömsång med hänvisning till Gud, det är också ett sätt att erkänna Guds auktoritet för alla människor inklusive våra fiender. Gud härskar över alla människor och alla nationer, ingen kan matcha honom eller hans gärningar. Av denna anledning måste de förhärliga honom. Detta tjänar till att lära oss att för att vi ska se Gud arbeta i våra liv måste vi först tro att han har auktoritet att göra allt.

Vers 10: Ty du är stor, och du gör underbara saker; du är Gud ensam.

Säkert!!! Gud ensam är stor och honom ensam kan så stora underverk. Hans storhet är det som säkerställer att vi blir tjänade från alla våra problem. Vi måste därför erkänna honom för det.

Vers 11: Lär mig din väg, o Herre; Jag kommer att gå i din sanning, förena mitt hjärta för att frukta ditt namn.

Detta är ett annat uttryck för kärlek och kapitulation. Psalmisten försöker känna Gud, frukta honom och vandra i hans vägar. Sannerligen älskar Gud oss ​​villkorslöst, men vårt hjärta att underkasta sig hans vägar tvingar honom också att agera för våra räkning. Vår önskan att få Guds hjälp bör inte vara vår anledning att vilja vandra i hans vägar. Det borde snarare på grund av vår kärlek till honom vandra i hans sanning och göra hans vilja.

Vers 12 & 13: Jag vill prisa dig, Herre, min Gud, av hela mitt hjärta, och jag ska förhärliga ditt namn för evigt. Ty din barmhärtighet är stor mot mig, och du har räddat min själ från det lägsta helvetet.

Psalmisten börjar berömma Gud ännu en gång. Den här gången berömmer han honom för sin barmhärtighet och befrielse. En form av att påminna honom om vad han har haft tidigare, vilket ger utrymme för honom att göra mer ännu nu. Han förtjänar säkert att få beröm för det!

Vers 14: O Gud, de stolta har uppstått mot mig, och våldsamma människors församlingar har sökt min själ och inte ställt dig inför dem.

Efter att ha minns sina tidigare handlingar börjar han nu be om befrielse från sina fiender; de som söker efter hans liv för att ta det. Män som inte erkände att Gud hade kommit emot honom och försökt bevisa sin makt. I samma vien lyfter män mot oss för att förstöra oss. Men en sak är säker, Gud kommer alltid att bevisa för att han är större.

Vers 15: Men du, Herre, är en Gud full av medkänsla och nådig, lång lidande och riklig av barmhärtighet och sanning.

Psalmisten använde samma principer som han tidigare använde; erkänna Guds förmåga för att få honom att agera för våra räkning. Han ber om hjälp men erkänner samtidigt sin förmåga att hjälpa honom. Gud är full av kärlek, barmhärtighet och medkänsla för oss och erkänner att det tvingar honom att agera för våra räkning.

Vers 16 & 17: Vänd dig till mig och vara barmhärtig mot mig. Ge din styrka till din tjänare och rädda din handpigons son. Visa ett symbol för gott; så att de som hatar mig får se det och skämmas; för du, Herre, har förhöjt mig och tröstat mig.

De två sista verserna är ett fullständigt uttryck för psalmistens önskan att bli befriad från hans nuvarande problem. Han ber Gud om barmhärtighet, om styrka och visa sin godhet. Han uppmanar Gud att hjälpa honom så att de som hatar honom ser att Gud älskar honom, hjälper honom och är bra för honom.

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Som tidigare har sagts är denna psalm mycket viktig för oss som troende. Här är några situationer där vi behöver använda dem:

 • När vi är i nöd och vi behöver Guds ingripande.
 • När våra liv attackeras och vi behöver Guds bevarande.
 • När vi behöver Guds nåd i våra liv.
 • När vi behöver dyrka och berömma Gud för hans storhet och godhet.
 • När vi behöver Guds styrka och frälsning.
 • När vi behöver Guds hjälp och tröst, särskilt för att bevisa för våra fiender att han är på vår sida.

PSALM 86 BÄN.

Du bör be följande böner efter att ha läst denna psalm:

 • Herre, jag ber dig att uppmärksamma mina tårar och följa mina behov i Jesus namn.
 • Fader enligt ditt ord, var barmhärtig mot mig och bevara min själ i Jesu namn.
 • Far, ge mig din tjänare styrka och rädda din handgjorda son i Jesus namn.
 • Herre, befria mig ur händerna på dem som söker mitt liv i Jesus namn.
 • Herre, jag tackar dig för att du är barmhärtig och full av medkänsla, riklig med barmhärtighet, det är därför jag är övertygad om att du kommer att rädda och bevara mig i Jesus namn.
 • Låt din mäktiga hand av goda stödja mig i alla mina ansträngningar
 • Jag förklarar att jag aldrig kommer att misslyckas i livet i Jesus namn.
 • Jag förklarar att denna månad kommer att gynna mig på alla sidor i Jesu namn
 • Jag förklarar att jag från och med nu ska utmärka mig i allt jag gör i Jesus namn.
 • Jag förklarar att min ödehjälpare lokaliserar mig nu i Jesus namn
 • Jag förklarar att jag aldrig kommer att sakna pengar igen i Jesu namn
 • Jag förklarar att jag har ett gott sinne i Jesu namn.
 • Jag är ett föredraget barn av min Fader Gud, därför kommer jag inte att misslyckas i livet i Jesus namn.
 • Större är han som är i min än han som är i världen, därför är jag en seger i livet
 • Jag förklarar att jag i livet alltid kommer att vara på rätt plats och vid rätt tidpunkt
 • Inget vapen utformat mot mitt allomfattande genombrott ska aldrig blomstra
 • Jag tystar alltid fienden som talar mot min framgång
 • Jag förklarar att jag är en allsidig framgång
 • Jag förklarar att de idéer jag behöver för att styra min värld lokaliserar mig nu i Jesu namn.
 • Jag är välsignad och en välsignelse för min generation i Jesus namn

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPsalm 4 Bön om hjälp
nästa artikelPsalm 90 Betydelse vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.