Psalm 68 Meddelandets vers av vers

0
712
Psalm 68 Meddelandets vers av vers

I dagens studie av psalms, vi kommer att titta på psalm 68 meddelandet vers efter vers. Psalm 68, meddelandet vers för vers är till stor del en psalm av lovsång till Gud. Det skrev av psalmisten för att erkänna Guds kraftiga kraft; hans stora auktoritet över alla saker och alla människor. Det är en framställning som får alla män att uppskatta storhetens kraft och att få stolta och skrymmande män att böja sig i vördnad. Det ses också som en låt av segrar över Guds fiender. Bibelstudenter anser att psalmen var skriven av David vid tidpunkten då förbundens ark återfördes till Israel.

Psalm 68 är också en uppmaning till Gud att visa upp sin makt mot sina fiender. Vi ser detta i de två första verserna av passagen. Psalmisten förstod hur mäktig Gud är och på grund av den förklarar hans beröm. Genom den kunskapen önskar han också att Gud kommer att visa sin kraft för dem som försöker upphöja sig över honom. När vi går igenom varje vers i psalmen kommer vi att börja se och förstå hur stor vår Gud är såväl som att förstå den kärlek han har till sitt folk.

PSALM 68 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1 & 2: Låt Gud stå upp, låt hans fiender spridas; låt också de som hatar honom fly för honom. När rök drivs bort, så driv dem bort; när vax smälter inför elden, så låt de ogudaktiga förgås vid Guds närvaro.

Detta är en uppmaning till Gud att visa sin makt mot sina fiender. Han vill att de ska smälta som vax före Gud och förgås. Guds fiender är alla de som går emot hans ord och de som kommer mot hans folk. Vi ser detta tydligt i våra liv som troende, vår motståndare - Guds fiende söker dag och natt för att förstöra våra liv. Detta är anledningen till att Gud måste resa upp för oss och förgöra dem.

Vers 3 & 4: Men låt de rättfärdiga vara glada; låt dem glädjas inför Gud: ja, låt dem mycket glädjas. Sjung för Gud, sjung lovord för hans namn: beröm honom som befinner sig på himlen med hans namn JAH, och glädjas inför honom.

I motsats till vad Gud kommer att göra mot sina fiender, ber psalmisten Gud att fylla alla de som är rättvisa, är glädje. Han vill att han ska glädja sig, berömma honom och upphöja honom som Jehova.

Vers 5 & 6: En fader till faderlösa och änkorens domare är Gud i sin heliga bostad. Gud sätter ensamma i familjer: han tar fram de som är bundna med kedjor, men de rebelliska bor på ett torrt land.

Här erkänns Gud som far till faderlösa och änkornas ryggrad. Han är den som ger de som inte har familjer en familj att ringa sina egna. Han ger frihet till dem som sitter i fängelse, men de som gör uppror mot honom kommer att orsaka stort obehag.

Vers 7 & 8: O Gud, när du gick ut för ditt folk, när du gick in genom öknen; selah: Jorden skakade, himlarna tappade också vid Guds närvaro: till och med Sinia själv blev rörd vid Guds närvaro, Israels Gud.

Här berättar psalmisten hur Gud förde sitt folk ur vildmarken och ledde dem in i Kanaän. Han var för dem en molnpelare om dagen och en eldstolpe på natten. Himlarna och jorden skakade av hans apperaing även när han ledde sina barn till deras löfteplats.

Vers 9 & 10: Du o Gud sände ett rikligt regn, varigenom du bekräftade din arv när den var trött. Din församling har bott där; du, o Gud, har förberett dig av din godhet för de fattiga.

För att bevisa att han har gett dem landet till arv, sände Gud rikligt regn över landet för att göra det fruktbart. Han välsignade dem med sin godhet, ett land med mjölk och honung som han gjorde det till och fick sina barn att bo där.

Vers 11 & 12: Herren gav ordet: stort var företaget med dem som publicerade det. Kungarna av arméer flydde snabbt och hon som stannade hemma delade bytet.

Gud gick framför dem och talade och bekräftade hans ord över dem. Alla i zion, både män och kvinnor förkunnade detta ord till alla. Sedan började kungar resa sig mot dem och deras kungarike med dem, men Gud stod upp mot dem och de flydde och lämnade sina byte för zions kvinnor att äga.

Vers 13 & 14:Även om ni har spänning mellan krukorna, så kommer ni att vara som en duvs vingar täckta med silver och hennes fjädrar med gult guld. När de allsmäktiga spridda kungar i det, var det vitt som snö i laxen.

Psalmisten beskriver Israels barn som vanliga får som verkar mindre viktiga. Men Gud använder sina vingar för att täcka och skydda dem i deras ödmjuka tillstånd. Han valde kungar för sig själv och dekorerade dem och gjorde dem så vita som snön.

Vers 15 & 16: Guds kulle är som Basans kulle; en hög kulle som Bashans kulle. Varför hoppar ni, höga kullar? Detta är den kulle som Gud önskar att bo i; ja, Herren kommer att bo i det för alltid.

Bashans kulle enligt historien är ett stort berg, en om Guds berg. Men här ser vi att samma berg för att inte hoppa för Gud har valt ett annat. Detta beskriver Guds val av Sion framför andra, hans folk över andra nationer. Även om andra kan avundas, ändrar det inte det faktum att Gud har valt Sion över dem.

Vers 17 & 18: Guds vagnar är tjugo tusen; till och med tusentals änglar: Herren är bland dem, som i Sinai på det heliga. Du har stigit upp på höjden, du har fångat fångenskap: du har fått gåvor för män; ja också för de upproriska, så att Herren Gud kan bo bland dem.

Detta talar också om mångfalden av Guds eget folk, hur mäktiga de hade blivit och hur Gud bor bland dem. Gud hade gett dem möjlighet att ha honom i sin fullhet och därför gav han dem mått på gåvor från sig själv. Den andra versen talar också om det verk Kristus skulle göra när han kom att dö. Hur han skulle stiga upp till himlen efter döden för att få andliga gåvor för män; både de som var rättfärdiga och de som var upproriska.

Vers 19 & 20: Välsignad vara herren, som dagligen laddar oss med fördelar, till och med vår frälsnings Gud. Den som är vår Gud är frälsningens Gud; och tills Gud Herren Herren hör till dödsfrågorna.

Psalmisten lovar Gud ännu en gång. Han berömmer honom för den godhet han visar oss dagligen. Han berömmer honom för hur han alltid räddar oss även från döden.

Vers 21 & 22: Men Gud ska lindra sina fienders huvud och den håriga hårbotten hos den som fortfarande fortsätter i hans överträdelser. Herren sa: Jag kommer att föra tillbaka från Basan, jag kommer att föra mitt folk igen från havets djup.

Gud räddar inte bara oss utan han skulle också krossa våra fienders huvud, särskilt de av dem som vägrar omvända sig. Han kommer att ropa dem ur sitt gömställe och se till att de alla förstörs. Då kommer han att kalla ut sitt eget folk och återställa dem även från havets yttersta ändar.

Vers 23 & 24: Så att din fot kan doppas i blod från dina fiender och dina hunders tunga i detsamma. De har sett dina händelser, o Gud, till och med min Guds, min kungs vägen, i helgedomen.

Gud kommer att se till att våra fienders huvuden krossas under våra fötter så att våra fötter blir "doppade i blod". Och efter att ha erövrat dem kommer Gud att röra sig i majestätisk procession framför dem. Detta talar om att förbundets ark återvände till Israel. Arken representerade templet och Gud var i det, de flyttade det majestätiskt tillbaka till där det tidigare hade hållits.

Vers 25 & 26: Sångarna gick före, spelarna på instrument följde efter; bland dem var flickorna som lekte med träbrädor. Välsig Gud i församlingarna, till och med herren, från Israas fontänl.

När de rörde sig med arken sjöng de lovord till Gud och spelade instrument med den. Arken var ett bevis på att Gud var med dem och att förlora den var ganska svårt för dem. Men nu när de hade det tillbaka, glädde de sig för att Guds närvaro hade återställts dem igen.

Vers 27 & 28: Det finns lilla Benjamin med sin härskare, Judas furstar och deras råd, fyrarna av Sebulon och furstarna i Naftali. Din Gud har befallit din styrka: stärk, o Gud, vad de har gjort för oss.

Detta var processorns ordning när de marscherade med arken. Benjamin ledde dock den yngsta men mycket gynnade av Gud vägen. Sedan Juda, Sebulon och Naftali. Nästa vers var en uppmaning till Gud att visa sin styrka till folket som han alltid hade gjort. Styrken som han gav dem seger och resorterar dem.

Vers 29 & 30: På grund av ditt tempel i Jerusalem ska kungar ge presenter till dig. Bestraff spearmänniskan, tjurarnas mängd, med kalvarna om folket, tills var och en överlämnar sig med silverstycken: sprida folk som glädjer sig i krig.

Kungar kommer också att presentera presenter till hans tempel i Jerusalem, kungar från hela platsen. Alla de som höjer sig ovanför Gud och de som för pengarnas kärlek gör sig själva som Gud kommer att bestraffas av honom.

Vers 31 & 32: Prinsar kommer ut ur Egypten; Etiopien ska snart utsträcka sina händer till Gud. Sjung för Gud, kungariket på jorden. O sjung lov till Herren; Selah.

På grund av Guds makt och auktoritet, ska riken från alla delar av världen inklusive Afrika böja sig för referens och underkastelse för Gud. Psalmisten uppmanar oss än en gång för att prisa Gud. Varje rike, varje nation bör berömma honom i kraft av sin kraft.

Vers 33 & 34: Till honom som befinner sig på himmelens himmel, som var gamla; se, han skickar ut sin röst och att en mäktig röst. Skicka styrka till Gud: hans excellens är över Israel och hans styrka är i molnen.

En uppmaning att berömma ännu en gång. Psalmisten uppmanar alla att berömma Gud för sin styrka och kraft. Han som bor i himmelens himmel och vars röst skickar en skakning till jordens ändar. Hans eget folks Gud; Herren Gud över Israel.

Vers 35: O Gud, du är fruktansvärd ur de heliga platserna. Israels Gud är den som ger sitt folk kraft och kraft. Välsignad vara Gud.

Prisa den gud vars blotta närvaro skickar vördnad och helig rädsla ner på ryggraden. Den som stärker sitt folk med sin egen styrka och sin kraft.

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Här är några situationer där du bör använda denna psalm.

 • När du vill att Gud ska hämnas på hans fiender; ditt livs problem.
 • När du behöver uppskatta Gud för hans styrka och auktoritet i ditt liv.
 • När du vill att Gud ska ge dig seger över dina fiender.
 • När du vill berätta om allt som Gud har lite för dig såväl som hans folk tidigare.

PSALM 68 BÄN.

 • Herre, stå upp enligt ditt ord och låt alla dina fiender: alla mina fiender i mitt liv sprids i Jesu namn.
 • Far, jag ber dig att ge mig seger över mina fiender, låt dem krossas under mina fötter och deras blod under mina fötter namn.
 • Herre, jag tackar dig för hur du återställde din närvaro till ditt eget folk tidigare och hur de sjöng inför dig, tack för att du fortfarande är Gud och du kommer att göra detsamma för min räkning i Jesus namn.
 • När rök drivs bort och smälts före Guds närvaro, så låt mina fiender smälta framför mig i Jesus namn.
 • Guds återställande återställer min härlighet, i Jesu namn.
  När mörker ger upp inför ljuset, o Herre, låt alla mina problem ge upp inför mig, i Jesu namn.
 • Din Guds kraft, förstör alla problem i mitt liv, i Jesu namn.
 • O Gud, stå upp och attackera varje brist i mitt liv, i Jesu namn.
 • Din makt av frihet och värdighet, manifest i mitt liv, i Jesu namn.
 • Varje kapitel av sorg och slaveri i mitt liv, nära evigt, i Jesu namn.
 • Din Guds kraft, för in mig från eldens skam från eld, i Jesu namn.
 • Varje hinder i mitt liv, vika för mirakel, i Jesu namn.
 • Varje frustration i mitt liv blir en bro till mina mirakel i Jesu namn.
 • Varje fiende, som utforskar förödande strategier mot mina framsteg i livet, ska skämmas, i Jesu namn.
 • Varje bostadstillstånd för mig att stanna i nederlagsdalen, återkallas i Jesu namn.
 • Jag profeterar att bittert liv inte ska vara min del; ett bättre liv ska vara mitt vittnesbörd i Jesu namn.
 • Varje grymhetsbebyggelse, utformad mot mitt öde, blir ödslig i Jesu namn.
 • Alla mina prövningar blir portar till mina kampanjer, i Jesu namn.
 • Du Guds ilska, skriv nekrologen för alla mina förtryckare, i Jesu namn.
 • O Herre, låt Din närvaro börja en härlig berättelse i mitt liv.

annonser
tidigare artikelBön poäng från psalm 25
nästa artikelPsalm 3 Bön om hjälp
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här