Psalm 4 Bön om hjälp

1
1016
Psalm 4 Bön om hjälp

Idag ska vi titta på psalm 4, bön om hjälp. Det här är en mycket kraftfull psalm av kung David. I dessa psalmer uppmanar David Herren att få hjälp i nödläge. Det är en psalm som lär oss att lita på Herren under de mörka och oroliga tiderna i våra liv. Det är också en psalm som kallar män till omvändelse, från att lita på lögner och fåfänga. Så länge vi fortsätter att lita på Herren kommer vi alltid att övervinna livets prövningar och trängsel.

Att engagera en bön om hjälp med psalm 4 är ett mycket effektivt sätt att engagera himlen för att komma till din räddning. Varje bön som stöds av andlig förståelse av skrifterna kommer alltid att ge resultat. Det är därför vi börjar titta på betydelsen av psalm 4 vers för vers innan vi går in i bönerna om hjälp med psalm 4.

PSALM 4 BETYDANDE VERSE AV VERSE

Vers 1: SVAR MIG NÄR JAG RINGAR, O GUD AV MIN RÄTT! Du har gett mig rum när jag var jag. Var graciös mot mig och hör mina bönar

Detta är den första versen i detta kapitel och vi kan dra slutsatsen att ingen människa har rätt att förvänta sig att Gud ska höra honom om han inte ringer. Det finns mängder som förväntar sig Guds välsignelser lika säkert som om de bad mest för dem; och ändå ber sådana människor inte alls.

När David var i nöd, pressad eller innesluten och inte visste hur han skulle fly, hade Gud interponerat och gav honom rum så att han kände sig fri. Han begär nu samma barmhärtighet igen. Han känner att Gud som hade gjort det i tidigare problem kunde göra det igen, och han ber honom att upprepa sin barmhärtighet. Bönen indikerar förtroende för Guds kraft och bevisar att det är rätt i våra böner att komma ihåg de tidigare fallen som en grund för hopp om att Gud igen skulle höra våra böner.

Vers 2: O MÄN, HUR LÅNG SKAL MIN HONOR LIDA SKAM? Hur länge kommer du att älska VAINS-ord och söka efter lejer?

Problemet ovan är att de är män, män och maktmän, värdighet och ära, och som befann sig på höga platser, och skröt av sina titlar och storhet. värld. Detta är verkligen villkoret i vår värld idag. 2 Tim. 3: 2-4 beskriver dessa människor exakt. De har ingen tid för Gud och deras utsikter är alla förgäves och vars löften är tomma!

Tills en person, man eller kvinna, tar emot Jesus Kristus som sin Frälsare och blir en Guds son, kommer de att göra alla möjliga saker som skämmer Gud. Detta kan betyda många saker. De är en lögnare, eller kanske de söker efter falska gudar. Det kan till och med vara båda. "Kärlek fåfänga", betyder bara att älska denna värld och alla saker i den.

Vers 3: MEN VET ATT HERREN BESKRAR GUDLIGT FÖR HEMSELF; HERREN Hör när jag kallar honom.

Detta riktar sig till dem som han i den föregående versen kallade "människors barn". det vill säga hans fiender. Detta är för att visa dem att deras motstånd mot honom måste vara förgäves, eftersom Gud hade bestämt sig för att skilja honom ut för sin egen tjänst och därför skulle höra hans bön om lättnad och skydd.

Vers 4: VAR KRAFTIG, MEN INTE; KOMMUNE MED DINA EGNA HJÄRTER PÅ DINA SÄNGAR, OCH VAR Tyst.

Denna vers är att du är arg och om ni tror att du har orsakat att vara arg. låt inte din ilska leda dig till uppror mot både Gud och din kung. Tänk på ämnet djupt innan du försöker agera. Att vara i detta tillstånd är inte en ursäkt för att överge sig till känslor och synd, ilska och synd behöver inte gå hand i hand.

Kommunicera med ditt eget hjärta betyder att tänka i ditt hjärta på Gud. Ibland, i vår säng, är det bara tyst tid som vi kan tänka i vårt hjärta om Gud.

Vers 5: ERBJUDA RÄTT SACRIFICE OCH UT DITT TILLTRÄDE I HERREN.

Rättfärdighetsoffer som gör en speciell ansträngning för att inte synda eftersom rättfärdighet behagar Gud. Vår sanna rättfärdighet, som vi diskuterade tidigare, är inte tillräckligt bra utan får vår rättfärdighet från Jesus Kristus. Han tog vår synd och vi fick hans rättfärdighet. Förtroende ligger utanför tron. Det vilar i Jesus, att veta att han räddade dig. Förtroende är att veta i ditt hjärta att allt går bra. Vi kan inte lita på människan. Vårt förtroende måste vara på HERREN Jesus Kristus. Lita på HERREN av hela ditt hjärta, så kommer han att belöna dig

Vers 6: DET ÄR MÅNG SOM SIER, ”O SÅ VI KAN SE NOGT GODT! LÖF UPP LJUSET TILL DIN LÄNGD PÅ OSS, O HERREN.

Psalmisten här förmedlas för så många som letar upp till Gud för hans godhet att vila på dem. Alla som väntar på Herren i nödläge kommer inte att bli besvikna.

Vers 7: DU HAR SÄTT MER GLÄTT I Mitt hjärta än de har när deras korn och viner om.

Denna vers talar om hur Kristus har gett vår själ vad den ville och ville ha. Vi hittar nu lycka som jordiska saker inte kunde producera. Vi har samvetsfrid och glädje i den Helige Anden, vi har för närvarande en otrolig tillfredsställelse i vittnesbörd om din kärlek till min själ; mer än världsliga personer har i tid för en riklig skörd.

Vers 8: I FRED SKA JAG BÅDE LIGA NED OCH SOVA; FÖR DIG ALT, HERREN, GÖR MIG BOLIG SÄKERHET

Detta är den sista versen i psalm 4 och dess betoning på hur de flesta män lägger sig för att sova dagligen, för utan vila kunde livet inte bevaras; men få ligger i fred! fred med deras egna samvete och fred med Gud, för vi har ingen makt att försvara oss, och ändå kände vi oss säkra på att vi skulle vara säkra, för vi litar helt på Herren. David hade då två stora välsignelser, vila i sömn och förtroende för Herren

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALM 4?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

 • När du behöver hjälp när det gäller svårigheter
 • När du behöver fred för att töja ditt liv
 • När du behöver Guds bevarande
 • När du är i nöd och du måste omvända dig från dina sätt

PSALM 4 BÄNARE:

Om du är i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa kraftfulla psalm 4-böner åt dig:

 • Be förlåtelse för hur du har svarat syndigt i din ilska.
 • Var nådig mot mig och hör min bön i tiden av min nöd
 • Herre när jag litar på dig, kommer min ära inte att bli till skam
 • Lyft upp ditt ansikts ljus mot oss, HERRE! ”
 • Lyft upp ditt ansikts ljus på oss och lägg mer glädje i vårt hjärta
 • Far hjälper mig från de som är för starka för mig i Jesus namn.
 • Åh Herre, var min nuvarande hjälp och slåss mot mina slag idag i Jesus namn.
 • Åh Herre, hjälp mig och befria mig från den mäktiga världens arm i Jesus namn.
 • Åh Herre, besviken alla som säger om mig att det inte finns någon hjälp för mig i Jesus namn.
 • Oh Herre, skicka hjälp till mig från helgedomen och stärka mig från Sion i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag har ingen här på jorden som hjälper mig. Hjälp mig för problem är nära. Befria mig så att mina fiender inte får mig att gråta i Jesu namn.
 • Åh Herre, försena inte att hjälpa mig, skicka mig hjälp snabbt och tyst de som hånar mig i Jesus namn.
 • Herregud! Dölj inte ditt ansikte för mig under den här försökande perioden. Var barmhärtig mot mig, min Gud, stå upp och försvara mig i Jesus namn.
 • Åh Herre, visa mig din kärleksfulla vänlighet, höja hjälpare för mig i denna period av mitt liv i Jesus namn.
 • Åh Herre, ett uppskjutet hopp gör hjärtat sjukt, där lord skicka mig hjälp innan det är för sent för mig i Jesus namn.
 • Herregud! Ta tag i sköld och buckler och stå upp för min hjälp i Jesus namn.
 • Åh Herre, hjälp mig och använd mig för att hjälpa andra i Jesus namn.
 • Åh Herre, slåss mot de som kämpar mot min ödehjälpare idag i Jesus namn.
 • Åh Herre, på grund av ditt namns härlighet, hjälp mig i denna fråga (nämn det) i Jesus namn.
 • Åh Herre, från idag förklarar jag att jag aldrig kommer att sakna hjälp i Jesu namn.

annonser
tidigare artikelPsalm 3 Bön om hjälp
nästa artikelPsalm 86 Meddelandets vers av vers
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

 1. Hjälp mig att be för alla barn för att Gud ska ge dem rätt och gudomliga anvisningar och att de ska känna och tjäna Gud för att de är nästa generation som kommer att förhärliga namnet på vår Herre Jesus Kristus.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här