Psalm 3 Bön om hjälp

0
741
Psalm 3 Bön om hjälp

Psalm 3 är Bibelns tredje psalm. Det är en bön om hjälp från ovan, det är också en tacksägelsens bön till Gud, som svarade på en drabbad själ. Psalm 3 tillskrivs särskilt David när han flydde från sin son Absalom. David, övergivna av sina undersåtar, förtalad av Shimei, förföljd för sin krona och livet av sin oskyldiga son, vänder sig till sin Gud, gör sina bön och bekänner sin tro

Efter att ha fastställt det faktum att psalm 3 är en psalm av åkallelse, beklagan, förtroende, framställning och beröm. Det är viktigt att vi ger en detaljerad studie eller undersökning betydelsen av psalm 3 vers för vers för att förstå mer om det

PSALM 3 BETYDANDE VERSE AV VERSE

Vers 1: HERREN, HUR MÅNGA ÄR Mina FÖRBÅNGAR! Många stiger mot mig

Det här är den första versen i kapitel 3 och den riktades till herren, den visar oss hur Davids fiender ökade i konspiration mot honom. Och Israels människors hjärta var mot honom som ett brusande lejon som var redo att äta, kastar honom från hans kungariket och att förstöra hans liv.

Vers 2: Många säger om mig, det finns ingen hjälp för honom i gud

Denna vers talar om några av hans fienders bebrejd, hur psalmisten övergavs och gjorde ett rov av fienden; han var helt övergiven och har ingen makt att försvara sig, inget hopp om att fly från sina problem och att Gud inte har för avsikt att blanda sig och rädda honom varken i denna värld eller i den kommande världen.

Vers 3: MEN DU, HERREN, KUNNAR ETT SKJÄLT FÖR MIG, MITT HÄRLIGHET OCH LIVAREN AV MIN HUD

I denna vers uttryckte psalmisten här förtroende för att Herren verkligen hade hört hans rop och besvarat hans bön från sina heliga kullar. Användningen av skölden i denna vers; det var naturligt att tala om Gud som ”skölden” eller ”skyddet” för sitt folk som i tid med fara och besvär kommer han att vara lyftaren där uppe och de ska återupprättas till sin tidigare värdighet.

Vers 3: Jag ropade högt till Herren, och han svarar mig från hans heliga kulle

Denna vers talar om när psalmisten utsattes för mycket fara och därför gav han uttryck för sin djupa ångest i ord när hans fiender blev så ökade om honom och därmed gjorde hans överklagande till honom säkert. Gud, hans värme av bön, dvs han hör ditt rop när du kallar honom ur hans jordiska och himmelska helgedom där han är varje närvarande för att besvara helgens böner riktar till honom, och därifrån hör han, välsignar och svarar vår ångest.

JAG LJAR NED OCH SOVER; Jag vaknar igen, för Herren håller på med mig

Vers 5: Denna vers förklarar det mod som psalmisten hade när han visste att han har Gud för sitt skydd och kan gå tyst och säkert till sin säng för att inte vara rädd för eldens våld, svärdets kant och de onda människors utformning. Även om det är mänskligt talat finns det anledningen till att du är rädd att du skulle ha kunnat få sova döds sömnen och krossas, men Gud stod som en sköld och skyddade honom och hans liv är fortfarande medan han är i säkerhet.

Vers 6: JAG ÄR INTE SKRIVT AV Tiotusentals människor som har ställt sig själva mot mig RUNDABOUT

David var en modig man från sin ungdom; hans engagemang med Goliat och hans militära utnyttjelser visar det. Och nu är det nu många tusentals som reser sig mot honom, även om styrka och antal inte är något mot Guds närvaro, säger psalmisten nu att han inte skulle vara rädd om något antal fiender skulle stiga upp i uppror mot honom. Den som har gjort Gud till sin tillflykt har verkligen ingen anledning att frukta.

Vers 7: STÅ upp, HERREN! LEVERA MIG, O MIN GUD! FÖR ATT SMITA ALLA Mina fiender på CHEEK, bryter du ut de veckas

I denna vers, även om han visste att Gud hade tagit upp sin kamp, ​​men han visste ändå att hans fortsatta skydd berodde på hans kontinuerliga böner. Psalmisten talade med förtroende för Guds ingripande eftersom han fortfarande var omgiven av många fiender och han vet med säkerhet att han skulle vinna segern.

Psalmisten uppmanade med säkerhet honom att göra det eftersom han hade avväpnat sina fiender tidigare och hoppades att han skulle göra det igen.

Vers 8: LEVERANS HÄR TILL HERREN; DIN VÄLSNING VAR PÅ DINA MENNESKOR.

Denna sista vers visar Guds räddande kraft. Det är bara Gud som räddar, De som är räddade från kraften och syndens skuld är hans folk. Hans barmhärtighet räddade dem; och det är genom att hans välsignelse ständigt över dem, att de fortsätter att bli frälsta. Han är fontänen där vår hjälp och frälsning kommer från det vill säga att det gäller Gud ensam att rädda. Psalmisten hade ingen förväntan på att rädda sig själv om han skulle räddas kände han att det var att vara ensam av Gud. Hans barmhärtighet räddade honom och det är genom att hans välsignelse ständigt över dem.

När behöver jag den här psalmen?

Du undrar kanske när du behöver den här psalmen. Du kan kolla nedan för några av de situationer när du ska använda psalm 3

  1. När livet faller isär
  2. När du är rädd att du kan bli skämd av fienderna
  3. När det är så många motståndare som letar efter ditt fall
  4. När du behöver Guds skydd
  5. När du Guds hållbarhet och befrielse

PSALM 3 BÄNARE:

Om du befinner dig i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa kraftfulla psalm 3-böner åt dig:

  1. be för Guds skydd och befrielse
  2. Be om Guds barmhärtighet, förlåtelse, visdom och bedömning mot fällorna för fienden
  3. Be om Guds styrka och uthållighet för att övervinna alla motstånd och motgångar
  4. Herre överge mig inte och låt mig inte vara rov för mina fiender.
  5. Herre hör mitt rop och slåss min kamp för mig

6). Far hjälper mig från de som är för starka för mig i Jesus namn.

7). Åh Herre, var min nuvarande hjälp och slåss mot mina slag idag i Jesus namn.

8). Åh Herre, hjälp mig och befria mig från den mäktiga världens arm i Jesus namn.

9). Åh Herre, besviken alla som säger om mig att det inte finns någon hjälp för mig i Jesus namn.

10). Oh Herre, skicka hjälp till mig från helgedomen och stärka mig från Sion i Jesus namn.

11). Åh Herre, jag har ingen här på jorden som hjälper mig. Hjälp mig för problem är nära. Befria mig så att mina fiender inte får mig att gråta i Jesu namn.

12). Åh Herre, försena inte att hjälpa mig, skicka mig hjälp snabbt och tyst de som hånar mig i Jesus namn.

13). Jösses! Dölj inte ditt ansikte för mig under den här försökande perioden. Var barmhärtig mot mig, min Gud, stå upp och försvara mig i Jesus namn.

14). Åh Herre, visa mig din kärleksfulla vänlighet, höja hjälpare för mig i denna period av mitt liv i Jesus namn.

15). Åh Herre, ett uppskjutet hopp gör hjärtat sjukt, där lord skicka mig hjälp innan det är för sent för mig i Jesus namn.

16). Jösses! Ta tag i sköld och buckler och stå upp för min hjälp i Jesus namn.

17). Åh Herre, hjälp mig och använd mig för att hjälpa andra i Jesus namn.

18). Åh Herre, slåss mot de som kämpar mot min ödehjälpare idag i Jesus namn.

19). Åh Herre, på grund av ditt namns härlighet, hjälp mig i denna fråga (nämn det) i Jesus namn.

20). Åh Herre, från idag förklarar jag att jag aldrig kommer att sakna hjälp i Jesu namn.

annonser
tidigare artikelPsalm 68 Meddelandets vers av vers
nästa artikelPsalm 4 Bön om hjälp
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här