Psalm 150 Betydelse vers av vers

0
5278
Psalm 150 Betydelse vers av vers

Idag ska vi studera psalm 150, vilket betyder vers för vers. Psalm 150 är den 150: e och sista psalmen i Psalms Book, allmänt känt på engelska av sin första vers, i King James Version, "Prisa HERREN". Beröm Gud i hans helgedom ”. Psaltaren är den tredje delen av den hebreiska bibeln och en bok i det kristna Gamla testamentet. På latin är det känt som "Laudate Dominum in sanctis eius". Detta namnger nio typer av musikinstrument som ska användas till beröm av Gud. Medan den exakta översättningen av några av dessa instrument är okänd, är några av de identifierade instrumenten shofar, lyra, harpa, trumma, orgel, flöjt, cymbal och trumpet. Det observeras att alla mänskliga förmågor används för att producera musik från dessa instrument: ”Andningen används för att blåsa i trumpet; fingrarna används för att slå strängarna i salveriet och harpa; hela handen ansträngs för att slå träet; fötterna rör sig i dansen ”.

Psalmisten uppmanar församlingen att berömma Gud med musik och dans, som heter nio typer av musikinstrument som kan användas för att lova Gud. Detta är mer än uppmaning till varje troende, det är ett mandat att Gud som varje människa behöver för att förstå att Gud kräver vår frukt av uppskattning i varje minut, tillstånd och ställning, så detta är Guds vilja som vi behöver hålla fast vid.

Psalm 150 som betyder vers av vers

Vers 1:  Prisa Herren. Prisa Gud i hans fristad: beröm honom i himmelens fästmak.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Denna vers beskriver vad, var och hur en människa alltid ska göra mot Gud, vilket ger uttryck för att människan inte bara ska göra det, utan var kravet bör erbjudas enligt psalmisten. Vad vi bör göra, dvs. visa och förkunna Guds godhet för mänskligheten, för detta måste vara vad himmelsk värd alltid gör mot Gud, varje troende måste berömma Gud i alla situationer. Hur beröm bör erbjudas Gud, som det nämns i Psalmens betydelse, beröm och tacksamhet bör erbjudas i hans helgedom, som är vårt hjärta, eftersom vårt hjärta är mittpunkterna och förkroppsliga som förbinder kropp, själ och ande, källan till information som den fysiska och andliga sinnesprocessen under interaktionen mellan denna sammansättning av människan dvs vad människan består, att varför Jesus i sitt uttalande uppgav att de som kommer att tillbe Gud måste tillbe i sanning och ande, så vårt hjärta är det högsta området för interaktion mellan människan och Gud. Hur man kan uttrycka i detta uttalande "prisa honom på hans makts himmel", vilket innebär, beröm i himlen, hans starka och fästning, vilket innebär att Thanksgiving ska erbjuda genom en förståelse för den otaliga välsignelse från Gud som manifesteras i våra liv.

Vers 2:  Beröm honom för hans mäktiga handlingar: beröm honom enligt hans utmärkta storhet.

Detta beskriver den underbara verksamheten som manifesterar sig förut, nu och för evigt, som ger uttryck för Guds mäktiga, kraft, majestät och mäktiga, Guds trofasthet genom alla tider, även i det dagliga livet, utformningen och manifestationen av Guds ära i allt han har gjort, de kontinuerliga förändringarna som sker varje dag.

Vers 3: Prisa honom med ljudet från trompet, beröm honom med psalteriet och harpen.

Denna vers i Skriften som uppmärksammar användningen av ett instrument som producerar ljud för att berömma, upplysa och ge oss känslan av att varje instrument som producerar ljud har mystisk kommunikation och ära de producerar som kan väcka andan och förstärka varje kroppsdel att berömma Gud och också ge uttryck för mirakulösa handlingar med Gud med mänskligheten, det hjälper den troende att ge hela deras varelser att hedra Gud utöver fysisk aktivitet eller handling.

Vers 4 och 5: Beröm Honom med träbrädan och dansen: beröm honom med stränginstrument och organ. Beröm honom på de höga cymbalerna: beröm honom på de högljudande cymbalerna.

Denna vers förklarar inte bara användningsinstrumenten för att prisa Gud utan involverade djupt användningen av gåvor, Gud gav till varje människa vilken kunskap, förståelse, visdom med mycket kreativitet som kräver att dessa instrument används för att nämna den andliga implikationen är bäst känd för Gud, dessutom kan den fysiska implikationen inte försummas, instrumentets återupplivande anda i ogynnsamt tillstånd och dilemma, än mindre Gud, som vet varför han ger människan inspiration att designa och uppfinna dessa instrument, dessa musikinstrument av ansträngningen av listig spelare, har den tvingat att få människan att ändra sitt hjärtas tillstånd medvetet och omedvetet. Dans involverar dynamisk och kontinuerlig rörelse av kroppen och med psykologiskt engagemang som kan kroppen under sinnets kontroll. Om allt involverade totalt engagemang av kropp, själ och ande för att prisa Gud, kan det hjälpa oss att göra Gud lycklig mot oss.

Vers 6:  Låt allt som har andetag lova Herren. Prisa Herren.

Versen beskriver hela innebörden av denna Psalm, ordet: Låt alla själar [prisa Gud] ”,” Låt varje andetag [prisa Gud], det betyder för varje andetag en person tar, han måste prisa Gud, allt som människan behöver vara ett beröm till, Gud förväntar sig inte bara beröm av vår mun, han kräver ut helhet, vilket innebär, för allt vi gör och äger måste vara instrument och berömkanal till Gud, allt vårt val, beslut, förmåga, intelligens, förmåga Gud vill att den ska informera om beröm och ära till honom, så Gud har inte skapat någon människa för att leva för sig själv, utan Gud och behaga Gud på alla områden. Det är inte bara en Psalm utan ett liv vi måste leva.

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Det finns några gånger där psalm kan tjäna ett syfte för dig. Varje dag är mest lämplig att använda denna psalm, och varje gång du känner att Gud förtjänar ditt djupa beröm.

När har mycket hänt i ditt liv och du vet vad du ska göra.

När du önskar mer av hans närvaro i din tysta tid

När du vill behöver du inte skäl att berömma, du känner bara att sjunga beröm till honom

PSALM 150 BÄN

Om du befinner dig i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa kraftfulla psalm 150-böner åt dig:

 • Herre, jag uppskattar din kärlek och design för mitt liv; vänligen acceptera mitt tacksamhet i Jesu namn.
 • Lord Jesus, jag kanske inte har någon anledning att berömma, men för din underbara gärning i mitt liv och allt som omringade mig, ger jag allt för att berömma dig,
 • Herre, Jesus när jag vill berömma dig låt allt inom och utanför mig känsligt för ditt beröm och hjälper mig att berömma dig i din vackra majestät.
 • Fader i Jesu namn, jag förklarar att du regerar över himlen och jorden, ingen kan jämföra med din storhet.
 • Min far och min Gud Jag kommer att berömma ditt namn så länge jag lever och har andan i mina näsborrar i Jesus namn.
 • Jehova, jag berömmer dig för att du är en härlig Gud och en barmhärtig far.
 • Fader, jag berömmer ditt namn eftersom du är den Gud som tystar alla mina fiender i Jesu namn.
 • Åh Herre, jag berömmer ditt namn för underverken i dina skapelser som du skapade till gagn för mänskligheten i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag tackar dig för att du skapade mig i din bild och likhet i Jesus namn.
 • Fader, jag tackar dig för nåd att leva och att sjunga dina berömmar till dig idag i Jesus namn.
 • Kära Herre, låt mig få nya vittnesbörd om att jag kan ge mer tacksägelse till ditt namn mitt bland de heliga i Jesus namn.
 • Kära Herre, jag lyfter ditt namn högre, framför allt andra namn, framför allt i himlen och på jorden i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag kommer att skryta med din godhet och din stora vänlighet hela dagen och jag berömmer dig för att du är min Gud i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag berömmer dig för att ha kämpat mitt liv i Jesu namn
 • Åh Herre, jag berömmer dig, mitt i mina prövningar är du verkligen anledningen till att jag är lycklig
 • Åh Herre, jag förstorar ditt namn och jag erkänner din storhet i Jesu namn.
 • Åh Herre, jag går med i brödernas församling för att berömma er för ni har gjort stora saker i mitt liv i Jesus namn.
 • Åh Herre, jag berömmer ditt namn idag för att bara de levande kan berömma ditt namn, de döda kan inte berömma dig
 • Åh Herre, jag berömmer dig idag för att du är god och dina barmhärtighet varar evigt i Jesus namn.

 

 


tidigare artikelPsalm 90 Betydelse vers av vers
nästa artikelPsalm 6 Meddelandets vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.