Psalm 1 Betydelse vers av vers

3
22360
Psalm 1 Betydelse vers av vers

Idag ska vi titta på boken psalm 1, som betyder vers för vers. Det här är en Visdom Psalm av David. Davids första psalm kategoriseras som en "visdom" -salm. I likhet med ordspråken fokuserar dessa psalmer på värdet av visdom och att leva ett klokt, gudiskt liv i motsats till ett ogudlöst liv. Psalm 1 ger en tydlig åtskillnad mellan de rättfärdiga och de ogudaktiga. Visdomslitteraturen i Bibeln delar upp mänskligheten i dessa två absoluta kategorier och känner inte igen en tredje. Ett annat tema i denna visdomspsalmer handlar om nuvarande förmögenheter och människors slutliga öden. De första och sista orden i psalm 1 ger oss dessa alternativ. Välsignad är den rättfärdiga personen som behagar sig i Guds lag; de ogudaktiga å andra sidan kommer att förgås. Vi kan se processen med "välsignelse" och "förbannelse" redan i detta liv

Kapitlet börjar med "Salig är mannen". Denna första psalm står som en slags introduktion till resten av psalmen. Idéerna och informationen är väldigt allmänna och grundläggande, men den berör två ämnen som kontinuerligt förekommer under psalmen. Den förklarar välsignelsen och förbannelsen, att vi kan ta rätt väg som leder till glädje och undvika det som säkert kommer att sluta i vår elände och fördärv.

Människans andliga liv framställs negativt och positivt, inåt och externt, bildligt och bokstavligen. Framför allt sammanfattar den allt som är att följa i resten av psalmerna, och för den delen strukturen för denna psalm följer den inte ett klagande eller berömmönster. Mönstret är ganska unikt, faktiskt. Strukturen är baserad på flera kontraster mellan de gudomliga och de ogudaktiga. När vi utforskar dessa psalmböcker, dess betydelse vers för vers idag, ber jag att dina ögon ska öppnas för att se visdomen i att följa rättfärdighetens väg i Jesus Kristus namn Amen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

     Betydelse av Psalm 1 vers för vers

Vers 1 Välsignad är mannen som inte promenerar i räcket för det vickade eller står på vägen för synderna.


Detta är ett förord ​​eller en introduktion till hela psalmförfattarens bok och den beskriver en välsignad man, även kallad "lycklig man" och den ogudaktiga.

Den välsignade mannen, hans tillstånd är lyckligt eller önskvärt, vi får höra vad han inte gör. Han har inget intresse av att omge sig med sådana som en ogudlös person, spottare

Den onda mannen är de som söker oberoende från Gud, de som bara har ett mänskligt eller jordiskt perspektiv på livet.

Vers 2 MEN HANS FRAMSTÄLLNING ÄR I HERRENS LAG, OCH HANS LAG MEDITERAR DAG OCH NATT

Den andra versen i Psalm 1 förklarar hur den välsignade mannen finner nöje och lycka, i stället för att hitta dem i samhället och samla de onda finner han det i Guds sanning och lag, han strävar efter att förstå dess innebörd; han har nöje att reflektera över det, stanna kvar och bekanta sig med det så att hans sanningar imponeras mer på hans hjärta.

Vers 3 Han är som ett träd som planteras av vattenströmmar, att vinet är frukt i dess säsong, och dess blad lämnar inget i allt han gör, han förtjänar

Den tredje versen talar om Guds vilja angående den välsignade mannen, vi märker att trädet är planterat, det har inte planterat sig själv. Den övergav sig helt och fullständigt och genom att göra det anges det på en gynnsam plats som gav god frukt. De som gör Guds vilja kommer säkert att producera rättfärdighetens frukter. I allt kommer han att lyckas eftersom dess välsignelse inte beror på dess slag

 Vers 4  DE WICKED ÄR INTE SÅ MEN ÄR LIKA CHAFF SOM VINDEN KÖRAR BORTA.

Den fjärde versen jämför den ogudaktiga med den yttre täckningen av spannmålsfrön som inte har något värde och styrs av vinden sprids bort från jordens yta, de älskar inte Herren eller glädjer sig i gemenskap med honom, eller önskan att vara som honom. det finns inget positivt i deras vägar och de är inte av Gud.

 Vers 5 Därför kommer de WICKED INTE STÅNG I DOMEN, INTE SINNERS I KONFIGURATIONEN AV DE RÄTTIGA.

Vers 5 förklarar vidare den dom som drabbar de onda När de kommer för att bli dömda, ska de dömas. De ska inte ha något att vädja för deras räkning och kan inte motstå dom, ett tidstest och kommer inte att ha någon plats i församlingarna för Guds folk och kommer att skiljas från församlingen vars namn är skrivna i livets bok.

Vers 6  FÖR HERREN VET DE RÄTTIGA VÄGEN

Den sista versen i psalm 1 beskriver hur Herren fullt ut förstår karaktären hos dem som är hans vän och kan identifiera dem och alla andra, det sätt eller sätt på vilket det ogudlösa livet tenderar att förstöra. Och på domens dag ska de fördömas till evigt eld och straff. De ogudaktiga ska förgås vid Herrens närvaro

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALM 1?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

 1. När du känner att du berövas Guds välsignelse
 2. När du känner dig förlorad
 3. Det är en psalm för att besträda de ogudaktiga råden mot ditt framsteg
 4. När du känner att du inte är fruktbar och produktiv i vissa områden
 5. Det är en psalm för att köra bort alla spår av ogudlösa och de ogudaktiga handlingarna i ditt liv.

PSALM 1 BÄNARE:

Om du är i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa kraftfulla psalms 1 böner för dig:

 1. Herr himmelske Fader, jag öppnar mitt hjärta för att få din välsignelse över mitt liv och när jag tar emot alla mina förnödenheter, är affärer läkt.
 2. Lord Jesus låt mitt Mitt andliga liv bli fruktbart, resultat och produktivt i Jesu namn.
 3. Lord Jesus raderar alla spår av ondska i mig och ger nåd att agera i ljuset av ditt ord.
 4. Lord Jesus hjälper mig att känna rättfärdighetens väg för att inte förgås.

5). Åh Herre, genom din heliga andes kraft, låt mig leva ett heligt liv så att jag kan representera Kristus på jorden i Jesus namn.

6). Åh Herre, hjälp mig att gå med dig i helighet så att jag ska uppfylla mitt öde och syftet med min existens i Jesus namn.

7). Åh Herrens rättfärdighet, i denna värld som är full av våld, själviskhet, mord och andra onda gärningar, lär mig helighetens väg och graver mig att leva som Kristus i ord, tankar och gärningar i Jesu namn.

8). Åh Herre, lär mig ditt ord och gör det enkelt att tillämpa det i mitt liv så att jag ser godhet alla dagar i mitt liv i Jesus namn.

9). Åh Herre, ge mig andan av ödmjukhet så att jag kan gå med dig i helighet Jesus namn.

10). Åh Herre, engagera mig för att hålla dina bud ta orätt långt borta från mig i Jesus
namn.

 

 

 

 

 

 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPsalm 22 Meddelandets vers av vers
nästa artikelPsalm 13 Meddelandets vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

3 KOMMENTARER

 1. Tack för din trevliga referens i psalmerna. Jag har gjort en bibelstudie med tre av mina systrar (jag kommer från en familj på 3 systrar) i över ett år nu.

  Vi håller nu på att studera Psalmer och en av mina systrar föreslog mig din webbplats.

  Tack för hjälpen och glädjen jag kan få från dina referenser till Psalmer.

  Gud välsigne dig och ditt team!

  Nathalie från Kanada!

  • Åh det är bra. Tack och lov att du tyckte att den här webbplatsen var användbar för din studie. Besök den här webbplatsen ofta eftersom det finns mer innehåll att rulla i enlighet med Guds instruktioner

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.