Psalm 41 Meddelandets vers av vers

0
15189
Psalm 41 Meddelandets vers av vers

Idag förklarar vi Psalm 41 Meddelandet vers för vers. Det finns flera psalmer i skrifter som innehåller olika teman som är sammanvävda i varandra. Psalm 41 budskapet vers för vers är en av sådana psalmer. Det talar om välsignelserna för god uppförande, förrädernas illamående, en vädjan om barmhärtighet och beröm till Gud. Psalmisten i psalmen 41 avslöjar hur en man kan vara medkännande mot de behövande och ändå behandlas felaktigt i gengäld. Detta är fallet med så många troende som är utspridda överallt. Vi gör så mycket för att upprätta oss med rätt att visa sympati med de fattiga, men i slutet av dagen blir vi förrådda i gengäld.

PSALM 41 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1: Välsignad är den som betraktar de fattiga: Herren kommer att rädda honom i tid av problem.

Detta är en av fördelarna med god uppförande som ges av Gud. Förmågan att vara empatisk med de behövande och ge som svar på deras behov gör en man lycklig och att bli avundad. Dessutom kan en sådan vara säker på att Gud kommer att rädda honom i tider av problem.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Vers 2: Herren kommer att bevara honom och hålla dem vid liv; och han skall välsignas på jorden. Och du skall inte överlämna honom till hans fienders vilja.

Gud kommer också att se till att en sådan människa förblir levande och är rikt välsignad. Det måste bero på att så länge en sådan människa lever, kommer han att fortsätta att vara medkännande mot de fattiga och hjälpa till att tillgodose deras behov. Även om hans fiender kommer för honom kommer Gud att se till att han inte ges i deras händer. Psalmisten använder detta för att uppmuntra oss att omfatta detta som en livsstil.

Vers 3: Herren kommer att stärka honom på sängen av svaghet; du gör hela hans säng i hans sjukdom.

Fortfarande med fördelarna med att ge till de behövande, kommer Gud också att ge honom läkning för alla hans sjukdomar. Han kommer att komma ihåg sina uppoffringar och hålla honom stark och återställa sin hälsa i sjukdomstider.

Vers 4: Jag sa att herre är barmhärtig mot mig: läk min själ; ty jag har syndat mot dig.

Här börjar psalmisten att vädja om barmhärtighet över skulderna på honom. Han förstod att även om han visade medkänsla för de behövande, skulle det fortfarande inte ge honom möjlighet att bli ostraffad för sina synder. Mer än så behövde han till och med söka Guds barmhärtighet för de gärningar som han offrade för.

Vers 5: Mina fiender talar onda om mig, när ska han dö och hans namn förgås.

Även om han var medkänsla med människor och tjänade till deras behov, ändå sökte de hans undergång till att vilja honom död. Sådant är det med det liv vi lever i. Vissa människor vill bara ha oss ur vägen för ingen rättvis sak, även de som vi har varit bra och nådiga mot.

Vers 6: Och om han kom för att träffa mig, talar han fåfänga: hans hjärta samlade orättvisa för sig själv: när han åker utomlands berättar det.

De kommer till och med att sitta med honom för att prata med honom, medan deras hjärta hela tiden tänker på skada och onda tankar mot honom. När han lämnar honom går han runt i grannskapet och delar med sig frukten av sina tankar; tyvärr är det emot den som har varit medkännande mot honom.

 

Vers 7: Alla som hatar mig viskar tillsammans mot mig: mot mig tänker de min skada.

Hans fiender går till och med så långt som att bilda en diskussionsgrupp bakom honom, föreställa sig och planera ondska och missöden mot hans liv. Tyvärr känner vi inte människors hjärta och kan därför inte säga när något sådant görs mot oss; det är därför vi hela tiden behöver Guds nåd.

Vers 8: En ond sjukdom, säger de, fastnar sig för att fasta åt honom: och nu när han ligger, kommer han inte att resa sig mer.

De önskar till och med honom sjukdom. Och när han blir sjuk önskar de att han aldrig kommer att resa sig igen.

Vers 9: Ja, min egen bekanta vän, i vilken jag litade på, som ätit av mitt bröd, har lyft hans häl mot mig.

Till och med hans närmaste kamrater, de som han litade så mycket på att till och med dela samma skylt med. De som han hade empatiserat med och ministrar till deras behov söker också hans förstörelse. De kommer till honom och verkar alla trevliga och vänliga men i deras sinnen är en dödlig och giftig önskan. Ett fall som kan tillämpas generellt för oss. Vi vet inte hur människors hjärta har för oss, även de som verkar vara närmast oss.

Vers 10: Men du, Herre, var barmhärtig mot mig och höj mig upp, så att jag kan ersätta dem.

Psalmisten söker därför Guds barmhärtighet för att hjälpa honom att stå stark igen så att han kan få möjlighet att återbetala dem för sina missförstånd. Naturligtvis förstod han att Gud är en rättvis gud som säkerställer att de ogudaktiga aldrig försvinner straff och att sökandet efter ersättning inte var på sin plats.

Vers 11: Genom detta vet jag att konsten är nöjd med mig genom att fienden inte har segrat över mig.

Eftersom han ändå söker Guds rättvisa vill han att Gud ska använda detta som ett sätt att bevisa för honom att han var nöjd med honom. Han ville att Gud skulle se till att hans fiender inte skulle vinna seger över honom, att deras önskningar efter honom inte skulle förverkligas, med vetskap om hur bra han hade varit för dem. Detta visar att vi kan söka Guds hämnd över våra fiender, särskilt när vi är säkra på att vi har varit goda mot dem.

Vers 12: Och när det gäller mig, stöder du mig i min integritet och sätter mig innan de står inför evigt.

Han visste att han hade varit precis från sin sida, han hade hanterat män som båda vänner och fiender i en integritet. Han hade haft god uppförande och visat medkänsla till de i nöd. Och på grund av detta kompenserade Gud honom genom att lämna sin närvaro hela tiden. Vi bör också ta detta som ett meddelande till oss att inte vara trötta och göra gott, för Gud kommer definitivt att återbetala oss.

Vers 13: Välsignad vara Herren, Isreals Gud, för att ha blivit uppenbar och evig. Amen och Amen.

Psalmisten tackade äntligen Gud som han visste hade sett alla sina goda gärningar och skulle hämna honom på alla de som hatade honom orättvist.

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Efter att ha studerat denna psalm, här är flera situationer där vi måste använda den:

 • När vi återbetalas felaktigt av dem som vi har varit rättvisa mot.
 • När vi har haft ett gott uppförande och vi önskar en belöning för det.
 • När vi söker hämnd över dem som har gjort onda mot oss.
 • När vi har levt ett liv med integritet och vi fick tillbaka smärta och onda tomter.
 • När vi önskar Guds nåd i våra liv.

PSALM 41 BÖNDER

När du använder denna psalm och vill be med den, här är några kraftfulla bönpunkter för psalm 41 som du behöver:

 • Fader, jag har varit trogen och med gott uppförande. Bevara mig och återbetala mig av alla mina goda gärningar i Jesu namn.
 • Herre, jag ber om din barmhärtighet över alla mina felaktiga handlingar. Jag ber också om din barmhärtighet över livet för dem som jag har visat barmhärtighet. Se inte bort från oss i Jesus namn.
 • Herre, många är de som söker min undergång, de till vilka jag har blivit berättigad, till och med mina nära vänner. Herre jag ber dig att bevara mig och befria mig från deras händer i Jesus namn.
 • Fader enligt ditt ord, höj mig upp så att jag kan ersätta mina fiender med deras ondska mot mig i Jesus namn.
 • Herre jag ber att du ser på min integritet och håller mig i din närvaro nu och alltid i Jesus namn.
 • Tack pappa för jag vet att du är trogen mot de rättfärdiga och att du kommer att hämnas mig på alla orättvisa gärningar som gjorts mot mig i Jesus namn.

 

 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPsalm 40 Meddelandets vers av vers
nästa artikelPsalm 118 Betydelse vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.