Psalm 40 Meddelandets vers av vers

0
787
Psalm 40 Meddelandets vers av vers

Idag kommer vi att titta på psalm 40 meddelandet vers efter vers. Det är en psalm med ett huvudtema uppdelat i två delar. Psalm 40, meddelandet vers för vers är en psalm av befrielse först en som upplevdes av psalmisten och sedan en vädjan att uppleva ännu en. Psalm 40 börjar först med låtar av tack till Gud för hans tidigare handlingar och hur han fortsätter att leverera sitt folk gång på gång. När vi går igenom innebörden av varje vers, skulle det hjälpa till att skapa förtroende för oss om hur Gud kan befria oss och rädda oss från dem som önskar skada oss.

PSALM 40 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1 & 2: Jag väntade tålmodigt på Herren; och han lutade till mig och hörde mitt rop. Han förde mig också ur en hemsk grop, från mer lera och satte mina fötter på en klippa och etablerade mina händelser.

Detta är vittnesbörden från en som hade gått igenom tjockt och tunt, något han beskriver som en "hemsk grop och" miry lera ". Men hela tiden var han tålamod och litade på Gud för att få honom ur det. Hans liv visar att att tålamod hålla fast vid Gud så småningom lönar sig. Gud sätter sina fötter på en klippa indikerar att Gud äntligen upphöjde honom från undergången som hade hamnat. Inte bara det, Gud etablerade sina fötter så att han alltid kommer att vara på klippan gång på gång. Det betyder att vi också kan lita på att Gud kommer ut ur de svåraste situationerna.

Vers 3: Och han har lagt en ny låt i min mun, till och med beröm till vår Gud: Många ska se den och rädsla och ser den och rädsla och litar på Herren.

Han beskriver sin befrielse som en ny låt. Gud hade tagit bort sina tårar och tidigare klagomål; de gamla berättelserna som han var bekant med och hade lämnat plats för en ny berättelse. En ny låt som får alla som hör den att förundras över Guds verk och lita på honom.

Vers 4: Välsignad är mannen som gör herren sitt förtroende och respekterar inte de stolta, inte sådana som vänder sig åt lögner.

Efter att ha upplevt Guds leverande kraft som kommer genom att lita på honom, berättar psalmisten nu att en man som gör samma sak kommer att bli välsignad. Den som inte söker falska gudar eller medel men litar på Gud för befrielse kommer att vara lycklig och avundsvärt.

Vers 5: Många, Herre, min Gud, är det underbara verk som du har gjort, och de tankar som är för oss: de kan inte räknas upp för dig. Om jag skulle förklara och tala om dem, är de mer än kan vara numrerade.

Här är en bekräftelse av tack till Gud för alla hans goda gärningar. Psalmisten berättar att både verk och till och med Guds tankar mot oss är otaliga. Och det vi vet är ett resultat av hans ojämna kärlek till oss; han tröttnar aldrig på att göra bra mot oss så länge det gör oss lyckliga.

Vers 6: Offer och offer önskade du inte; du har öppnat mina öron. Du har inte krävt brännoffer och synoffer.

Mer intressant är det faktum att Gud skänkte honom all den godheten utan att kräva ett offer för det. Snarare gav han honom ett öppet öra för att förstå sina vägar och sin vilja.

Vers 7 & 8: Då sa jag, se, jag kommer: i bokens volym står det skrivet om jag. Jag glädjer mig att göra din vilja, o min Gud. Ja, din lag är i mitt hjärta.

'Sedan' här visar att psalmisten genomförde denna handling efter att han hade upplevt den stora befrielse som Gud gav honom. Efter att ha haft en så stor upplevelse gav han sig gärna fullständigt överlämnande till Guds bud. Han hittade redogörelsen för sitt förutbestämda mandat och glädde sig åt att uppfylla det. Detta skulle visa sig vara ett vittnesbörd med vilket han presenterade sitt fall för Gud medan han sökte efter en annan befrielse. Gud hedrar våra uppoffringar och vi kan alltid presentera det för honom i de fall vi behöver hans ingripande.

Vers 9 & 10: Jag har predikat rättfärdighet i den stora församlingen: se, jag har inte avstått mina läppar, o Herre, du vet. Jag har inte gömt din rättfärdighet i mitt hjärta; Jag har förklarat din trofasthet och din frälsning; jag har inte dolt din kärlek och din sanning från församlingen.

Psalmisten var också trogen när han predikade om Gud och hans underbara bland folket; mitt i församlingen ständigt. Han berättade för dem om sin räddning och leveranskraft och hur han hade varit trogen mot honom.

Vers 11: Gör inte din ömma barmhärtighet från mig, herre! Låt din kärleksfullhet som de sanning hela tiden bevara mig.

Denna vers representerar början på psalmistens grund för befrielse. Han hade kommit till Gud med sina offer för beröm, förklarade hans beröm, berättade om sin räddning och levererade kraft. Han hade befunnit sig i ett annat livs problem och han söker Guds hjälp och frälsning. Han ber till Gud om att inte hålla kvar sina barmhärtighet från honom, utan han bör snarare låta honom uppleva det kontinuerligt.

Vers 12: För otaliga ondskor har komprimerat mig om: mina orättigheter har tagit tag i mig, så att jag inte kan se upp; de är mer än håret i mitt huvud. Därför brister mitt hjärta mig.

Han hade blivit fångad både av sina egna misstag och människors ogudaktighet. De har blivit så mycket att han har börjat rädsla och hans hjärta verkade svikta honom.

Vers 13: Var nöjd, Herre, att befria mig. O Herre, skynd dig att hjälpa mig.

Han uppmanar Gud som hade befriat honom tidigare nu att befria honom ännu en gång. Den här gången söker han den befrielsen snabbt, han vill att Gud ska komma till hjälp snabbt innan han blir övervunnen av ondskan kring honom.

Vers 14 & 15: Låt dem skämmas och förvirras tillsammans som söker min själ för att förstöra den; låt dem drivas bakåt och skämmas som önskar mig ont. Låt dem vara öde för en belöning för sin skam som säger till mig: Aha, aha.

Detta är hans önskan efter sina fiender. Så här vill han att Gud ska döma dem och han misslyckas inte med att uttrycka det. Förstörelse, skam och ödeläggelse skulle vara deras mycket för att söka hans liv för att förstöra det.

Vers 16: Låt alla de som söker där glädjas och vara glada där; låt sådana som lever din frälsning säga ständigt: Herren är förstorad.

Till skillnad från hans lust mot sina fiender ber psalmisten för dem som verkar och sätter sitt hopp på Gud. Han ber att de ständigt kommer att uppleva hans befrielse och säkerhet gång på gång. Det här är så många som söker Gud även i vår generation, han befriar dem alltid från allt ont.

Vers 17: Men jag är fattig och behövande; ändå tänker herren på mig: du är min hjälp och min räddare; låt mig inte tära, o min Gud.

När han avslutar utmanar psalmisten återigen att Gud erkänner honom som sin befriare och vädjar till honom att snabbt komma till hans räddning.

NÅR BEHÖVER VI ATT ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Psalmen ovan tillämpar våra liv både direkt och indirekt. Vi behöver därför det;

 • När vi har upplevt Guds befrielse i våra liv och vi vill erkänna honom.
 • När vi befinner oss i livets utmaningar och vi inte vet vad vi ska göra.
 • När vi vill presentera offren för lydnad till honom för att få hans frälsning i våra liv.
 • När vi vill att Gud ska återbetala våra fiender för deras onda gärningar.
 • När vi vill överlämna oss till lydnad efter Guds vilja.

PSALM 40 BÄN.

Om du befinner dig i någon av ovan nämnda situationer, be följande kraftfulla psalm 40-böner:

 • Herre, jag tackar dig för att du är min leverantör, jag har gjort det tidigare och du kommer att göra det igen. All ära vara dig i Jesu namn.
 • Vår himmelske far, precis som psalmistens vittnesbörd, ber jag dig att ta mig ut om livet är mer lera och sätta mina fötter på en klippa i Jesus namn.
 • Far, jag ber dig att ta bort den gamla sången av smärta och fångenskap som har blivit en norm i mitt liv och ge mig en ny låt att sjunga i Jesus namn.
 • Herre, jag överlämnar mig själv för att göra din vilja. Allt du har förutbestämt för mitt liv, jag gläder mig åt dem och jag erbjuder dig själv fritt att göra dem. Jag ber därför om din hjälp att göra som du har krävt i Jesus namn.
 • Fader, enligt ditt ord, låt alla som söker min vilja att förstöra det bli skämda och förvirrade. Låt dem drivas bakåt och skämmas i Jesu namn.
 • Fader, så många som önskat skratta åt mig, befria mig från dem och bevisa för dem att du är min Gud i Jesus namn.
 • Herre, jag ber om din barmhärtighet över mig, skynda dig att hjälpa mig och låt inte det onda runt mig skugga mig i Jesus namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här