Psalm 32 Meddelandets vers av vers

0
762
Psalm 32 Meddelandets vers av vers

Idag kommer vi att titta på psalm 32 meddelandet vers efter vers och hur det gäller våra liv. En av de största gåvorna som har gjorts tillgängliga för människan sedan hans fall i trädgården är förlåtelsens gåva genom Kristi blod. Detta är vad psalmisten försöker förklara i psalm 32. Bland de många passagerna som är spridda i Bibeln, är psalm 32 en som kallar en man välsignad till följd av förlåtelse för hans synder. Det går igenom för att förklara fördelarna med att göra rätt med Gud.

Mer, så är Psalm 32 meddelandet vers efter vers en profetisk psalm som berörde rättfärdighetens liv genom tro som skulle komma genom Kristi död. Det avslöjar för läsarna vad det betyder för Gud att medvetet inte ta något ansvar för ens synder. En rättfärdighet som kommer genom att bara omfamna Guds rättfärdighet och lita på honom. Det är därför det är mycket viktigt att vi som individer och nationer förstår denna psalm och tillämpar den i våra liv.

PSALM 32 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1: Välsignad är den vars synd är förlåten, vars synd är täckt.

Denna vers beskriver vad det verkligen betyder att bli välsignad som person. Att vara välsignad betyder att vara lycklig, lyckligt avundsvärt. Psalmisten berättar för oss att en man kan vara alla dessa när hans misstag förlåtes. Synd har alltid varit en stötesten mellan Gud och människan. Den har berövat människan all den godhet och arv som han kan få i Gud. Få honom att alltid känna sig obehörig att komma in i Guds närvaro. Men allt detta kan ge plats för ett liv med lycka och välsignelse när Gud avbryter sina synder. Observera, den säger att välsignad är den man vars synder är täckta, inte den som täcker sina synder. Det betyder därför att du förnekar dig själv att bli välsignad när du täcker dina synder.

Vers 2: Välsignad är den man till vilken Herren inte tillräknar orättvisa och i vars anda det inte finns något fel.

Denna vers går vidare för att fastställa hur lycklig en man är vars synder Gud inte tar hänsyn till. Människans natur är sådan att det gör att han ständigt kan göra fel. Hans hjärta är ständigt fullt av bedrägeri och ondska. Det är därför en välsignelse när Gud väljer att inte notera sina upprepade fel. Detta hjälper oss att förstå Guds ovillkorliga kärlek till oss och vikten av döden av hans son vars död tog bort syndens skuld från oss en gång för alla.

Vers 3: När jag tystade, växer mina ben gamla genom mitt brusande hela dagen.

Psalmisten här beskriver smärtan att täcka våra synder och inte bekänna dem för Gud. Gud älskar oss villkorslöst och håller ingenting emot oss, men vi förnekar oss själva förmågan att få den kärleken när vi vägrar att erkänna våra felaktigheter. Vi är fyllda av en känsla av skuld och otillräcklighet när detta händer, medan Gud väntar på att vi öppet kommer honom hela tiden. Han säger att om vi gör det är han villig att förlåta och rena oss. Skylden för en jag erkände gärning gjorde att psalmisten bröt i tårar hela dagen. Det enda sättet att undvika sådant i våra liv är genom att bekänna våra synder.

Vers 4: För dag och natt var din hand tung på mig: min fukt förvandlas till sommarens torka.

Psalmisten här känner att Guds hand var tung på honom kanske i ilska på grund av hans synd. Han känner att Gud straffar honom och han känner sig tömd av det. Det är exakt hur vi känner när vi upptäcker synliga synder. Vi tror att Gud är emot oss och vi tillskriver honom alla svårigheter i våra liv, förutsatt att han straffar oss. Nåväl, Guds kärlek till oss är ovillkorlig och han straffar oss inte för alla. Snarare är det våra upptäckta synder som gör saker för oss. Det är därför det första som Gud förväntar oss att göra när vi gör fel är att komma till honom för förlåtelse. Mycket händer när vi öppnar upp för honom och låter honom ta tag i våra liv ännu en gång.

Vers 5: Jag erkände min synd till dig, och min oskuld har jag inte gömt. Jag sa att jag skulle erkänna mina överträdelser inför Herren, och du förlåtde min synds misgörelse.

Det här är vad vi förväntas göra som Guds barn. Att alltid erkänna våra synder för Herren så att han kan förlåta oss. Detta var en vändpunkt för psalmisten. Han hade insett att kontinuerligt täcka hans synd kommer att ge honom mer smärta och så han hade inget annat val än att erkänna allt. Det är ingen skam för oss när vi öppet går till Gud för att bekänna våra synder. Tvärtom, det är skamligt när vi inte erkänner det för honom och låter vår motståndare dra fördel av oss. Gud är redo att förlåta oss om vi går till honom i ödmjukhet.

Vers 6: För detta ska var och en som är gudfruktligt be till dig i en tid då du hittas. Visst i de stora vattenflödena kommer de inte närma sig honom.

Detta är en bekräftelse av vikten av att gå till Gud för förlåtelse. Psalmisten uppmanar alla att be samma sak i tider som det. Han gick till och med för att säga att när en stor översvämning kommer kommer den inte att överskugga dem. Översvämningar kan vara i form av nöd eller smärta eller någon annan form av oroligheter. Detta möjliggörs dock endast när vi avslöjar våra synder inför Gud.

Vers 7: Du är mitt gömställe; du ska bevara mig från problem; Du ska kompassera mig om befrielsånger.

Här är en viktig fördel med att jag täcker fel och omfamnar Guds rättfärdighet. Vi kan med säkerhet säga som psalmisten att Gud är vår gömställe och kan bevara oss från allt ont. Han är vårdare och skugga för alla som lever rättvist för honom. Han kommer alltid att befria oss från alla faror både de som vi är medvetna om och de vi inte är.

Vers 8: Jag kommer att lära dig och lära dig på det sätt du går; jag leder dig med mitt öga. Detta är också vad Gud avser att göra för oss om vi är villiga att överge våra fel och lita på honom. Han säger att han kommer att lära oss vägen att gå, instruera och rådgivning oss med ögat. En av de bästa sakerna som kan hända med en man är att vägledas av Gud hela hans livsresa. En sådan man kommer aldrig att sakna sina steg oavsett vad. Han känner till början från slutet och han kan veta när vi tar rätt eller fel svängar.

Vers 9: Var inte som hästen eller mulan, som inte har förståelse: vars mun måste hållas inne med bit och tyg, så att de inte kommer nära dig.

Om Gud vill instruera oss, måste vi vara villiga att låta honom göra det. Vi bör inte alltid få honom att tvinga oss att göra sitt bud. Vi måste välja att inte vara som en häst som måste kontrolleras med ett tyg innan den lyder. Vi kan också se från denna psalm att Gud kräver vårt deltagande för att vi ska se sitt bästa i våra liv. Även om han har förberett det bästa för oss, kommer han inte att tvinga oss att ha det, vi måste vara villiga att ha det.

Vers 10: Många sorgar ska vara för de ogudaktiga; men den som litar på Herren, barmhärtighet kommer att omge honom.

Här ser vi igen vad förtroende för herren kan göra för oss. Psalmisten säger att vi kommer att omges av Guds nåd. Med andra ord, om vi litar på Guds förmåga att förhindra oss från synd och göra mot honom öppet när vi gör fel, kommer han alltid över våra fel.

Vers 11: Var glad i Herren och gläd dig, ni rättfärdiga; och rop av glädje alla er som är upprätt i hjärtat.

Vi uppmanas att glädja oss har gjorts rättfärdiga av Gud. Alla som har erkänt sina fel och till vilka Gud inte tar hänsyn till synd. Många fördelar är nu våra och därför är det bara rätt för oss att glädjas. Detta kommer emellertid att vara motsatsen, när vi väljer att inte omfamna Guds kärlek till oss genom att bekänna våra fel till honom och låta honom göra oss rätt med honom.

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

 • När du känner dig träning efter dina egna fel och du behöver Guds barmhärtighet.
 • När du har en känsla av ovärdighet och du vill bekänna dina fel till Gud.
 • När du är i en besvärande situation och du vill att Gud ska ge din säkerhet och befrielse.
 • När du behöver Gud för att instruera och rikta dig när som helst i ditt liv.
 • När du vill att Gud ska hjälpa dig att lita på hans förmåga att leva ett rättvist liv.

PSALM 32 BÄNARE:

Om du befinner dig i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa psalm 32-böner åt dig:

 • Herre, jag erkänner mina fel till dig (du kan nämna dem) och jag ber att du förlåter mig helt i Jesu namn.
 • Vår himmelske Fader, jag väljer att lita på din förmåga att hålla mig oskyldig och omfamna din rättfärdighet i Jesu namn.
 • Herre ger mig djärvheten att alltid komma till dig när jag gör fel och inte täcka dem från dig, och därmed skada dig i Jesu namn.
 • Herre, jag ber att när jag ringer dig, kommer du att svara mig och befria mig från allt ont i Jesu namn.
 • Herre jag som att du kommer att instruera, vägleda och lära mig varje steg på vägen när jag kom igenom livet i Jesu namn.
 • Fader, precis som ditt ord gas sa, låt din barmhärtighet omge mig hela tiden i Jesu namn.
 • Far, jag tackar dig och gläder mig över ditt namn. Jag ropar av glädje för att du har gjort mig upprätt i dig själv. Ta all ära i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här