Psalm 32 Meddelandets vers av vers

0
3515
Psalm 32 Meddelandets vers av vers

Idag kommer vi att titta på psalm 32 meddelandet vers efter vers och hur det gäller våra liv. En av de största gåvorna som har gjorts tillgängliga för människan sedan hans fall i trädgården är förlåtelsens gåva genom Kristi blod. Detta är vad psalmisten försöker förklara i psalm 32. Bland de många passagerna som är spridda i Bibeln, är psalm 32 en som kallar en man välsignad till följd av förlåtelse för hans synder. Det går igenom för att förklara fördelarna med att göra rätt med Gud.

Mer, så är Psalm 32 budskapet vers för vers en profetisk psalm som berör rättfärdighetens liv genom tro som skulle komma genom Kristi död. Det avslöjar för läsarna vad det innebär för Gud att medvetet inte ta några av sina synder. En rättfärdighet som kommer genom att bara omfamna Guds rättfärdighet och lita på honom. Det är därför det är mycket viktigt att vi som individer och nationer förstår denna psalm och tillämpar den i våra liv.

PSALM 32 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1: Välsignad är den vars synd är förlåten, vars synd är täckt.

Denna vers beskriver vad det verkligen betyder att bli välsignad som person. Att bli välsignad betyder att vara lycklig, lycklig avundsvärd. Psalmisten berättar att en man kan vara alla dessa när hans förseelser är förlåtna. Synd har alltid varit ett hinder för Gud och människan. Det har berövat människan all godhet och arv som han kan få i Gud. Att få honom att alltid känna sig okvalificerad för att komma in i Guds närvaro. Men allt detta kan ge plats för ett liv av lycka och välsignelse när Gud upphäver sina synder. Lägg märke till, det står välsignad den man vars synder är täckta, inte han som täcker sina synder. Det betyder därför att du förnekar dig själv välsignad när du täcker dina synder.

Vers 2: Välsignad är den man till vilken Herren inte tillräknar orättvisa och i vars anda det inte finns något fel.

Denna vers går vidare för att fastställa hur lycklig en man är vars synder Gud inte tar hänsyn till. Människans natur är sådan att den gör det möjligt för honom att göra fel kontinuerligt. Hans hjärta är ständigt fullt av bedrägeri och ondska. Det är därför en välsignelse när Gud väljer att inte ta del av sina upprepade fel. Detta hjälper oss att förstå Guds ovillkorliga kärlek till oss och vikten av hans sons död vars död tog bort syndskulden från oss en gång för alla.

Vers 3: När jag tystade, växer mina ben gamla genom mitt brusande hela dagen.

Psalmisten här beskriver smärtan att täcka våra synder och inte bekänna dem för Gud. Gud älskar oss villkorslöst och håller ingenting emot oss, men vi förnekar oss själva förmågan att få den kärleken när vi vägrar att erkänna våra felaktigheter. Vi är fyllda av en känsla av skuld och otillräcklighet när detta händer, medan Gud väntar på att vi öppet kommer honom hela tiden. Han säger att om vi gör det är han villig att förlåta och rena oss. Skylden för en jag erkände gärning gjorde att psalmisten bröt i tårar hela dagen. Det enda sättet att undvika sådant i våra liv är genom att bekänna våra synder.

Vers 4: För dag och natt var din hand tung på mig: min fukt förvandlas till sommarens torka.

Psalmisten känner här att Guds hand var tung på honom, kanske i ilska på grund av hans synd. Han känner att Gud straffar honom och han känner sig dränerad av det. Det är precis så vi känner när vi har oavtäckta synder. Vi tror att Gud är emot oss och vi tillskriver honom alla svårigheter i våra liv, förutsatt att han straffar oss. Guds kärlek till oss är ovillkorlig och han straffar oss inte för allt vi gör. Snarare är det våra upptäckta synder som gör saker för oss. Det är därför det första Gud förväntar oss att göra när vi gör fel är att komma till honom för förlåtelse. Mycket händer när vi öppnar för honom och låter honom ta tag i våra liv igen.

Vers 5: Jag erkände min synd till dig, och min oskuld har jag inte gömt. Jag sa att jag skulle erkänna mina överträdelser inför Herren, och du förlåtde min synds misgörelse.

Det är vad vi förväntas göra som Guds barn. Att alltid erkänna våra synder inför Herren så att han kan förlåta oss. Detta var en vändpunkt för psalmisten. Han hade insett att ständigt täcka över hans synd skulle ge honom mer smärta och han hade därför inget annat val än att erkänna allt. Det är ingen skam för oss när vi öppet går till Gud för att bekänna våra synder. Tvärtom är det skamligt när vi inte erkänner det för honom och låter vår motståndare dra nytta av oss. Gud är redo att förlåta oss om vi går till honom i ödmjukhet.

Vers 6: För detta ska var och en som är gudfruktligt be till dig i en tid då du hittas. Visst i de stora vattenflödena kommer de inte närma sig honom.

Detta är en bekräftelse av vikten av att gå till Gud för förlåtelse. Psalmisten uppmanar alla att be samma sak i tider som det. Han gick till och med för att säga att när en stor översvämning kommer kommer den inte att överskugga dem. Översvämningar kan vara i form av nöd eller smärta eller någon annan form av oroligheter. Detta möjliggörs dock endast när vi avslöjar våra synder inför Gud.

Vers 7: Du är mitt gömställe; du ska bevara mig från problem; Du ska kompassera mig om befrielsånger.

Här är en stor fördel med att jag täcker fel och omfamnar Guds rättfärdighet. Vi kan med säkerhet säga som psalmisten att Gud är vår gömställe, som kan bevara oss från allt ont. Han är vaktmästaren och skuggan för alla som lever rättfärdigt mot honom. Han kommer alltid att befria oss från alla faror både de som vi är medvetna om och de som vi inte är.

Vers 8: Jag kommer att lära dig och lära dig på det sätt du går; jag leder dig med mitt öga. Detta är också vad Gud tänker göra för oss om vi är villiga att överge våra fel och lita på honom. Han säger att han kommer att lära oss vägen att gå, instruera och ge oss råd med sitt öga. En av de bästa sakerna som kan hända en man är att vägledas av Gud hela hans livs resa. En sådan man kommer aldrig att sakna hans steg oavsett vad. Han känner början från slutet och han kan se när vi gör rätt eller fel sväng.

Vers 9: Var inte som hästen eller mulan, som inte har förståelse: vars mun måste hållas inne med bit och tyg, så att de inte kommer nära dig.

Om Gud vill instruera oss, måste vi vara villiga att låta honom göra det. Vi borde inte alltid få honom att tvinga oss att göra sitt bud. Vi måste välja att inte vara som en häst som måste kontrolleras med ett träns innan den lyder. Vi kan också se från denna psalm att Gud kräver att vi deltar för att vi ska se hans bästa i våra liv. Även om han har förberett det bästa för oss kommer han inte tvinga oss att ha det, vi måste vara villiga att ha det.

Vers 10: Många sorgar ska vara för de ogudaktiga; men den som litar på Herren, barmhärtighet kommer att omge honom.

Här ser vi igen vad förtroende för herren kan göra för oss. Psalmisten säger att vi kommer att omges av Guds barmhärtighet. Med andra ord, om vi litar på Guds förmåga att hålla oss från synd och göra mot honom öppet när vi gör fel, kommer han alltid att överskrida våra fel.

Vers 11: Var glad i Herren och gläd dig, ni rättfärdiga; och rop av glädje alla er som är upprätt i hjärtat.

 Vi ombeds att glädja oss har blivit rättfärdiga av Gud. Alla som har erkänt sina fel och till vilka Gud inte tar hänsyn till synden. Många fördelar är nu våra och det är därför bara rätt för oss att glädja oss. Men detta kommer att vara tvärtom när vi väljer att inte anamma Guds kärlek till oss genom att erkänna våra fel för honom och låta honom göra oss rätt med honom.

 

NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

 • När du känner dig träning efter dina egna fel och du behöver Guds barmhärtighet.
 • När du har en känsla av ovärdighet och du vill bekänna dina fel till Gud.
 • När du är i en besvärande situation och du vill att Gud ska ge din säkerhet och befrielse.
 • När du behöver Gud för att instruera och rikta dig när som helst i ditt liv.
 • När du vill att Gud ska hjälpa dig att lita på hans förmåga att leva ett rättvist liv.

PSALM 32 BÄNARE:

Om du befinner dig i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa psalm 32-böner åt dig:

 • Herre, jag erkänner mina fel till dig (du kan nämna dem) och jag ber dig förlåta mig helt i Jesu namn.
 • Vår himmelske Fader, jag väljer att lita på din förmåga att hålla mig oklanderlig och jag omfamnar din rättfärdighet i Jesu namn.
 • Herre bevilja mig modet att alltid komma till dig när jag gör fel och inte täcka över dem från dig och därigenom skada dig i Jesu namn.
 • Herre, jag ber att när jag ringer till dig ska du svara mig och rädda mig från allt ont i Jesu namn.
 • Herre jag som att du kommer att instruera, vägleda och lära mig varje steg på vägen när jag kom igenom livet i Jesu namn.
 • Fader, precis som ditt ord säger, låt din barmhärtighet omge mig hela tiden i Jesu namn.
 • Fader, jag tackar dig och gläder mig över ditt namn. Jag skriker av glädje för att du har gjort mig upprätt i dig själv. Ta all ära i Jesu namn.

 

 

 

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här