Psalm 127 Betydelse vers av vers

0
20951
Psalm 127 Betydelse vers av vers

Låt oss ta en titt på Psalm 127 som betyder vers för vers i vår studie idag. Psalm 127 lägger tonvikten på Guds välsignelser. Som kristna är det meningen att vi ska veta att utan Gud är vi ingenting. Byggarna av tornen, städerna, kyrkorna, imperierna, väktarna i städerna och alla arbetar förgäves utan Guds hjälp. Men med Guds ingripande ger han vila och välsignar handens verk.

PSALM 127 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1: Förutom att HERREN bygger huset, arbetar de förgäves som bygger det: förutom att HERREN behåller staden vaknar vakten men förgäves.

Arbetare behöver färdigheter och styrka innan de kan bygga ett hus. Under tiden bör de komma ihåg att medan Gud planerar att bygga ett hus, om Gud inte är inblandad i deras planer, kommer deras ansträngningar att bli avbrutna. Babelbyggare ville bygga höga torn och stad men Herren förvirrade deras språk eftersom han var arg på dem. Men det var annorlunda i Salomons fall när han bestämde sig för att bygga en byggnad för herren. Herren välsignade honom och hans projekt blev verklighet. Denna vers är en subtil påminnelse om att vi är ingenting utan Gud. Han är fortfarande byggmästaren.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

På samma sätt, när vakterna förblir bevakade och utför sina uppgifter för att skydda folket i en stad, men om Gud bestämmer sig för att titta bort, är vi inte säkra i händerna på vakterna. Förutom om han tittar på oss är vi lika bra som döda. Därför kommer allt att vara framgångsrikt i alla ansträngningar, så länge vi involverar Gud.


Vers 2:Det är förgäves för dig att stå upp tidigt, att sitta upp sent, att äta sorgens bröd; ty så ger han sin älskade sömn.

Den andra versen bekräftar också att vi behöver Gud i våra dagliga aktiviteter. Det kommer att bli slöseri med resurser, energi och ansträngning om vi arbetar från morgon till kväll i hopp om att få mat och i slutet komma hem med tomma händer. Vissa går till och med så långt som att svälta sig av god mat och sömn. Allt detta kommer tillbaka till brist på tro på Kristus Jesus. Genom tro räddar Gud sina egna från livets kamp och välsignar dem ännu mer medan han ger dem vila. Precis som Jesus sov mitt i en stormfull storm. Han var lugn eftersom han visste att han var i Faderns hand.

Vers 3:Se, barn är Herrens arv, och livmoderens frukt är hans belöning.

En av de största välsignelserna från Gud är att ha hängivna barn. Vers 3 riktar oss till vikten av barn i ett hushåll. Vad är syftet med att bygga ett hus när det inte finns någon som ärver det? Eller vilken vinst är det när en man förvärvar så mycket rikedom men han inte har någon arving? Gud ger barnen en tjänst. Om han inte ger oss barn, förblir mannen barnlös för alltid utan någon som ärver egenskaper och viktigast av allt hans namn. På samma sätt är vi hjälplösa utan Gud.

Vers 4:Som pilar är i en mäktig mans hand; så är ungdomarnas barn.

En man i krig är glad när han ser är ett vapen. På samma sätt är söner deras fars vapen, barn föds som en gåva till sin förälder i tidig ålder. När de växer upp blir de deras tröst. Vi måste lära oss att lära våra barn medan de fortfarande är unga de rätta vägarna till Gud så att de inte växer ifrån dem när de växer. Korrekt utbildning är också ett viktigt verktyg som hjälper till att uppfostra barn Ett barn som inte är uppväxt i vägen för herren och lärde sig de rätta värdena för hur man beter sig i ett samhälle kommer att vara värdelös inte bara för sig själv utan för samhället i stort. Därmed orsakar smärta och obehag för sina föräldrar.

Vers 5:Lycklig är mannen som har sin räffla full av dem; de ska inte skämmas utan de talar med fienderna i porten.

Även om man tror att många barn kommer med många prövningar och svårigheter men med tro på Kristus, kommer problemen att gå över och det kommer att bli så mycket glädje och lycka i ett sådant hushåll. Men de som inte har barn upplever djup sorg. När barn är som vapen är det bra att ha ett hus fullt av dem. Men om de jämförs med pinnar föredras få. Generellt sett kommer denna tjänst från herren. Utan honom kommer det inte att finnas några barn att bygga och utan hans nåd kommer det inte att finnas goda barn för att trösta sina föräldrar. Låt oss därför överlämna allt till Gud så att vi kan njuta av ett liv fullt av frid

 NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

#När du behöver Guds ingripande i dina dagliga aktiviteter

#När du behöver Gud för att återgå dina steg tillbaka till Honom.

# När du behöver Gud att rikta dig när som helst i ditt liv.

#När du vill att Gud ska hjälpa dig att leva ett rättvist liv.

# När du vill leva ett liv fullt av välsignelser

PSALM 127 BÄNARE:

Om du är i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa kraftfulla psalm 127-böner åt dig:

-Lord, jag ber dig att förlåta mina synder närhelst tanken på att jag bara kunde göra saker med min förståelse kommer till mitt hjärta

- Herre ge mig styrkan att alltid erkänna dig i alla mina ansträngningar.

-Himmelfader, hjälp mig att spåra mina steg tillbaka till dig

-Lord, vägled och styr mina steg när jag kom igenom livet i Jesu namn.

-Fader, hjälp mig att hitta vila hos dig, låt dina välsignelser flyta i mitt hus i Jesu namn.

-Fader, ta all ära i mitt liv från idag, nu och för alltid i Jesu namn.

- Kära far, välsigna mig med hängivna barn

 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPsalm 126 Betydelse vers av vers
nästa artikelPsalm 2 Betydelse vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.