Psalm 126 Betydelse vers av vers

1
19218
Psalm 126 Betydelse vers av vers

Idag kommer vi att studera Psalm 126 som betyder vers för vers. För det första talar inställningen av denna psalm om israeliternas återkomst från deras exil i Babylon. Ändå skulle uttalandet kunna hänvisa till alla serier av händelser som dokumenterats i rekordböckerna där Israel befann sig under nöd från olika myndigheter.

Ordet ”tur” är sångens huvudord. det är en sång omvandling från fångenskap. Det kan också användas för att sätta en förlåtad själs väg, särskilt när Herrens vrede vänds bort från den.

PSALM 126 BETYDANDE VERSE AV VERSE.

Vers 1: -. När Herren åter vände Sions fångenskap, var vi som dem som drömmer.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Här säger versen att det fanns tillfällen då Guds barn var i besvär, men plötsligt var sorgen borta som en dröm, och glädjen som kom efter var så otrolig att det verkade otroligt, och de fruktade att det kunde vara bara vision om en ledig hjärna.


Vers 2: - Då fylldes vår mun av skratt och vår tunga med sång. Då sade de bland hedningarna: HERREN har gjort stora saker för dem

Innan nu bedrövade israeliterna att de inte kunde sjunga Herrens sång i ett främmande land. Men nu, när deras hjärtan ympades av glädje och glädje, avslöjades det i deras yttre utseende och uttrycktes med munnen. Deras hjärta var så stort att de inte kunde hålla det. Från denna vers uttrycks hedningarna som icke-troende. Man kan dra slutsatsen att det finns ett gap mellan icke-troende och kyrkan. Under tiden, när du har befriats från synd och stort förtryck. Det skulle få dig att glädja dig över stor glädje och skratt och världen skulle bli bedövad och säga att Herren verkligen har gjort för dig underbara saker.

Vers 3: - HERREN har gjort stora saker för oss; varav vi är glada.

Dessa ord är främst judarnas ord som erkänner det faktum att Herren utan tvekan hade gjort stora saker för dem. Här ger de kredit till vem det beror på. när de inte kunde rädda sig själv, kom Herren och räddade dem. Glädjen och sången kommer från en tacksam själ och riktas till Herren.

På samma sätt förklarade de stora saker som gjordes inte bara för judarna utan för hela världen. För han är försoningen för hela världen. Befrielsen är inte bara från vår synd utan för frälsning, acceptans och evigt liv.   

Vers 4: -Vänd åter vår fångenskap, HERRE, som strömmarna i söder.

Denna vers förklarar att när vi ber för att fångenskapen ska vändas, är det viktigt att komma ihåg tidigare erfarenheter. Ingenting stärker tron ​​mer effektivt än minnet av en tidigare händelse. Texten visar hur klokt det är att återvända till Herren, som tidigare har varit så generös mot oss. Det finns absolut ingen som kan vända vårt fångenskap igen förutom han som hade vänt det tidigare. Israel återvände från fångenskapen i Babylon, och det var som om en flod av människor skyndade till Sion. mitt i vår nuvarande svårighet, låt oss inte glömma det förflutna, låt oss tillgripa Herren och be honom att göra det för oss som vi omöjligt kan göra för oss själva.

Vers 5: - De som sår i tårar ska skörda av glädje

Enligt denna vers innebär det att ens nuvarande svårighet inte får ses som om den skulle råda. Medan vårt lidande är vår sådd ska glädje vara vår skörd. Vår mun kan inte fyllas med skratt om den inte först hade fyllts med sorgens bitterhet. Om det inte sås tårar skulle det inte skördas av glädje. Vi måste så om det är i en jämn sorg, men vi ska skörda under den ljusa glädjesäsongen. Låt oss hålla fast vid arbetet med denna nuvarande såtid med god tro och hitta styrka i det förbund som herren har gett oss. Det bör noteras att löftet inte är avsett för alla syndare utan de som specifikt sår i tår. På samma sätt, som kristna, måste vi fortsätta att så fröet till ord även när det verkar som att ingen lyssnar. När regnet kommer kommer fröet att växa och blomstra

Vers 6: - Den som går ut och gråter och bär värdefullt frö, kommer utan tvekan att återkomma med glädje och föra med sig kedjorna. Han sår i tårar.

Den sista versen är en återkommande och bekräftande uttalande av vad som har uttryckts i flera ord. Ordet är det dyrbara fröet som han bär och sådder. Eftersom Herren har förklarat att du kommer att gå hem inte för att så, utan att skörda; inte att gråta, utan att glädja sig. Din skörd (belöning) ska ökas kraftigt. Därifrån ska du ha glädjen att skörda.

 NÄR NÅR JAG ANVÄNDA DENNA PSALMEN?

Efter att ha fastställt betydelsen av denna psalm, är det viktigt att veta när man ska använda den. Här några gånger där psalmen kan tjäna ett syfte för dig:

 • När du befinner dig i en obehaglig situation och du behöver Gud för total befrielse
 • När dina egna hjärtan bryts av sorg
 • När du behöver Gud för att återupprätta och välsigna din hand verk rikligt.
 • När du vill att Gud ska stärka din tro på honom

 PSALM 126 BÄNARE:

Om du är i någon av ovanstående situationer eller mer, är dessa kraftfulla psalm 126-böner åt dig:

 • Kära Herre förvandlar exil till ekstase och förvisning till salighet.,
 • Herre, låt våra hjärtan tacksamt komma ihåg alla dina tidigare kärleksfullhet
 • Kära Herre, stärk min tro, jag tror på dig.
 • Herre, välsigna mig med riklig glädje så att jag kan glädjas i ditt namn för evigt.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPsalm 118 Betydelse vers av vers
nästa artikelPsalm 127 Betydelse vers av vers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

 1. Jag behöver drömtydning.
  Drömde att ha rinnande mage (diarré) och gick in på en offentlig toalett, när jag släppte avfall föll lite avfall på mitt ben och jag ringde en vän som råkade vara en gammal vän när jag var i världen och bad honom att ge mig vatten i en kopp som han tog med och jag städade upp det smutsiga från benet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.