Inspirerande böner i tider av förtvivlan

0
1230
Inspirerande böner i tider av förtvivlan

Idag ska vi delta i inspirerande böner i tider av förtvivlan. Livet kan ibland vara ganska utmanande. Precis när vi har planerat och skapat mentala bilder av vad vi vill göra, där vi vill komma till eller de resultat vi vill se i våra liv, så plötsligt tar allt en annan vändning och vi sitter kvar med förbrutna förhoppningar och orealiserade drömmar. Bibeln säger i Ordspråksboken 13:12 att uppskattat hopp gör hjärtat sjukt, men när en man får sin önskan är det ett livsträd för honom.

Att vara i förtvivlan innebär att vara i ett tillstånd av hopplöshet eller verka "oöverstigliga" svårigheter. Det är i tider som detta att människor börjar säga att de har provat allt men ingenting verkar fungera, de har gjort allt de vet för att göra, men det verkar som om de häller vatten i korgar. Förtvivlan i livet är inte en funktion av din tro, färg, ras eller kön, det kan hända någon man oavsett om de planerar för det eller inte. Det är därför inte fråga om du kommer att uppleva det eller inte, det handlar mycket mer om vad du gör i dessa tider av förtvivlan.

Despair tar bort en mans förtroende. Det medför oro, ångest och rädsla och kan leda en man till isolering. Det är vanligtvis vid denna tidpunkt att de flesta människor kommer i ett tillstånd av depression och vissa till och med kommer att begå självmord helt enkelt för att de inte vet vart de ska vända sig till. Det finns en redogörelse för två kvinnor i boken om 2kings kapitel 6, som gjorde det otänkbara mot sina egna barn eftersom de var i ett tillstånd av förtvivlan. Det var stor hungersnöd i landet till dess att folket tyckte det var svårt att fylla sina magar och på grund av detta kom de överens om att döda sina egna barn, koka dem och äta dem bara för att tillfredsställa deras hunger, något de inte skulle göra vanligtvis .

Några av de människor som bedriver kriminella aktiviteter i dag föreställde sig inte riktigt att för sina liv tvingades de in i dessa saker eftersom de kom till vissa brytpunkter i sina liv och de visste inte var exakt de skulle vända sig till. Det är vid denna tidpunkt som djävulen tar fördel av män och lockar dem till handlingar som de aldrig trodde att de skulle engagera sig i.

Som troende och efterföljare av Kristus vad vi ska göra i tider av förtvivlan är inte att försöka ta reda på saker på egen hand eller att börja söka tröst i världen, det vi ska göra snarare är att vända oss till Gud för hjälp. Psalms 91-boken berättar att de som bor på den högsta hemliga platsen ska stanna under den allmännas skugga. Med andra ord, om vi vänder oss till den hemliga platsen i tider av förtvivlan, kommer han att se till att vi är säkra eftersom hans namn är ett starkt torn och alla som stöter på det kommer säkert att räddas. Vi måste ha läst berättelsen om Jesus när han var i båten med sina lärjungar, hur en storm uppstod och hur han kunde lugna stormen och återställa freden under den tiden. Gud är alltid med oss ​​i vår tid för förtvivlan.

Han sade i Jesaja 49:15, att även om en mamma glömmer sitt sugande barn, att han aldrig kommer att glömma oss, sa han också i psalm 23 att även om vi vandrar genom dödens skugga bör vi inte frukta något ont ty han är med oss. Han gick också längre för att berätta för oss att våra lidelser kan vara många, men han kan rädda oss från dem alla, han sa att han aldrig kommer att lämna oss eller förlåta oss (Duet 31: 8)
Vi måste också förstå att även om djävulen försöker dra nytta av våra tider för förtvivlan men Gud alltid använder den som en springbrett för våra liv. Skriften berättar för oss i Jeremia 29:11 att de tankar som Gud tänker på oss är tankar om fred och inte av ondska för att ge oss en framtid och ett hopp. I Rom 8:28 får vi också höra att allt fungerar tillsammans till gagn för dem som älskar Gud och kallas enligt hans syfte. Detta innebär därför att Gud inte är medveten om de tuffa situationerna i våra liv, Han vill bara att vi litar på honom, eftersom han är en expert på att göra möjligheter ur omöjliga. James 1: 2 berättar att vi räknar allt glädje när vi hamnar i olika spår medveten om att testningen av vår tro kommer att ge vissa dygder i våra liv som Gud önskar se i oss.

Om Gud har gett oss alla dessa löften och ännu mer, betyder det därför att vi borde ta tillbaka dessa löften till honom i bön. Du bör därför be följande inspirerande böner om du för närvarande är i ett tillstånd av förtvivlan eller du känner någon som är i den situationen

KORUM

• Herre, jag tackar dig för att du älskade mig redan innan jag kände dig, tack för att du inte är medveten om situationen i mitt liv just nu. Jag ber enligt ditt ord att du kommer att befria mig från denna storm och återställa din fred i mitt liv i Jesus namn.

• Herre ditt ord säger att jag ska lägga alla mina bekymmer på dig för att du tar hand om mig. Därför kastar jag alla mina bekymmer, behov och rädsla mot dig just nu och herre jag ber dig att fylla mig med din styrka och ge mig ett nytt hopp så att jag inte kommer att ge upp min tro på dig i Jesus namn.

• Vår himmelske Fader, du sa att du är trogen mitt i alla frestelser att visa oss flykt. Herre jag ber att du kommer att öppna mina ögon för de flyktmedel som du har tillhandahållit för mig i denna situation och hjälpa mig att utföra varje nödvändig instruktion så att min fred kommer att återställas till mig i Jesus namn.

• Fader du sa i Jesaja 41 att jag inte skulle vara rädd för att du är med mig, jag skulle inte vara förskräckt för du är min Gud, att du kommer att stärka mig, du kommer att hjälpa mig och du kommer att upprätthålla mig med din segrande höger hand. Herre Jag ber därför att detta kommer att vara mitt vittnesbörd mitt i denna storm. Att jag ska få din styrka och hjälp att gå igenom den och komma ut segrande.

• Herre du säger att de som ser till dig kommer att få sina ansikten ljusare och de kommer inte att skämmas. Jag ber herre att när jag har valt att se till dig mitt i denna situation så att du kommer att lysa upp mina ögon för att veta vad du säger om det så att jag i slutet av allt inte ska skämmas i Jesu namn.

• Fader du sa till mig i ditt ord att dina tankar till mig är tankar om fred och inte av ondskan för att ge mig en framtid och ett hopp. Därför ber jag att du under den här tiden kommer att hjälpa mig att se saker ur ditt eget perspektiv att allt som händer är en del av din plan för att ge mig ett bra liv, så att jag kan berömma dig mitt i det i Jesus namn.

• Herre ditt ord säger att alla saker fungerar tillsammans för mig eftersom jag älskar dig och jag är den kallade enligt ditt syfte. Jag förklarar därför att även om djävulen betydde denna situation för min undergång att Gud i hans barmhärtighet gör att den fungerar till mitt bästa i Jesus namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här