Bön för ansträngning och komfort

0
17360
bön för styrka

Dagens böner är bön för styrka och tröst. Många gånger behöver vi alltid en styrka för att fortsätta med livet eftersom livskampen kommer att rasa på oss med en hård kraft. Det blir inte lättare i livet, vi behöver själv bli tuffare. Lite undra, ganska många människor använder sig av självmord bara för att undkomma svårigheterna och det otaliga lidandet i världen. Det finns också så många löften från Gud om våra liv, medan det alltid är som att ingen av dem kommer att bli uppfyllda.

Det är värt för oss att veta att när vi är i svårigheter i livet när livets storm stormar på oss, är det viktigt att vi fortsätter att titta på korset, det är lämpligt att vi inte tappar blicken på Golgata där vår frälsning och befrielse är emellertid kanske vi inte kan fortsätta utan en yttre kraft som fungerar som styrka. Jesus Kristus kunde ha vänt tillbaka vid den lilla timmen som han skulle ta av fienden, han bad att Gud om det kommer att behaga dig att få denna kopp att springa över mig, men han var snabb att knacka från Faderens styrka , sa han men inte min vilja utan låt din vilja göras. Och skriften meddelade att Herrens änglar kom och tjänade honom, deras tjänstgöring tjänar en lugnande tröst för hans ande.

Ofta i våra liv behöver vi samma styrka för att fortsätta röra oss tills vi kommer till Golgata, vi behöver täcken som ger oss hopp om att allt kommer att bli bra även när det verkar som om inget fungerar. Orolig ligger huvudet som bär kronan, viktigast av allt, när en man är i en storm är vi alltid förblindade av stormens kraft att vi inte ser att det finns en Gud i stormen med oss. Om Job inte hade fått styrkan att aldrig förneka Gud, hade han kanske misslyckats med det stora test som Gud fick honom att genomgå som bevis på sin tro. I världen fylld med så många strider från ekonomisk depression, till förfädernas problem i familjen till miljöproblem, är det viktigt att vi söker Guds styrka.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Alla som har tappat något eller någon som är så värdefull för dem skulle också förstå att ingenting tar bort smärtan att förlora något eller någon värdefull utom Guds ande. Endast Gud kan ta bort den osynliga smärtan som dödar män långsamt. Och detta är en bit av goda nyheter för oss alla, Kristus visste säkert att vi kommer att möta massor av smärta, så han lovade att skicka oss en talsmannen i den Helige Andes person. Guds ande tar bort vår smärta och ångest och ersätter den med Guds kärlek.

När vi anser lämpligt att vi måste be för styrka och tröst är det följande böner att säga.

KORUM

• Herre Jesus, min själ är trött och jag verkar inte hitta min styrka längre. Varje ansträngning att förnya min styrka har visat sig vara avbruten, jag behöver din styrka. För det har skrivits att Herrens glädje är min styrka, jag ber att ni återställer er glädje i mina hjärtan i Jesu namn.

• Herre Gud, ofta tappar trycket från livets storm all min energi som gör mig hjälplös och hopplös, jag börjar förlora min tro, jag blir gradvis en skugga av mig själv. Jesus, jag söker din styrka att fortsätta framåt och aldrig förlora min tro på ditt ord att du har erövrat världen. Herre Gud, jag ber att du ska ge dig din styrka i Jesu namn.

• Fader Herre, med min nuvarande situation är jag utsatt för frestelser från djävulen. Herre, jag ber om din styrka att aldrig ge dig över för djävulen, så att min själ inte kommer att gå vilse. Herre, jag ber om styrkan att alltid titta på korset där min befrielse och frälsning är inbäddad, flyga mig din styrka Herre Jesus att jag inte kommer att förneka övertygelsen att du är min personliga Herre och frälsare. Herre, jag väntar på dig för att förnya min styrka. För det har skrivits att de som väntar på Herren, deras styrka ska förnyas, jag ber att ni förnyar min styrka i Jesu namn.

• Lord Jesus, Skriften säger att jag kommer upp mina huvuden till bergen där min hjälp kommer, min hjälp. kommer från Gud, skaparen av himmel och jord. Lord Jesus, mitt hjärta är slagna, min smärta och ångest blir outhärdlig, jag ber att du kommer att bli stark. Fader Herre, innan jag börjar förlora min tro och hoppas ber jag dig att trösta ande i Jesu namn.

• Fader Herre, precis som du tröstade kung David, som du kompenserade Job, när du befriade dig själv i Abrahams liv genom att ge honom det utlovade barnet. Jag ber om den uppmuntran att hålla mig rörlig tills jag kommer till korset i namnet Jesus.

• Lord Jesus, jag har ingen aning om när denna storm kommer att sluta, jag har ingen aning om när jag kommer att nå mållinjen för detta lopp. Jag har gått för djupt för att backa ut nu, jag har kommit så långt med dig att vända tillbaka. Jag ber att du kommer att trösta min ande och flyga mig din styrka för att inte sluta försöka besegra min smärta men ge mig nåd och kraft att springa med en bestående ande tills tävlingen är över, kraften att gå med uthållighet tills stormen är tyst, Herre Gud, jag söker i Jesu namn.

• Fader Herre, jag ber dig att du reser upp och tröstar varje man och kvinna som behöver tröstas, på grund av denna bön Lord Jesus, kommer du att resa upp och ge ditt folk styrka.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.