5 typer av generationer förbannelser och det bibliska botemedel

15
52994
Bön pekar mot generationer förbannelser

I livet finns det två kraftfulla krafter som arbetar i individernas liv, de är välsignelser och förbannelser, du går antingen under en välsignelse eller går under en förbannelse. Idag ska vi undersöka 5 typer av generationer förbannelser och deras bibliska botemedel. Syftet med denna artikel är att öppna ögonen för att se den primära källan till de problem som de flesta människor möter i livet. Den största tragedin i livet är att vara under en förbannelse och inte veta den. Innan vi går in på dagens artikel ordentligt, kommer jag att älska oss att se definitionen av välsignelser och förbannelser. När en sak inte är korrekt definierad kan den inte förstås, och det krävs en korrekt förståelse av en sak för att behärska den. Den här artikeln öppnar inte bara dina ögon för att se dina problem, den kommer också att visa dig lösningarna på ditt genombrott i Jesu Kristi namn.

Vad är en välsignelse och en förbannelse?

Ordet välsignelse eller att välsignas och förbannelser är två av de mest missförstådda orden i Kristi kropp. Många människor förknippar välsignelser med jordiska rikedomar och ägodelar. De tror att om du är rik och framgångsrik är du välsignad, medan om du är fattig och trasig så är du förbannad eller åtminstone inte välsignad. Men när vi tittar närmare på skrifterna ser vi att det inte är den absoluta sanningen.

Vad är nu den bibliska definitionen av välsignelse eller att bli välsignad? Att vara välsignad betyder att bli erkänd och accepterad av Gud. För att utvidga denna definition, låt oss titta på Bibeln i Lukas 10: 17-20. Vi ser berättelsen om lärjungarna till Jesus Kristus som berättade för Jesus med spänning hur den djävulen var föremål för dem medan de var på uppsökande, Jesus svarade på dem berättade för dem hur han såg satan falla från himlen som ett ljus och han fortsatte också att berätta dem om deras myndighet över djävulen och hans demoner. Men ännu viktigare är vers 20, som är den vers jag vill fästa er uppmärksamhet på, Jesus sa till dem att det inte är värt att glädja sig över djävulen, men att ha dina namn skrivna i himlen är värt att glädjas över.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Guds barn, att bli välsignad betyder att bli känd av Gud och accepterad av honom. Välsignelser kan locka rikedomar, men välsignelser mäts inte av rikedomar. Du kan bli välsignad och vara fattig, som Lazarus (Johannes 16:20) och också vara välsignad och vara rik som pappa Abraham (13 Mos 2: XNUMX).


Du kan också vara rik och bli förbannad som den rika mannen i Bibeln (Luk 16: 20-24) och också vara fattig och bli förbannad som achan tjuven i Joshua 7: 1. Många troende idag har blivit tvingade att tro att eftersom de är trasiga, de inte är välsignade, det är en lögn från materialismens grop. Att vara välsignad är ett andligt ord, och det kan inte mätas med materiella och kanaliska enheter. Att vara rik eller fattig är en produkt av livsval, det har inget att göra med om du är välsignad eller förbannad. Det finns många onda män idag som är miljardärer och många fattiga män i dag också som är onda, detsamma gäller med bra människor, några av dem är rika, många av dem är det inte.

Låt oss nu gå till förbannelser. Vad är en förbannelse? En förbannelse sägs inträffa när någon blir offer för en ond uttalning. En förbannelse sägs också uppstå när någon medvetet involverar sig själv i något som kan utlösa en förbannelse som är en ond uttalning. Förbannelser är generationer; detta betyder att om de inte är omvända eller trasiga kan de gå från en generation till en annan. Inom kort kommer vi nu att gå in i 5 olika typer av generationer förbannelser och hur man bryter sig loss från dem med hjälp av Gud.

5 typer av generationer förbannelser

1. Guds förbannelse:

3 Mosebok 13: 19-XNUMX:

13 Sedan Lord Gud sa till kvinnan: "Vad är det du har gjort?"

Kvinnan sa: ”Ormen lurade mig, och jag åt.”

14 Så Lord Gud sa till ormen: "Eftersom du har gjort detta,

”Förbannad är du framför allt boskap
    och alla vilda djur!
Du kommer att krypa på magen
    och du kommer att äta damm
    alla dagar i ditt liv.
15 Och jag kommer att sätta fiende
    mellan dig och kvinnan,
    och mellan ditt avkomma och hennes;
han kommer att krossa ditt huvud,
    och du kommer att slå hans häl. ”

16 Till kvinnan sa han:

”Jag kommer att göra dina smärta i fertil ålder mycket svåra;
    med smärtsamt arbete kommer du att föda barn.
Din önskan kommer att vara för din make,
    och han kommer att härska över dig. ”

17 Till Adam sa han: "Eftersom du lyssnade på din fru och åt frukt från trädet som jag befallde dig: 'Du får inte äta av det,'

”Förbannad är marken på grund av dig;
    genom smärtsamt slit kommer du att äta mat från det
    alla dagar i ditt liv.
18 Det kommer att producera taggar och tistlar åt dig,
    och du kommer att äta fältets växter.
19 Vid svett på din panna
    du kommer att äta din mat
tills du kommer tillbaka till marken,
    eftersom du från det blev du tagit;
för damm du är
    och för att damma kommer du tillbaka. ”

Guds förbannelse är den första förbannelsen som landade på jorden efter skapelsen. Vi vet alla historien om hur Eva och Adam lurades av djävulen och syndade mot Gud. Denna synd ledde till Guds förbannelse. Det är viktigt att notera att Gud aldrig förbannade människan direkt utan snarare förbannade han marken för mans skull. För kvinnan sa han till henne att du skulle få fram smärta och för djävulen, han lät en förbannad på djävulen. Guds förbannelse är generation, det är därför kvinnor som fram till idag fortfarande föder genom smärta kämpar fortfarande för att få slut. Guds förbannelse är därför vi medvetet måste arbeta för att lyckas idag i livet. Nu gör mig inte fel, Gud är inte den som ligger bakom mänskligt lidande, nej, vi lider idag på grund av synd. Den synd jag pratar om är inte den synd vi begick, det är den synd vi ärvde från Adam. Synden fick människan att falla från Guds ära, när människan syndade hade Gud inget annat val än att ta bort honom ur sin närvaro och allt annat var bara en följd av människans synd.

Bibliskt botemedel mot Guds förbannelse

Frälsning är det bibliska botemedel mot denna förbannelse. Den dagen du accepterar Jesus Kristus som vår Herre och personlig frälsare, den dagen du blir ett Guds barn, du blir född av Gud och en ny skapelse. Alla Guds barn är förbannade.

2. Lagens förbannelse:

28 Mosebok 15:XNUMX: Men det händer om du inte vill lyssna till HERREN din Guds röst att iaktta alla sina bud och hans stadgar som jag befaller dig idag; att alla dessa förbannelser ska komma över dig och komma över dig:

Lagens förbannelse utlöses av olydnad. Detta var förbannelsen på jobbet i Israels barn i det gamla testamentet. Om du adlyder Gud, är du välsignad, men om du inte adlyder Gud, är du förbannad. Den goda nyheten är detta, om du är född på nytt har Kristus befriat dig från alla lagens förbannelser. Galaterna 3: 13-14.

Åtgärd mot lagens förbannelse.

Åtgärden är frälsning.

3. Människans förbannelse:

Denna förbannelse är en självförskyldad förbannelse. Det utlöses av felaktiga handlingar eller onda gärningar. Till exempel när du bildar en vana som lurar människor och rånar dem, är du under denna förbannelse. Bibeln sade "Herrens förbannelse är i en tjuvs hus". Visa mig en ond person och jag ska visa dig en person som är under en förbannelse. Denna typ av förbannelse är generationell, många människor idag har lockat förbannelser idag på sig själva och sin generation på grund av deras onda gärningar.

Åtgärd mot människans förbannelse:

Åtgärden är frälsning och omvändelse. När du har accepterat Jesus Kristus som din Herre och frälsare måste du be den Helige Ande att vägleda dig och visa dig hur du kan leva som Kristus. Du måste så mycket som möjligt göra de nödvändiga ändringarna i din livsstil, enbart beroende på Jesu Kristi nåd.

4. Förbannelsen över gudstjänst:

Exodus 20: 3-5: 3Du ska inte ha några andra gudar framför mig.
4 Du får inte göra dig någon skuren bild eller någon bild av något som är i himlen ovanför eller på jorden under eller som är i vattnet under jorden.
5 Du skall inte böja dig för dem och inte tjäna dem; ty jag, HERREN, din Gud, är en avundsjuk Gud och besöker fädernas misstag över barnen till tredje och fjärde generationen av dem som hatar mig;

Idol tillbedjan är ett viktigt sätt att locka till sig en generationens förbannelse. Detta är en av de främsta orsakerna till att Afrika, Sydamerika, Centralamerika och vissa andra delar av världen är under träldom idag. Många har ägnats åt demoniska gudar genom sina förfäder som dyrkade avgudar. Det är därför idag många människor lider idag, alla former av olyckor, besvikelser och onda faller dem. Det finns inga sådana saker som gudar, det finns bara en gud, och alla andra gudar är avgudar och demoniska andar. Som Guds barn måste du försöka ta reda på sanningen om din släkt, detta hjälper dig att känna till vilken typ av krafter som arbetar i din familj.

Åtgärd mot förbannelsen av idol tillbedjan

Frälsning, omvändelse och bön och fasta är botemedel för att bryta sig loss från dessa förbannelser.

5. Förbannelse av frötid och skörd:

Galaterna 6: 7: Låt dig inte lura, Gud är inte hånad; för vad en man såar, så kommer han också att skörda.

Detta är en förbannelse som utlöses från sådd av fel frö. Livet handlar om sådd och skörd. När du skadar människor såar du ett utsäde. När du misshandlar dina föräldrar sås du ett frö. Allt du gör oavsett om det är bra eller dåligt är ett frö. En förbannelse kan säkert utlöses genom att man sår fel frön.

Åtgärd mot förbannelsen av frötid och skörd.

Frälsning och omvändelse är botemedel mot fröens tid och skörd.

Hur man är fri från alla förbannelser

Förbannelser är verkliga, låt inte någon lura dig. Många människor lider idag av alla former av olycka till följd av förbannelser på livet där. Denna förbannelse har blivit ett fäste i deras liv. Till exempel finns det någon familj där ofruktsamhet är vanligt, från generation till generation finns det alltid några medlemmar i den familjen som lider av barrenness. Vissa andra familjer, de gifter sig inte, de föder bara hemma, andra är för tidigt död, medan vissa är dess fattigdom och kämpar. Allt detta är effekter av onda uttalanden i människors liv.
Den goda nyheten är detta, varje förbannelse kan brytas och vem som helst under en förbannelse kan frigöras med Guds finger. Låt oss nu titta på några steg för att bryta loss från alla former av förbannelser.

1. Frälsning:

1 Johannes 5: 4: "Ty allt som är födt av Gud övervinner världen, och detta är den seger som övervinner världen, ja, vår tro."

Frälsning är det första steget för att övervinna förbannelser. Varje Guds barn är fött av Gud, och alla som är födda av Gud kan inte vara under en förbannelse. Bibeln kallar dig en ny skapelse, gamla saker inklusive alla förbannelser försvinner för alltid. Om du kämpar för att bryta förbannelser och onda mönster i ditt liv, måste du ge ditt hjärta till Kristus eller omdisponera ditt liv till Kristus. I det ögonblick du bekänner och accepterar Jesus Kristus i ditt liv, ska du befria dig från djävulen i Jesus Kristus namn. För att ge ditt hjärta till Kristus idag, säg bönerna för frälsning nedan:

HERREN JESUS ​​CHRIST,
Jag accepterar dig i mitt liv,
Jag tror att du har dött för mina synder,
OCH PÅ TREDAGSDAGEN ROSER DU
FRÅN DÖDEN FÖR MIN RÄTTIGHET,
KOM IN I MITT HJÄRT JESUS ​​CHRIST,
OCH Rädda MIG I DAG,
TACK, JESUS ​​CHRIST, FÖR RÄTTANDE MIG AMEN.

2. Var en student i ordet:

1 Peter 2: 2: Som nyfödda barn, begär ordets uppriktiga mjölk, så att ni kan växa därigenom

Nu när du är frälst måste du vara studentens ord för att veta vem du är i Kristus. Guds ord är lätt, det öppnar dina ögon för att se vad du behöver göra för att övervinna djävulen. När djävulen frestade Jesus Kristus i vildmarken, övervann han djävulen med ordet. Guds ord bär Guds Ande, Johannes 6:63. När du är full av Guds ord är du full av Gud själv. För att bli fri från alla förbannelser måste du vara ett ord fylld av Gud. Guds ord i dig sprider varje förbannelse som talar i ditt liv.

3. Fasta och böner:

Matteus 17:21: Men den här typen går inte ut utan genom bön och fasta.

Fasta och böner är ett andligt verktyg för att skapa Guds kraft inuti dig. Djävulen kommer inte att lämna dig utan kamp, ​​ja du är född igen, du är inte längre hans offer, men djävulen kommer fortfarande att komma efter dig för att attackera dig. Han kommer fortfarande att skicka onda förbannelsespilar mot dig för att föra dig ner, det är därför du måste vara i eld genom plattformen för fasta och böner. Ingen fluga kan komma nära en varm spis, på samma sätt kan ingen djävul förbanna en het kristen. När ditt kristna liv är i eld kan du inte skadas av djävulen, och fasta och böner håller ditt kristna liv i eld.

Böner för att bryta förbannelser i ditt liv

1. Men jag tackar dig för att du har befriat mig och min familj från lagens förbannelser i Jesus Kristus namn.

2. Jag förbannar varje förbannelse i mitt liv i Jesus Kristus namn.

3. Varje förbannelse som hänger på mitt släktträd förstörs nu i Jesus Kristus namn.

4. Varje förbannelse av trolldom riktad mot min familj förstörs nu i Jesus Kristus namn.

5. Varje bondage förbannelse i min familj bryter nu i Jesus Kristus namn.

6. Varje självförskyldad förbannelse i min familj bryter nu i Jesus Kristus namn.

7. Varje cykel av otydlig död i min familj bryter nu i Jesus Kristus namn.

8. Jag avstår från varje förbannelse som talas mot mina familjemedlemmar, medvetet och omedvetet i Jesus Kristus namn.

9. Jag avstår från allt ohälsligt förbund som mina förfäder slöt för min räkning i Jesus Kristus namn.

10. Jag släpper min familj från alla former av kollektiv fångenskap i Jesus Kristus namn.

Klicka här att se fler böner för att bryta generationens förbannelser i ditt liv. Gud välsigne dig.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

15 KOMMENTARER

 1. Du utbildar mig verkligen pastor. Vissa saker jag har lärt mig på denna blogg är verkligen ögonöppningar och jag börjar förstå att världen inte är ett fritt land, det är verkligen en stridsplats. Jag tackar GUD för det ord som du ger oss på den här bloggen, det är verkligen att frigöra oss.

 2. Jag leder för närvarande en söndagsskolor för män om Biblical Manhood. Vår referens "lärobok" är MAXIMIZED MANHOOD av Edwin Louis Cole. När jag förberedde mig för en diskussion om oförlåtelse som en generationens förbannelse, hittade jag detta vackra inlägg. Jag blev först medveten om frågan om välsignelse och förbannelser för många år sedan, men det här inlägget har verkligen framskridit min bibliska förståelse. Tack, pastor, för din andeledda undervisning och den mottagna tröst och uppmuntran.

  Mike i Amerika

 3. Jehova Jireh ja han är vår leverantör vi borde aldrig ge satan någon chans att han någonsin kommer att stanna under våra fötter, jag och min familj vi välsignade av denna kraftfulla böner tack präst, Jehova Rapha.
  Amen amen amen

 4. Pán farár Jehova prosím o zbavenie každej kliatby a zlorecenia a čarodejnictva mojej rodine, rodokmeni, dome av celom mojom živote a živote mojich detí.Velka vďaka aleluja Pán je veľký, verím v jedného Boha🙏

 5. Bonjour homme de Dieu, je suis vraiment content et convaincu de vos enseignements and predictions. Christ Jésus de Nazareth est notre sauveur. Que continue à t'inspirer.

 6. Bonsoir pasteur concernant les malédictions auto infligées est il nécessaire de se confesser seulement au près de la personne à qui on a fait du mal?

 7. Gracias por compartir tanta sabiduría y experiencia. Que nuestro Señor lo siga guiando y bendiciendo

 8. ketika Yesus sudah dikorbankan untuk menebus dosa manusia, mengapa kutukan Allah kepada manusia masih tidak hilang ? Sampai saat ini perempuan kalau melahirkan tetap sakit, dan banyak laki2 di negara kristen tetap harus bekerja berat

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.